Tempelj Jedija je trdnjava Reda

"Vojna zvezd" - največja vesoljska saga, ki je bila kdaj koli posneta. Veliko vesolje, polno neverjetnih zgodb v svoji vsebini. Osnova celotnega zapleta je soočenje med vitezi Jedijev in sebičnimi sithi. Ti dve vojski predstavljata eno od strank velike sile, ki jo uporabljajo častilci. Tempelj Jedi je glavna zgradba, ki je prežeta z njihovim učenjem, in vsi vitezi so neločljivo povezani z njim.

Religija in templji

Vsaka verska doktrina je v tesni povezavi z mesti, ki imajo določeno simboliko in včasih smisel. Praviloma se imenujejo templji. Posebne strukture, ki so polne duhovne moči in v katerih je posebno vzdušje. Zemljišče, na katerem so postavljeni, se šteje za svetnika, in vsak prekršek nad njo ali zgradbo je grozljiv zločin. Mimogrede, tempelj na Coruscantu je neposreden sklic na Božji tempelj v Jeruzalemu.


Tempelj Jedijev je veliko pomembnejši od podobnih zgradb v drugih religijah. To ni le kraj verskih obredov, ampak je prava podlaga starodavnega viteškega reda, ki uporablja veliko moč, da doseže ideale pravičnosti po vsej galaksiji. Lahko rečemo, da je to visokotehnološka visokotehnološka utrdba, ki je prepojena z močjo. Najstarejši templji, čeprav niso uporabljeni, še vedno nosijo močan pečat moči in vsebujejo pozabljeno ali dobro skrito starodavno znanje. Na primer, informacije o natančnem ravnovesju med temnimi in svetlimi stranmi sile, ki daje neverjetno razsvetljenje inmoči

V času razcveta

V še boljših časih so bili templji Jedijev na mnogih planetih, Red pa je bil precej. Učinek vitezov v galaksiji je bil velik. Ko je Galaktični imperij vzpostavil svojo togo moč, je najprej poskušal popolnoma uničiti vse, kar je bilo povezano z Jediji. Popolnoma jih izbrišite iz zgodovine vesolja. Zaradi filmov gledalci poznajo samo glavno cerkev na Coruscantu, ki je na glavnem mestu republike, vendar je bilo še nekaj drugih.


Skoraj antično

Najstarejši templji jedijev so se zelo razlikovali od tega, kar je gledalec videl v filmih. Potem so vitezi raje dosegli ravnovesje med svetlobo in temo, torej so pridigali ravnotežje in modro uporabo velike moči. V času republike so Jediji že dolgo pozabili na starodavne nauke in zasedli le svetlo stran sile, na vse možne načine, da bi se izognili temnim manifestacijam.
V "Vojni zvezd" se jedijskim templjem ne posveča veliko pozornosti, medtem pa veliko pripovedujejo o naravi sile in o tem, kako je človek odkril sposobnost uporabe. Tradicionalno so najbolj zanimive možnosti temne strani, saj so praktično neomejene. To se je bali sodobni jediji in njihov splošni strah je le še povečal njegovo zanimanje za Anakinovo upanje. To pa je privedlo do njenega prehoda v temno stran in do katastrofalnih posledic, ki jih nihče ni pričakoval.

Varuh templja Jedijev

Tradicionalno je to mesto eno najbolj prestižnih v Redu. Vzeti takšno delovno mesto morda ni dalečVsakdo, v glavnih zahtevah za kandidate, je navedel izkušnjo Jedija. In ne potrebuje toliko časa za storitev, koliko absolutne zvestobe. Bradavice vedno nosijo enolični plašč in maske, ki skrivajo obraz. Ti borci so celo življenje posvetili služenju reda in so lahko zaslužili položaj skrbnika.

Kaj je v templju Jedijev?

Tempelj ni le sveto mesto reda, temveč tudi stalna baza, ki spominja na trdnjavo. Zaradi večnega spopada s privrženci temne strani so templji vedno zanesljivo okrepljeni od napadov od zunaj, vendar niso dobro zaščiteni pred veleizdajo. Kot je pokazala zgodba, je izdajalec slabši od vseh drugih, tudi najbolj zahrbtnih sovražnikov.
V templju so vojašnice za mlade jedije, viteze in mojstre. Posebej pomemben je osrednji informator. To je ogromna zbirka podatkov o vsem, kar je človeštvu znano. V templju so tudi učilnice, tekmovanja in dvorane za stalne meditacije z osupljivim razgledom na mesto. Tudi na najvišji točki je poseben prostor za mojstre reda, v katerem niso le svetovali, ampak tudi redno meditirali.

Sorodne publikacije