Kaj je termalna kamera? Opis tehnologije

Kaj je toplotna kamera? Osnova te opreme je toplotna tehnologija slikanja. Toplotna slika je metoda za izboljšanje vidnosti objektov v temnem okolju z odkrivanjem infrardečega sevanja in ustvarjanje slike na podlagi teh informacij. Najpogosteje uporabljene tehnologije za nočno opazovanje:

 • toplotna slika;
 • kratkostična infrardeča osvetlitev;
 • Nizkofrekvenčna vizualizacija.
 • Za razliko od drugih dveh metod, odvajanje toplote deluje v okoljih brez zunanje razsvetljave. Podobno kot pri infrardeči svetlobi lahko toplota prodre v obskrbovalce, kot so dim in megla.  Kaj je toplotna naprava? Opis tehnologije

  Kratka razlaga delovanja prenosa toplote: vsi objekti oddajajo infrardečo energijo (toploto) glede na temperaturo. Infrardeča energija, ki jo oddaja predmet, je znana kot toplotna identifikacija. Bolj kot je predmet bolj topel, bolj se proizvaja sevanje. Toplotna kamera (znana tudi kot toplotna komora) je toplotni senzor, ki lahko zazna majhne razlike v temperaturi. Naprava zbira infrardeče objekte in ustvarja elektronsko sliko na podlagi informacij o razlikah v njihovem temperaturnem načinu. Toplotne slike imajo običajno različne odtenke v naravi: črni predmeti so hladni, beli - vroči, globina sive pa kaže razlike med njimi. Vendar pa nekatere toplotne kamere dodajajobarvne slike za pomoč uporabnikom pri prepoznavanju objektov pri različnih temperaturah.


  Zgodovina

  Prototipi iz tipala kamere so prvič uvedli leta 1992, vendar je podrobno oceno njihove učinkovitosti v realnih razmerah ni bila objavljena šele leta 2007. Model, ocenjen leta 2007, je tehtal približno 15 kg, kar je močno povečalo težo čelade, na kateri je bila nameščena kamera. Sodobni modeli so veliko lažji in mobilnejši od prvih prototipov.

  Oprema za termični vid

  Kaj je toplotna naprava? To je vrsta termografske kamere, ki se uporablja pri gašenju požara. Z zagotavljanjem infrardeče sevanje, kot je vidno svetlobo, te kamere omogočajo gasilce videti področja toplote skozi dima, teme ali teplopronytsaemыe ovir. Kamere za termično slikanje so običajno žepne velikosti, vendar jih je mogoče namestiti na čelado. Zasnovani so z uporabo toplotnih in vodotesnih ohišij ter močni, da prenesejo nevarnosti, povezane z delom na lokaciji.

  Naprava

  Kakšna je oblika toplotne kamere? Fotoaparat je sestavljen iz petih komponent: optičnega sistema, detektorja, ojačevalnika, obdelave signalov in prikazovalnika. Posebne toplotne slikovne kamere, izdelane za požarno varnost, vključujejo te komponente v toplotno odporno, trajno in vodotesno ohišje. Te komponente delujejo skupaj, tako da je termično infrardeče sevanje vidno v realnem času. Prikaz fotoaparata prikazuje razlike v infrardečem izhodnem signalu, torej z dvema objektomaenaka temperatura bo prikazana kot ena in ista barva. Veliko toplotnih slikovnih kamer, kot so toplotni posnetki Pulsar Quantum, uporabljajo odtenke sive barve, da predstavljajo predmete normalne temperature, vendar varno oddajajo vroče površine različnih barv.
  Kamere se lahko držijo na roki ali namestijo na čelado. Večina toplotnih slikovnih kamer, ki se uporabljajo v gasilski službi, kot tudi termični slikovni zasloni za lov, so modeli žepov. To je priročno.

  Uporaba termičnih slikovnih zaslonov: pregledi

  Ker lahko termalne kamere vidijo skozi temo ali dim, lahko gasilcem omogočijo, da v načrtu hitro najdejo ogenj ali si ogledajo podpis vroče skrite žrtve. Uporabljajo se lahko za iskanje žrtev na prostem v hladni noči, iskanje požara v zidu ali zaznavanje pregrevanja električne napeljave. Povratne informacije uporabnika vsebujejo informacije, da poleg toplotnih slikovnih kamer vidimo tudi materiale, ki so vključeni v spontano, nizko stopnjo gorenja, kar omogoča pravočasno odpravo vžiga.

  Specifikacije

  Dve ključni značilnosti termalnih slikovnih kamer sta ključna kvalitativna diferenciatorja: ločljivost detektorja in toplotna občutljivost. Kot pri mnogih drugih zaslonih ločljivost opisuje skupno število slikovnih pik. Zaslon 160 x 120 je na primer 19200 slikovnih pik. Vsak posamezen pixel ima toplotne podatke, povezane z njim, tako velikezasloni zagotavljajo jasnejšo sliko.
  Toplotna občutljivost toplotne naprave - kaj je to? To je prag razlike, ki ga lahko zazna slikovni senzor. Na primer, če je naprava občutljiva na 001 °, lahko loči predmete s temperaturno razliko v stoti stopnji. Pomembni so tudi minimalni in maksimalni temperaturni razponi. Obstajajo nekatere osnovne omejitve termalnih slik: na primer, ne morejo videti skozi steklo zaradi lastnosti materiala.

  Sorodne publikacije