Soocoo S60 Kamera: Pregledi

Kaj če akcijska kamera ni GoPro? Kaj pa, če je to eden izmed stotinih cenejših in lahko dostopnih ponaredkov, ki so poplavili trg z naraščanjem priljubljenosti katere koli žične optike? Primer je SooCoo S60. To je vodoodporna akcijska kamera visoke ločljivosti, katere cena ne presega četrtine stroškov GoPro. Na voljo je dober komplet pritrdilnih elementov in daljinski upravljalnik, ki ga lahko nosite na zapestju.

SooCoo S60: Pregled funkcionalnosti

Ta širokozaslonska akcijska kamera se imenuje tudi športna. Izgleda kot GoPro, z izjemo tistega, kar izgleda ne tako lepo in ima več pomanjkljivosti oblikovanja, ki greši vse cenejše različice uspešnih izdelkov.


S60 pri $ 99 - to ni najcenejša naprava na trgu. Na Amazon, lahko kupite superbudget akcijske kamere za samo 40 $, vendar ne bi smeli pričakovati daljinskega nadzora Wi-Fi, zanesljive hidroizolacije ali okvirjev, vrednih sodelovanja v oglasu Red Bull. Fotoaparat SooCoo S60 se razlikuje od drugih GoPro simulacij s priloženim krmiljem zapestja, ki omogoča zagon in zaustavitev snemanja prek povezave Wi-Fi. Naprava je vodotesna do 60 m, proizvajalec pa celo trdi, da daljinski upravljalnik še naprej deluje na tej globini. Toda kdo bo to preveril? Druga značilnost, ki predstavlja prednosti SooCoo S60 pregledovUporabniki prikličejo odsotnost zunanjega vodotesnega ohišja - tudi v GoPro taka stvar ni. Prepričajte se, da sta baterijski prostor in vrata zaprta z dodatnim tesnilom. Pomanjkanje dodatnega ohišja naredi napravo veliko bolj kompaktno kot veliko športnih kamer na trgu.


Kaj je v škatli?

Komplet razen fotoaparata vključuje:
 • daljinski upravljalnik,
 • komplet pritrdilnih elementov,
 • tkanino za čiščenje leč,
 • standardni kabel USB za polnjenje baterije,
 • navodila za uporabo z zlomljenim jezikom.
 • Za montažo:
 • pritrditev čelade (pritrjena z najlonskim jermenom in sesalnimi čašami),
 • pritrditev na stojalo,
 • pritrjevanje na kolo,
 • 20) 3M-lepljenje,
 • nagib naprave za 90 ° za vse priključke.
 • SooCoo S60: Pregled montaže in oblikovanja

  Kamera je narejena iz težke trde plastike, čeprav ima sprednja plošča kovinsko ploščo, objektiv pa je tudi kovinski (glede na težo so verjetno izdelani iz nerjavnega jekla) jeklo) V zgornjem delu naprave je na običajnem mestu za sprostitev zaklopa stikalo in gumb za začetek in konec snemanja. Zadnji del ohišja je izdelan večinoma iz svetlo oranžne gumirane plastike, ki se drži na mestu s pomočjo težkega plastičnega nosilca. Spodaj je skrita baterija in pomnilniška kartica. Zadnja plošča ima tudi precej majhen zaslon LCD (primeren za obrezovanje predmeta) inŠest gumijastih "klikov" gumbov za interakcijo s sistemom menijev.
  Na sprednji strani objektiva sta na obeh straneh objektiva dovolj močni svetleči diodi, ki se aktivirata s pomočjo gumba na hrbtni strani. Na eni strani kamere je vijak, ki zagotavlja vodotesnost vrat micro-HDMI in micro-USB. Spodaj je univerzalni nosilec, ki se, za razliko od GoPro, nahaja neposredno na samem fotoaparatu. In to je problem. Plastika, iz katere je narejena, je bolj krhka, kot bi morala biti. Glede na povratne informacije uporabnikov se kolesarske priponke med vožnjo pogosto razbijejo. Verjetno se to zgodi zaradi vijačnega transporterja. Nekateri ljudje se pritožujejo zaradi dejstva, da se je po kratki uporabi priključek za pritrditev čelade preprosto zrušil, ko je bil izklopljen. Razlog je preveč poceni plastika. Naprave za pritrditev so precej mehke, ko se stisnejo in izstopajo pod nerodnim kotom neposredno iz same kamere. Lahko se domneva, da ko naprava pade, tudi pri zmernih višinah, obstaja velika verjetnost, da bo priključek razbita in kamere sploh ne bo mogoče montirati (seveda brez pomoči superstaka). Zasnova SooCoo S60 ne vključuje ocene kakovosti. Čeprav je ohišje izdelano iz trpežne plastike, so pritrditev in montaža veliko manj zanesljivi. Odstranljiv plastični pokrov je gumiran z stresano hrbtno ploščo, in čeprav zasnova "vse v enem" zagotavlja kompaktnost, je zaščita na zadnji strani praktično odsotna.

  Slika

  Kakovost slik ni vredna omembe, vendar je verjetno dovoljza fotografijo v spominu. Seveda ima super širokokotni objektiv nagnjenost k deformiranju prostora. Hitrost sličic se zdi stabilna, z rahlim zmanjšanjem pri slabi svetlobi. Objektiv ima dokaj široko perspektivo, ki bo prikazala večino tistega, kar je pred kamero, ne glede na to, ali je nameščeno na gorsko kolo ali se uporablja kot avto snemalnik. V ugodnih pogojih je videz zrnat, vendar dovolj dober, ki ga ne boste rekli, ko svetloba ni dovolj.
  V določenih pogojih fotoaparat simulira meglo. To se zgodi predvsem, ko je namenjeno soncu ali svetlo belemu oblaku. V tem primeru so barve in podrobnosti zamegljene, jasnost se zmanjša in posledično neuspešni okvirji. V tem primeru lahko pomagajo lastna izdelana kapuca.

  Uporaba

  S60 omogoča snemanje 1080p video posnetkov s hitrostjo 30 sličic na sekundo in fotografiranje do 12 MP. Uporabite ga lahko kot spletno kamero in USB pomnilniško napravo ter celo s programom SooCoo za povezavo pametnega telefona. Življenjska doba baterije je posledica litij-ionske baterije 1050 mAh in je prijetno presenetljiva, saj omogoča snemanje skoraj dve uri (s pogostim vklopom in izklopom se ta čas lahko zmanjša). Komunikacija s pametnim telefonom vam omogoča predogled slik iz fotoaparata, čeprav z zamikom nekaj sekund. Lahko začnete snemati, ustvarjati fotografije, spreminjati nastavitve in celo prenašati videoposnetke in fotografije neposredno na vaš iPhone ali Android. SooCoo S60 je pocenivse vreme za snemanje videa z visoko ločljivostjo in pod ugodnimi pogoji bo uporabnik zelo zadovoljen s posnetim materialom. Kamera ima prijetno izbiro montažnih nosilcev za čelade, plošče, volan in stojala. Enostaven dostop do odstranljivih baterij in pomnilnika pomeni, da po potrebi lahko založite litij-ionske baterije in pomnilniške kartice microSD. Meni S60 skriva nekaj uporabnih funkcij. Vključujejo cikličen zapis, ki samodejno reže posnetke v posnetke za 2 5 in 10 minut. Treba je omeniti, da S60 pred ustvarjanjem nove datoteke piše video posnetke 30 minut, zato ni vredno računati na zapis časovnih dolžin. Med snemanjem videa je na voljo način zaznavanja gibanja, standardna nastavitev ravnotežja beline in osvetlitev. Za zajemanje razpoložljivih možnosti malo več, obstaja celo možnost, da se posnamejo slike po posameznih sličicah.

  Slabosti modela

  Na žalost kamera ni brez napak. Poleg nekaterih težav s kakovostjo izdelave in časom snemanja SooCoo S60, se povratne informacije uporabnika imenujejo slaba lokacija LED. Njihova bližina leče je razlog za zavrnitev neprivlačne sence. V absolutno temnih razmerah dajejo v obliki črke V žarek svetlobe, ki, čeprav ne pokvari podobe, nenehno spominja, da bi proizvajalec lahko razmišljal o lokaciji njihove lokacije dlje. Nazadnje, uporabniški priročnik SooCoo S60 poimenuje lastnike kot zmedeno in neuporabno. Ilustracije so zelo majhne in jezik, v katerem je napisano, je težko razumljiv. To ni nikjer navedenoObstaja veliko sklicevanj na manjkajoče slike, za katere so podprte pomnilniške kartice ali njihova največja velikost. Lastniki priporočajo spletno mesto, kjer lahko zapolnite vrzeli v priročniku SooCoo S60 - 4PDA.

  Ali naj kupim?

  Če je uporabnik pripravljen sprejeti tveganje neprimerne kakovosti snemanja in nekoliko dvomljivega zbiranja, je sposoben rešiti vse, ne da bi pri tem uporabil smernice. To bo prihranilo $ 300. Ampak, če potrebujete zajamčeno visoko kakovost videa in potrebujete zanesljivo in trajno akcijsko kamero, potem GoPro ali eden od njegovih analogov nima alternative. Na S60 se preprosto ne moremo zanašati, toda ko je epizodičen, ni pomembno.

  Razsodba

  SooCoo S60 - "Action Camcorder", kot se imenuje kitajski Sites, je poceni, vse-vreme sredstvo za zajemanje high-definition video pod ugodnimi pogoji. To ni tako dobro kot 400-dolarski GoPro, vendar bo stalo četrtino njegove cene.

  Sorodne publikacije