INDD - kako odpreti datoteko

Danes bomo govorili o formatu INDD. Potem, da jo odpremo, bomo podrobneje preučili. To je dokument InDesign. Razvijalec te oblike je Adobe.

Opis

Datoteka INDD je projekt postavitve strani. Ustvari jo Adobe InDesign. Ta material vključuje vsebino, oblikovanje strani, sloge in povezane datoteke. Odpiranje tovrstnih datotek poteka v več programih, o katerih bomo nadalje razpravljali. Uporabljajo se praviloma za oblikovanje in izdelavo brošur, letakov, časopisov, revij in knjig. Če je potrebno, lahko projekte, ki nas zanimajo, uvozimo v QuarkXpress s pomočjo plug-ina ID2Q. Nato poglejmo možnosti za interakcijo s to obliko.


Osnovna odločitev

Torej, pred nami je datoteka INDD. Program Adobe InDesign vam bo pomagal odkriti, kaj storiti. Govorimo o sistemu računalniške postavitve. Aplikacija vam omogoča, da ustvarite dokumente za njihov kasnejši dostop do tiskarskih strojev ali namiznih tiskalnikov. Poleg tega je mogoče izdelane dokumente izvoziti v formate elektronskih publikacij. Namestitev uradne publikacije ne zahteva posebnih znanj. Programsko območje je konfiguracija menijev in plošč. Vse to se izvaja na podlagi uporabniku prijaznega grafičnega vmesnika, ki vključuje veliko komponent.

Druge možnosti

Nadaljujemo pogovor o formatu INDD. Kako odpreti datoteke tega tipa, že veste, vendar zgoraj opisani program ni edino sredstvo za dosego tega cilja. Acrobat je primeren tudi za to. Gre za toniz izdelkov, zasnovanih za upravljanje in ustvarjanje dokumentov. Program vam omogoča ustvarjanje predstavitev in obrazcev. Ta aplikacija je na voljo v dveh različicah. Možnost Standard ima osnovne funkcije, ki zadostujejo za izdelavo dokumentov. Različica Professional je poseben profesionalni kompleks. Podpira dodatne funkcije, vključno z izvajanjem interaktivnih obrazcev in vstavljanjem v večpredstavnostni dokument.


Drugo različico je treba podrobneje obravnavati. Acrobat Pro uporabniku ponuja različne možnosti. Med njimi je urejanje in ustvarjanje datotek z medijsko vsebino. S tem orodjem lahko pretvorite različne dokumente. Varnost podatkov je mogoče zagotoviti z nastavitvijo gesla, pa tudi z uvedbo omejitev pri kopiranju in tiskanju. Aplikacija podpira razvoj skupnih dokumentov in interaktivne obrazce. Na voljo je delna pretvorba materialov. Lahko združite več datotek in različne vsebine. Eden material lahko shrani različno vsebino, ki je predstavljena v strukturirani in dobro berljivi obliki. Orodje vam omogoča izdelavo univerzalnih vprašalnikov ali pogodb. Možna je tudi izdelava barvnih knjižic s kasnejšo uporabo v digitalni obliki ali s pečatom. Po potrebi lahko ustvarite elektronske različice dnevnikov, ki se razlikujejo od izvirne interaktivne komponente. Za interakcijo z obliko, ki nas zanima, lahko uporabite enega od naslednjih programov: InCopy, QuarkXPress z dodatkom ID2Q XTension. Tako smo ugotovili, zakaj je nastal format INDD. Kako odpreti datotekerazpravljali o podrobnostih te vrste.

Sorodne publikacije