Popravite velikost pisave CSS

Preden ustvarite HTML /CSS, ni bilo težav z izbiro velikosti pisave. Mehanizem pisalnega stroja je imel le en niz znakov enake velikosti. V odsotnosti drugih možnosti so ljudje komunicirali drug z drugim, ustvarjali umetniška dela, načrtovali jedrske elektrarne, leteli v vesolje in uporabljali kladiva, uvajali kompleksne programe v spomin računalnikov s štancami, kar je le 1 ali 0.

Dobro spletno mesto s profesionalnim oblikovanjem

Ko je programiranje na internetu imelo svoje mesto v družbenem življenju in postalo nujno potrebno, so oblikovalci in lastniki mest menili, da je normalno ustvariti spletne mojstrovine. Razvijalci standardov HTML /CSS, brskalniki in različna orodja so se odzvali na potrebe razvoja spletnih virov, vendar se je dovolj hitro obrnilo. Dejstvo je, da je pomembno, da razvijalec mesta opravi delo hitro in kakovostno, obiskovalec spletnega mesta pa dobi informacije. Možno je risati in govoriti, vendar je veliko pomembneje posredovati /sprejemati informacije.


Praksa in resnične potrebe niso umetnost, ampak življenje, delo ali prosti čas na učinkovit, preprost in praktičen način. V HTML /CSS lahko brez težav nastavite katero koli velikost pisave. Ampak to ni vedno smiselno. Dobra stran ni profesionalna oblika, temveč profesionalna izvedba, ki zagotavlja želeno funkcionalnost v jasni in uporabniku prijazni obliki.

Značilnosti CSS upravljanja pisav

V tem primeru je zelo preprostoPrikazane so osnovne funkcije uporabe CSS pisave arsenala za opisovanje HTML oznak.
Opis slogov je naslednji.
HTML je od vsega začetka predlagal besedilno besedilo-p. Lahko rečemo, da je telo spletne strani oznaka telesa in nato niz oznak p, div, span in drugih. Od začetka je CSS ponudil pravila - za nastavitev pisave, barve, velikosti, poravnave in drugih.


Sedanja izvedba podpore HTML /CSS v brskalnikih vam omogoča dinamično vplivanje na pravila CSS: spreminjanje velikosti pisave tukaj ni izjema, temveč pogosto dejanje.

Logika formalnega pristopa

HTML in CSS sta močna formalna sistema za predstavitev podatkov. Izkušnje programiranja za več desetletij, znanje in veščine več sto tisoč usposobljenih strokovnjakov so privedle do oblikovanja temeljnih pravil za opis in uporabo podatkov. Nastavitev velikosti pisave na CSS ni problem. Uredite jo v skriptu strežnika, ko ustvarite stran - osnovno. Ko spletna stran pride do brskalnika in ima vgrajen DOM (drevo predmetov strani), je javascript enostaven za upravljanje za vsakogar, velikost pisave pa ni izjema.
Zakaj, v kakšnih primerih in kako spremeniti velikost pisave? Pravila CSS so statika, javascript - dinamika. Programer ima v DOM-u in upravljavcu javascripta dinamičen dostop do vseh pravil CSS. Ne samo dinamično: lahko se spremeni v času obiskovalčevega gibanja in njegove časovne strani v času. Lahko spremenite vse, kar je opisano v datoteki CSS: velikost pisave, družina pisav, barva, poravnava in vsa druga pravila. Lahko storite vse, da spletna stran ne bopočakajte na dejanja določenega obiskovalca, vendar bo upošteval vedenje vseh obiskovalcev strani in /ali logiko razvijalca.

Logika naravne komunikacije in tipkovnice

Človek ne prikazuje druge osebe, ki ne sporoča niti barve niti družine pisav niti njihove velikosti. Komuniciranje ljudi je vedno čustveno obarvano. Med razvojem tiskarstva se je pisalni stroj uspešno spopadel s potrebami ljudi. Pred pojavom računalnikov in urejevalnikov besedil z neverjetno raznolikostjo izvodov inventarja so nastali dovolj znanstvenih, tehničnih in ustvarjalnih dosežkov. Te okoliščine z vso objektivnostjo pojasnjujejo, zakaj so široke možnosti HTML in CSS v sodobnem internetnem programiranju usmerjene k praktičnemu in udobnemu izvajanju. Takšne spremenljivosti oznak, uporaba utripajočih pravil, rotiranje besedilnih nizov in tekočih objektov ni. Kljub temu ima preprosta tipkovnica (kot preprost pisalni stroj) nabor znakov in znakov, vendar nima gumba za velikost pisave. Razvijalec ne pride na misel, da bi spremenil velikost pisave CSS-pravil za vnosno polje. Bolj se ukvarja z načinom zagotavljanja priročnega dialoga: vhodno /izhodne informacije.
Prilagodljiva postavitev, potreba po poenostavitvi vsega, tako da obiskovalec na računalniku vidi in razume vse, kar je na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku, kot tudi bistvene okoliščine. Velikost pisav CSS se lahko spremeni. CSS ni samo pravilo opisa oznak. Ti razredi, identifikatorji, psevdo-razredi in psevdoelementi. Če združite opis CSS-ja, lahko zavrnete uporabo javascripta pri reševanju nekaterih težav.Na primer, spreminjanje velikosti pisav CSS se lahko izvede s kombinacijo: a, a: hover, a: visited, a: active
Pri izvajanju osnovnega opisa za a, ga lahko izboljšate v hover, obiskano in aktivno. Razvijalec ima veliko priložnosti, vendar že razume zadostne in potrebne pri uporabi teh zmogljivosti.

Velikost okna, črte in znaka

Pravzaprav je res, da velikost okna določa napravo, vendar to ni vedno tako. Velikost okna lahko zagotovo določi pravilne velikosti pisav. Datoteka deskriptorja CSS mora biti samodejno konfigurirana na želeno velikost ne le pisave, ampak tudi vsebino vrstice z besedilom, vsak vidni blok. Ni nujno, da obiskovalcu nalagate kombinacijo velikosti elementov strani HTML. Na splošno se odločite, kako naj izgleda stran - usposobljenost obiskovalcev. To je "dobil" razvijalec v svojem brskalniku s svojimi idejami o funkcionalnosti in oblikovanju strani. Razvijalec deluje na strežniku, v brskalniku obiskovalca pa pošlje kodo, ki jo lahko nadzoruje brskalnik obiskovalca. Slednje lahko vpliva na upravljanje.
Velikost pisav v CSS ni določena z velikostjo znaka. Tudi uporaba sorazmernih pisav ne reši problema dolžine vrstice, ki jo želite poslati tej ali tisti oznaki strani. V zgornjem primeru je bila narejena napaka razvijalca “- strune 4 in 5 vsebujejo Times 14px, vendar so prikazane v različnih velikostih. Sosednje oznake imajo enako napako. Z drugimi besedami, ni povezave med:

 • besedilom;
 • oznaka, v kateri se nahaja;
 • Pravilo CSS za velikost pisave.
 • Dejansko, ko ustvarjate stran, razvijalec predvideva, kako in kaj naj izgleda, kje naj ostane, kakšna je velikost. Ne glede na to, kako čudno se sliši, pa se stran najbolj priljubljenega in kakovostnega spletnega mesta pojavi v brskalniku obiskovalca, kot oseba v njegovem stanovanju, in poskuša določiti svoja pravila.

  Optimalna velikost

  Objektivna realnost je primer "primernosti velikosti". Čebela ne more biti večja, kot je, in letalo ne more biti tako veliko kot čebela.
  Virtualnost je svet neskončnih možnosti, vendar le takrat, ko jo vodijo objektivne zahteve nujnosti in zadostnosti. Vse mora biti v razumnih mejah.

  Sorodne publikacije