Bridgestone Ice Cruiser 7000: pregledi strank

Podjetje Bridgestone je leta 1931 ustanovil podjetnik Sedjiro Isibas. V času nastopa se je podjetje ukvarjalo s proizvodnjo pnevmatik za avtomobile in tovornjake. Nato se je asortiment znatno povečal. Podjetje trenutno proizvaja in prodaja svoje izdelke po vsem svetu in izdeluje ne le pnevmatik za avtomobile, temveč tudi za letala, kmetijske stroje itd. Izdeluje tudi druge gumene izdelke. V tem članku bomo obravnavali pnevmatike Bridgestone Ice Cruiser 7000: preglede strank, zmogljivost, prednosti in slabosti.

Malo o kakovosti

Danes ne zaupa vsakomur japonske kljove, zlasti za zimsko obdobje. Nekdo pravi, da ne more biti dober, saj na Japonskem ni zime in snega z ostalimi, drugi pa zaupajo evropskim blagovnim znamkam. Zelo redko pa obstajajo negativne ocene o japonskih pnevmatikah. To ni presenetljivo, saj je tukaj vse na visoki ravni. Kontrola kakovosti na vseh stopnjah proizvodnje, nenehno izboljševanje zmogljivosti in uporaba različnih dodatkov - vse to naredi japonske ohišja konkurenčna na svetovnem trgu. To velja tudi za Bridgestone Ice Cruiser 7000. Povratne informacije za potrošnike in strokovnjake so odlična pnevmatika za naše ceste.

Ta model je še posebej primeren za naše ceste. Nanaša se na tip pnevmatik z žeblji in se ne prodaja na domačem trgu Japonske. Kupuje se v različnih državah, kot so Amerika, Rusija, Ukrajina,Kazahstan, itd. Če so bile pnevmatike slabe kakovosti, bi jih po vsem svetu težko prodali.

Guma za ostra podnebja

Treba je omeniti, da so te pnevmatike posebej zasnovane za ruske ceste. Posebna pozornost je bila namenjena stabilnosti avtomobila na primestnih poteh. Govorimo o visoki hitrosti in hkrati slabi kakovosti cestne površine. V ta namen je okvir izdelan iz ojačanega, tako da se ne boji udarcev in ostrih predmetov, čeprav je vse relativno.
Prejšnji model, Bridgestone 5000, je imel precejšnje slabosti, ki so jih razvijalci popravili, in je zato izdal Bridgestone Ice Cruiser 7000. Pričevanja lastnikov kažejo, da je boljše ravnanje v hudih vremenskih razmerah povečalo življenjsko dobo pnevmatik in povečalo kakovost same gume, vpliva na splošno udobje. Če primerjate s predhodnikom, so spremembe opazne s prostim očesom, saj so večinoma predhodnice, ki so jih japonski inženirji spremenili.

Uporaba RC polimerov

Japonsko podjetje "Bridgestone" v svojih modelih aktivno uporablja "kristalno strukturo" pnevmatik. Takšne inovacije imajo veliko število prednosti, ki se kažejo predvsem v povečanju življenjske dobe gumijastega izdelka. To je v času krize izjemno pomembno. Torej je treba pnevmatiko zamenjati več kot enkrat v treh sezonah, ker mirno hodi okoli 4 zime in s skrbnim izkoriščanjem še bolj. V proizvodni fazi se gumeni zmesi dodajo RC-polimeri. Potrebni so tudi zazagotavlja maksimalno oprijemljivost na cestišču. Tekalna plast med vožnjo, kot da se drži ceste, kljub prisotnosti konic.
Številne pnevmatike izgubijo zmogljivost zaradi obrabe. To, po mnenju razvijalcev, ne pride z njihovimi pokrovi, ampak vse zahvaljujoč kristalni strukturi. Treba je omeniti, da je to zelo koristna inovacija. Dejansko, preden je bil močan padec lastnosti že opazen, ko je preostali del tekalne plasti 55 mm. Tudi osrednji del tekalne plasti usmerjenega tipa je nekoliko izboljšan. Sedaj je oprijem s cestnim krpom zagotovljen enako kot med dežjem in pri vožnji po snegu. Za tiste, ki računajo svoj denar in želijo biti prepričani o zanesljivosti koles, se bo prilagodil Bridgestone Ice Cruiser 7000. Povratne informacije lastnikov potrjujejo nizko stopnjo obrabe v primerjavi s predhodnikom. To je deloma posledica prisotnosti RC-polimerov in posebnega položaja osrednjega dela tekalne plasti.

Bridgestone Ice Cruiser 7000 z gumo: strokovni pregledi

Pogosto neodvisni strokovnjaki kritizirajo hvaljene pnevmatike različnih znamk. Ampak tukaj potrebujete strokovne izkušnje - ločiti nekaj, kar je res uporabno od lutke. Glavne prednosti tega modela pnevmatik so:
 • nizka stopnja obrabe;
 • visoka odpornost na smer;
 • stabilno obnašanje s stisnjenim snegom in ledom;
 • povečan kontakt na kraju samem;
 • posebna oblika in material trnja;
 • Poleg tega moramo povedati o konicah, ki so nameščeni v tej pnevmatiki. Imajo večstransko jedro iniz aluminija. Zaradi tega je pnevmatika manj pomembna in se bolje drži ceste, ne glede na kakovost platna. Deformirano jedro lahko prenese velike obremenitve, posebno pristanek in zaščito pred korozijo pa po prvi sezoni delovanja ne izpuščata. Po mnenju strokovnjakov je to dobra guma Bridgestone Ice Cruiser 7000. Pregledi motoristov niso vedno tako jasni, vendar bomo o tem malo govorili.

  Zaščitnik in trnje

  Japonski inženirji so se seznanili s slabostmi prejšnjega modela in jih poskušali odpraviti. Ena od slabosti, ki je bila na BridgeShoot 5000, je padanje trnja in nizka raven akustičnega udobja. Da bi odpravili te težave, se je togost gume tekalne plasti nekoliko spremenila. Bloki, ki vsebujejo bodice, so bolj togi in manj elastični. Na drugih področjih je mehka guma. To je omogočilo zmanjšanje ravni hrupa, tako da zdaj delo teh pnevmatik ni tako slišno iz notranjosti avtomobila.
  Testiranje je pokazalo zelo dobre rezultate zaviranja na ledu. Avto se ustavi na 8-87% hitreje kot konkurenti v tem cenovnem razredu. To je bilo doseženo s kompetentno montažo in lokacijo aluminijastih konic. Poleg tega dobro oblikovana oblika in sedež ne omogočata izpada. Seveda se to zgodi, vendar ne tako pogosto, da postane minus.

  Bridgestone Ice Cruiser 7000 t: pregledi voznikov

  Mnogi vozniki ugotavljajo, da v prvi sezoni te gumijaste in aktivne vožnje ni bilo nobenega konice. To je zelo dobro, še posebej v primerjavi z"Hakka" itd., Število konic, v katerih se po nekaj mesecih znatno zmanjša. V primerjavi s prejšnjim modelom se je število linij s trni iz 12. leta povečalo na 16. To se pogosto pripisuje zaslugam. Toda oblasti mnogih držav ne mislijo tako. Že zdaj se razvijajo zakoni, ki strogo urejajo število konic na kvadratni meter. Izvedite iskanje s tem v Bridgestone Ice Creator 7000. Odgovori na ta zakon so zelo skeptični. Težko je verjeti, vendar se zdi, da se 20-centimetrske jame na cestah oblikujejo prav zaradi zob. In vsi grešijo na nizki kakovosti cestne zapore.
  Vozniki se pogosto osredotočajo na dejstvo, da imajo te pnevmatike dejansko daljšo življenjsko dobo. Če upoštevate stanje cest v zimskem času, še posebej spomladi, potem je to celo zelo dobro.

  Pomembne malenkosti

  Različne vrste preskusov gume so pokazale njene pozitivne lastnosti. Ena od njih je amortizacija. Tudi pri vožnji po cesti nizke kakovosti, ki ima veliko nepravilnosti, pnevmatika ohrani vse svoje lastnosti. Skrivnost je v vrvici pnevmatik. Narejena je iz kovinskih preje in polimernih vlaken. Ta kombinacija bistveno poveča vzdržljivost in ohrani amortizacijo gume tudi v najtežjih pogojih. Tovarne Bridgestone so trenutno razpršene po vsem svetu. Obstajajo taki in na ozemlju Ruske federacije. Nekateri so večkrat prejeli priznanja za visoko kakovost pnevmatik. Na primer, Bridgestone Ice Cruiser 700091t, katerega pregledi so 90% pozitivni, so med najboljšimi v svojem cenovnem razredu.V proizvodnji je človeški faktor praktično popolnoma izključen. To se doseže s popolno avtomatizacijo.

  Oblika in značilnosti lamel

  Izredno pomembno je narediti najučinkovitejšo zaščito, ki bo svoje funkcije pri visoki obrabi opravljala tako dobro kot novo. V tem modelu se je število lamel zmanjšalo, vendar je njihova oblika nekoliko zapletena. V tem primeru so inženirji uspeli 17-krat izboljšati oprijem s cesto. Lameli so bistveno spremenili svoj videz, postali večstranski in vsestranski. To je pozitivno vplivalo na stabilnost avtomobila tudi pri visokih hitrostih.
  Opravljeni so bili testi, ki so pokazali zmanjšanje števila snežnih motorjev pri uporabi Bridgestone Ice Cruiser 7000. Povratne informacije v zvezi s tem so le pozitivne. Seveda, pri opravljanju takšnih poskusov, je izkušen voznik za volanom avtomobila. Če je za volanom nameščen novinec, potem tudi kakovostne pnevmatike ne bodo pomagale pri resnem zdrsu avtomobila. "Skrb" avtomobila na ledeni površini pa se je nekoliko zmanjšala, glede na voznike, in to je že velik plus inženirji japonske družbe "Bridgestone".

  Na kratko o pomanjkljivostih

  Seveda ne idealne zimske pnevmatike Bridgestone Ice Cruiser 7000. Povratne informacije potrošnikov pogosto poudarjajo pomanjkljivosti, ki jih proizvajalec ne bi preprečil. Prvič, visoki stroški v primerjavi z analogi. Hkrati pa ni bistvenih razlik v ravnanju in udobju. Seveda obstaja zelo relativno pomanjkljivost, vendar se še vedno dogaja. Upoštevajte tudi visoko raven hrupa. Tu je tudi zelo težkoreči, je tako res. Prvič, veliko je odvisno od izolacije hrupa samega avtomobila. Drugič, prisotnost trnja ne pomeni, da pnevmatika ne deluje tiho. Obstaja tudi neprimerno vedenje na svežem snegu. Če ponoči pade velika količina padavin, potem zjutraj ne morete oditi. Hkrati se na valjani površini pnevmatik pokažejo na najboljši strani.

  Še enkrat o trnjeh

  Medtem ko evropski standardi za število konic na kvadratni meter niso dosegli, bi bilo treba to uporabiti. Njihovo število se je v tem modelu povečalo. Dolžina telesa je približno 12 mm, premer 7 mm, ključna značilnost pa je metoda pritrditve. Tako imenovana zvezda - osnova konice. Zaradi kompleksne geometrije se drži gume. Zato morate, da bodo konice padle, močno poskusiti. To je tisto, zaradi česar je Bridgestone Ice Cruiser 7000 znan, saj je trn, katerega ocene zanesljivosti so le pozitivne, ne le trdno držane v kablu, temveč tudi zagotavlja najboljši možni oprijem s cestno krpo. Po mnenju proizvajalca, število trnja v 2-3 letih delovanja ne sme pasti pod oznako 80%. Najpogosteje se to zgodi. To je še posebej všeč ruski vozniki, ki niso izpolnjeni tako zanesljivo in trajno gradnjo za dolgo časa.

  Ali naj kupim Bridgestone

  Ne morem podati enega samega odgovora na to vprašanje. Dejstvo je, da nekateri vozniki raje menijo gumo pogosteje, na primer vsaki dve sezoni. V tem primeru lahko uporabite oba domačaproizvajalca. Drugi bodo bolje, ko bodo kupili kakovosten izdelek in se na njej vozili sezono 4 ali celo več. Bridgestone Ice Cruiser 700088t (konica) je idealna za te namene. Pregledi strokovnjakov in navadnih avtomobilistov potrjujejo nizko stopnjo obrabe in visoko kakovost gume na splošno.

  Poglejmo

  Seveda je strošek precej "smešen". Običajno se za eno 15-palčno pnevmatiko zahteva približno 4.000 rubljev. Hkrati ruski analogi stanejo 2500 in včasih celo cenejši. Toda še vedno se vsakdo odloči zase. To ne pomeni, da so domači proizvodi slabe kakovosti. Še vedno pa se je japonska znamka izkazala za boljšo. Vse slabosti prejšnjega modela so odpravljene, obstajajo pa tudi vse nove tehnologije, zaradi katerih je zaščita in vrv trajnejša in trajnejša. Za nas je to izjemno pomembno, saj je rezanje gume ali polnjenje na njej "kila" na naših cestah lažje kot preprosto. V takih razmerah je seveda bolje, da sprejmete Bridgestone Ice Cruiser 7000. Potrošniki in strokovnjaki to potrjujejo.

  Sorodne publikacije