"Shtel" (regulatorji napetosti): opis, specifikacije in pregledi

Nihanja električnih tokov v elektroenergetskih omrežjih slabo vplivajo na učinkovitost in kakovost električnih naprav, različne opreme, ki jo poganjajo električna omrežja. Viri takšnih napak so pogosto nesreče na napajalnih postajah, slabe meteorološke razmere, ki povzročajo visoko električno praznjenje v atmosferi. Vse to vodi do okvare električnih naprav, pogosto takih naprav ni mogoče oživiti. Nasprotno pa je bil ta negativen ustvarjen s sistemom zaščite pred udarci v obliki stabilizatorjev.


Patriotska zaščita

Trg električnih aparatov za zaščito električnih sistemov je bogat s predstavniki te opreme. Že dolgo je bilo ugotovljeno, da gospodinjski aparati nikakor niso podrejeni in včasih celo presežejo tuje analoge. Osupljiv primer zaščitnih izdelkov električnih omrežij so stabilizatorji napetosti "Shtel". Stabilizatorji istega podjetja so izdani od njegove ustanovitve. Proizvodnja celotnega cikla je bila organizirana leta 1994 v lastnih objektih. Obrat se nahaja v mestu Tula, izdelki so visoke kakovosti, certificirani in v skladu z vsemi standardi in standardi DTA. Produkte tovarne naročajo velike organizacije, kot so Ministrstvo za obrambo Rusije, domače televizijske in radijske družbe ter zvezne varnostne službe. Ampak cena regulatorjev napetosti "Shtel" je precej dostopna za vsakdanjega kupca in se giblje od 4000 do 18000 rubljev, odvisno od modelov.Nekateri modeli stabilizatorjev so posebej izdelani za zaščito plinskih kotlov, ki najbolj ustrezajo varnemu delovanju kotlovnic.

Prava izbira

Podjetje "Shtel" proizvaja velik izbor profilnih izdelkov, ki vključujejo tudi elektronske stabilizatorje, kotle in neprekinjeno napajanje. Vsa proizvedena oprema na najvišji ravni je prilagojena potrebam domačih električnih omrežij. Po montaži stabilizatorjev vsi izhodni parametri jasno ustrezajo normativom evropskega standarda.


Pri izbiri "jeklenih" napetostnih regulatorjev je treba upoštevati dejavnike, kot so moč aparata, vhodni tok vhodne napetosti in končno izhodno območje. Sodeč po mnenju potrošnikov so se izdelki podjetja "Shtil" izkazali kot najboljši, ima pa velik ugled med uporabniki ne samo v Rusiji, ampak tudi v Moldaviji, Belorusiji in nekaterih drugih sosednjih državah. To je posledica stalnega nadzora kakovosti proizvodnje končnih izdelkov. Nadzor se izvaja na vseh stopnjah, od zasnove do testiranja opreme.

Področje uporabe

Stabilizatorji napetosti "Shtel" se uporabljajo na skoraj vseh področjih življenja in dejavnosti, kjer se uporablja električna energija. Naprava najde svoje mesto v delovnih pisarnah, stanovanjskih stavbah in stanovanjih, računalniških dvoranah in industrijskih organizacijah. Stabilizator je potreben za zaščito merilne opreme, kopirnih strojev, hlajenjaopreme in televizorjev. Naprava je popolnoma primerna za zaščito pred napetostnimi skoki v električnih omrežjih za domačo uporabo in za industrijsko uporabo v velikem obsegu. Številne varnostne mreže ne delujejo brez prisotnosti stabilizatorjev.
Naprava za normalizacijo napetosti je priključena na omrežje po števcu ali stikalni napravi. Stabilizator je opremljen s sponkami - fazno in ničelno, na katere so priključeni ustrezni napetostni vodniki. Pri priklopu izhodnih linij je potrebno upoštevati tudi polarnost, da ne pride do kratkega stika.

Splošne značilnosti

Družba "Still" proizvaja tri- in enofazne regulatorje napetosti. Številne vrste vozil proizvajalca so združene v več serij. Veliko stabilizatorjev ima funkcijo filtriranja industrijskih in atmosferskih motenj, ki se pogosto pojavljajo v električnih omrežjih. Glavno vozlišče stabilizatorja je avtotransformator. Kakovost celotne opreme je neposredno odvisna od števila navitij. Preklapljanje navitij avtotransformatorja in krmiljenje napetosti se izvaja z mikroprocesorskim krmiljenjem. Uredba je označena kot elektronski korak za korakom. Ohišje stabilizatorja napetosti "Shtel" je izdelano iz jeklene pločevine debeline 12 mm, za nadzor delovanja naprave in prikaza načinov na sprednji steni pa so prikazani LED indikatorji, pri nekaterih modelih in digitalnih zaslonih. Opremljene so naprave z nizko močjoEurobankovci, močnejši vzorci - terminali. Nekateri modeli so opremljeni z nosilcem za pritrditev naprave na steno, kar močno podaljša prostor za vgradnjo.

Modeli stabilizatorjev "Shtel"

Elektronski stabilizatorji napetosti podjetja "Shtil" so razdeljeni v več serij. Obseg modelov predstavljajo naslednje naprave:
 • serija R (standard);
 • serija P;
 • serija T (Thermo);
 • serija ST (Termo-Sim);
 • serija SP.
 • Vsi modeli imajo pri pravilnem delovanju visoko zmogljivost in dolgo življenjsko dobo. Najboljši modeli za uporabo v stanovanjskih prostorih so naprave serije R, T in ST. Prvi dve vrsti serij se lahko spopadejo z zaščito omrežja za gospodinjske aparate, računalniško opremo. Stabilizatorji napetosti "Shtil" za kotle morajo biti izbrani iz serije T in ST.

  Stabilizatorji serije R

  Linija teh naprav je najštevilnejša od celotne družine. V svoji sestavi vsebuje 15 enofaznih in 11 trifaznih naprav z močjo do 100 kVA. Stopnja natančnosti stabilizacije napetosti v tej kategoriji je približno 5%.
  Serija R vključuje zanesljive modele, kot so:
 • "Shtel" R400 T. Deluje z zaščito ogrevalne opreme, katere skupna moč ne presega 400 kVA. Možna je montaža na steno. Pri znatnem presežku napetosti se samodejno izklopi.
 • "Still" R400 ST. V napravi, namesto polprevodniških relejev, so tipke simistorja. Kot rezultat, stabilizator deluje tiho in raven delovanja je red velikosti višje, in napakeznižali na 3%.
 • "Shtel" R600 T. Naprava z relejnimi stikali. Na zunanji strani enote sta dva priključka, ki sta primerna za priključitev dodatne opreme, ki potrebuje zaščito. Obstaja filter, ki odstrani elektromehanske ovire. Skupna moč zaščite ne presega 600 kVA, opozarja na delovanje naprave. Stabilizator modela ST te iste moči je tišji, samodejno izklopi, ko je prenapetostna napetost lahko nameščena na steno.
 • Najmočnejši modeli serije R

  Tudi v tej seriji so drugi modeli s širokim razponom obratovalnih napetosti.
 • "Shtel" R800 T - enofazni stabilizator je zasnovan za serijsko povezavo različnih kotlovskih naprav. V vhodno napetostno stopnjo preklopite.
 • "Shtel" R 1200 SPT - priljubljen model s širokim razponom vhodne napetosti, tiho delovanje, minimalna napaka izhodne napetosti. Naprava uporablja mikrovezje simistorja. Primerna za uporabo v kotlovnicah.
 • Za "Shtil" R2000 SPT in R3000 SPT je značilna visoka raven varnosti, varnosti. Slednje je posledica dvojne izolacije ohišja. Avtomatska zaščita, močna izhodna napetost, omrežni filtri. Skupna moč priključene opreme je 2 oziroma 3 kVA. "Shtel" 3000 lahko izenači napetost pri zelo nizkem vhodu, do 140 art.
 • Popularni model - "Shtel" R6000

  Stabilizator napetosti "Shtil" R6000 je namenjen skupnemu delovanju z zelo zmogljivo opremo, na primer ogrevalnimi napravami, kopirnimi stroji, tehnološkimi in komercialnimihladilniki Stabilizator izgleda kot monolitni blok postavitve tal. Na sprednji strani je prikazovalnik in stikalo naprave. V tej napravi je obseg delovanja od 135 do 275 V, opremljen z avtomatsko prenapetostno zaščito na vhodu več kot 300 W. Po vrnitvi normalne napetosti v zunanje omrežje se naprava ponovno poveže z delom. Ima priključke v obliki priključnih blokov, opremljenih s prisilnim hlajenjem s programabilnim ventilatorjem. Obstaja izhodni omrežni filter, navitje transformatorja je iz bakra, elektronski stabilizator s tiristorskimi stikali. Ocene potrjujejo, da so naprave zanesljive in se z njimi spopadajo za 100%.

  Sorodne publikacije