Ikona jezika v oknu Windows 7 izgine: možni vzroki in načini za rešitev težave

Ni skrivnost, da ustvarjalci operacijskih sistemov Windows, tudi s stalno objavo novih različic in redno nameščenih posodobitev, ne morejo rešiti enega od globalnih problemov, povezanih z izginotjem jezika v ikoni plošče. S tem, kar je povezano, zagotovo nihče ne ve. Morda je to učinek virusov ali sistemskih napak, ki se pojavljajo veliko pogosteje. Poglejmo, kako lahko popravimo to situacijo s pomočjo sistema, ne da bi se zatekali k orodjem tretjih oseb, kar v večini primerov problem ni rešen, ker lahko sistem vsebuje prepoved spreminjanja konfiguracije.


Zakaj ikona jezika izgine v plošči?

Da ne omenjam sistemskih zrušitev, eden od razlogov, zaradi katerega mnogi strokovnjaki menijo, da jezikovna vrstica v sistemski vrstici ni bila popravljena. V tem primeru se lahko uporabnik po nesreči skrije, odstrani ali premakne na drugo področje zaslona. Če želite začeti, poglej, morda, res, plošča je nekje v kotu, skriva za delovno območje zaslona?
Po drugi strani, če na plošči manjka ikona jezika, to lahko pomeni kršitev sistemskega registra (na primer, naključna sprememba ali izbris ustreznega ključa med malomarnim posegom). Toda razlog za trajno izginotje jezikovne ikone še ni pojasnjen. Vendar pa lahko ponudite več rešitev, ki bodo omogočile njeno obnovitev.

Ikona jezika je izginila iz plošče: kako jo pretvoritiNastavitve nadzorne plošče?

Najlažja in najbolj vsestranska rešitev je uporaba ustreznega odseka "Nadzorna plošča". Če se v "opravilni vrstici" v različici sistema XP izgubi jezikovna ikona, se uporabijo jezikovni oddelek in regionalni standardi. V zgornjih sistemih, ura, jezik in območje.


Na primer, razmislimo o situaciji, ko ikona Windows 7 izgine (jezik, plošča je neaktivna, preklapljanje ni na voljo). Po vnosu zgornjega oddelka na jezičnem jezičku in tipkovnici morate uporabiti gumb za spremembe tipkovnice in v naslednjem oknu aktivirati niz popravljanja ustrezne postavke v "opravilni vrstici". Prav tako je priporočljivo, da preverite kljukico za jezikovne nalepke in počistite polje v pregledni plošči plošče v neaktivnem stanju. Če to ne pomaga, izklopite ploščo in jo ponovno vklopite.
V nekaterih primerih, če jezikovna ikona izgine iz "Opravilne vrstice", potem pa pomaga zagnati ukaz ctfmon v Run Console. Mimogrede, ta element v samodejnem nalaganju je odgovoren za prikaz jezikovne vrstice in njene konfiguracije. Preverite zagon (v operacijskem sistemu Windows 7 je to msconfig, s prehodom na ustrezen zavihek v konfiguraciji, Windows 10 - upravitelj opravil). Če je storitev onemogočena, jo vklopite. Kot dodaten korak vam lahko svetujemo, da ga dodate v odsek samodejnega zagona sistema.

Obnavljanje razporejevalnika opravil

Le malo povprečnega uporabnika ve, da praktično vsi programi in komponente sistema voblika storitev deluje na posebnem razporedu, nastavljenem v razporedu opravil, in neuspeh pri delu te storitve ter povzroča kršitve v delovanju samega operacijskega sistema.
Delo s planerjem lahko preverite v ustreznem oddelku storitev (services.msc), kjer morate poiskati želeno komponento in se prepričati, ali je vklopljena, in vrsta zagona je nastavljena na samodejno.
Nato pokličite načrtovalca in preverite komponento MsCtfMonitor. Če takšne komponente ni, lahko datoteko EXE prenesete v Microsoft in uvozite njene nastavitve v oddelek TextServicesFramework in se prepričajte, da je komponenta v aktivnem stanju. Če manjka samo jezikovna komponenta, morate prenesti datoteko ctfmon.exe in jo namestiti v imenik System32, nato pa v celoti ponovno zagnati sistem.

Uporaba parametrov sistemskega registra

Če ne želite ali ne želite prenesti dodatnih komponent, ko ikona jezika izgine iz opravilne vrstice, lahko uporabite urejevalnik registra (regedit).
Preko razdelka SOFTWARE je treba spustiti vejo HKLM in tam najti imenik Run, kot je prikazano na zgornji sliki. V desnem delu urejevalnika morate ustvariti parameter niza in mu dodeliti ime ctfmon.
Nato se s PCM ali dvoklikom prijavite in uredite ter ga nastavite kot popolno pot do izvršljive datoteke ctfmon.exe. Po zaključku vseh korakov je potreben ponovni zagon računalnika.

Dopolnilni svet

Presenetljivo je, da obstaja še ena rešitev, ki vam omogoča, da odpravite to težavo. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov na internetu, deluje skoraj vedno (z nekaj izjemami). Sestavljen je iz vnosa v ustrezen oddelek "Nadzornih plošč" in zamenjava prvega jezika, ki se privzeto uporablja iz ruskega v angleščino. V tem primeru se ob zagonu sistema prikaže v sistemskem pladnju. Če vam to ne moti, lahko uporabite to možnost. Pravzaprav tukaj ni nič groznega.

Na koncu

Gre za obnovitev ikone jezika v sistemski vrstici. Težko je reči, kakšna rešitev je najboljša za uporabo, saj svetovni vzrok za obnašanje tega sistema ni znan. Vendar pa vam lahko svetujemo, da takoj vzpostavite stik s sistemskim registrom, saj lahko nekatere standardne metode zagotovijo le kratkoročni učinek (večinoma to velja za ustrezne nastavitve v nadzorni plošči). Končno, če je izginotje ikone posledica učinkov virusov (in to se tudi zgodi), mora sistem preveriti vsak prenosni skener, vključno z globoko analizo. Še bolje je, da uporabite programe, ki imajo svoj zagonski nalagalnik (na primer Kaspersky Rescue Disk), da se zaženejo z USB pogona in pred zagonom sistema Windows preverite, ali so v računalniku virusi. To so te vrste pripomočkov, ki so sposobni najti globoko zakoreninjene grožnje na trdem disku in celo v spominu. Tudi za skeniranje morate vključiti skeniranje ne le trdega diska in logičnih particij, ampak tudizagonska območja s skritimi predmeti. Morda, če je razlog res to in dobiš želeni rezultat (morda je izvršljiv ctfmon sam okužen ali celo poškodovan zaradi virusne kode).

Sorodne publikacije