Canon IXUS 130 Fotoaparat: Lastnosti, Mnenja

Žepni digitalni fotoaparati, ki so predstavljeni v Canon IXUS 130, so podobni dvema kapljicama vode. Ali je v tem modelu nekaj drugačnega? Prvič, izgleda tako elegantno kot celotna kompaktna linija IXUS. Tudi zelo privlačna je cena. Z ogromnim padcem stroškov prvotnih 279 do 120 funtov, fotoaparat ne bo olajšal velikega dela denarnice, čeprav se njegova širina in višina skoraj ujemata z velikostjo kreditne kartice. V tem smislu se razlikuje od Nikon Coolpix S5100 in Sony Cyber-shot DSC-T99.


Canon IXUS 130: specifikacije

S samo 133 g teže z vgrajenimi baterijami in pomnilniško kartico bo model ostal neviden v žepu kavbojk. Kot je treba pričakovati od linije IXUS, ki je drugačnega sloga in velike funkcionalnosti, visoke kakovosti zbirke, v več barvnih variantah: srebrno, črno, oranžno in rožnato. Fotoaparat je majhen, vendar pa po mnenju lastnikov dlan zanesljivo stoji. Kovinsko ohišje daje vtis, da model komajda stoji na vsakodnevni uporabi, medtem ko je večina kamer do 100 kilogramov izdelanih iz plastike. Podvodni fotografi lahko kupijo kovček WP-DC37, čeprav po ceni, ki je za nekaj manj kot 200? Bolje je kupiti specializirano kamero.
Fotoaparat ima poleg obveznega delovanja brez zaslona na dotik in 3D snemanja večino funkcij. Ločljivost 141 MP zagotavlja sorazmerno majhen 1/23-palčni slikovni senzor, optični objektiv Canon IXUS 130 4x pa je malo verjetenbo omogočil kategorizacijo kot superstum modele, čeprav ponuja zelo iskano paleto goriščnih dolžin, potrebnih za dnevno fotografiranje, ki ustreza 28-112 mm ekvivalentu. Zmanjša zamegljenost z optično stabilizacijo slike in načinom zaznavanja samodejne pametne scene. Fotoaparat Canon Digital IXUS 130 izbere eno od 22 prednastavljenih nastavitev, kar vam omogoča, da posnamete fotografijo z minimalnim naporom. Možnost iContrast lahko uporabite tudi za več podrobnosti kontrastnih okvirjev, čeprav v praksi rezultati niso tako izraziti.

Funkcionalnost

Opravljanje objekta, ki je običajna funkcija digitalnega kompaktnega računalnika, dodatno vključuje podporo za pravilno fokusiranje in izpostavljenost. Optični stabilizator slike pomaga prenesti vsa zunanja nihanja in posledično tresenje fotoaparata, medtem ko tehnologija zaznavanja gibanja samodejno prilagodi ISO, da bi preprečila zamegljenost. Poleg tega sta na voljo zaznavanje obrazov in samodejno zaznavanje ter odpravljanje učinka rdečih oči. To zagotavlja istočasno identifikacijo do 35 obrazov v enem posnetku, pa tudi sprožitev sprožilca z nasmehom ali namigom, kar bo koristno pri snemanju sefija. V majhnem telesu kamere je veliko bolj skrito, kot se zdi. Edina slabost povratnih informacij lastnikov Canon IXUS 130 je pomanjkanje popolnega ročnega nadzora. Ne glede na velikost in predvideno paleto uporabnikov kamere, imajo to priložnostvedno lepo
Oblikovanje
Zaobljeni robovi, majhna globina 178 mm, zahvaljujoč čemu je Canon IXUS 130 eden najtanjših modelov linije in eleganten mat kovček z nečim posebnim, čeprav v kombinaciji s temi elementi otežuje robusten zajem fotoaparata. . Kamera je gladka kot rečni prodnik. Model je bil predstavljen sočasno z IXUS 105 in mnogi so podobni. Organi upravljanja se izvajajo preprosto, vendar nevsiljivo. Fotografije in video posnetke si lahko ogledate na 27-palčnem zaslonu z ločljivostjo 270.000 slikovnih pik, ki nadomešča tudi manjkajoče optično iskalo. Zaslon je popolnoma kompatibilen z različnimi okoliškimi svetlobnimi pogoji. Povečava z rolojem na vrhu fotoaparata, ki je dovolj oddaljena, da jo lahko upravljate s prstom, rahlo dvignite drsno stikalo treh načinov fotografiranja na hrbtni strani: samodejno To je veliko, vendar bolje kot 640 x 480105.
To ni tako veliko, vendar je bolje kot model 640 x 480105.

Nastavitveni meni

S pritiskom na gumb Func set se odpre niz nastavitev slike, ki so prikazane v orodni vrstici na levi strani zaslona. V samodejnem načinu je uporabnik omejen zaradi spremembe velikosti in stiskanja okvirja. Razširjena ploščaOrodja vključujejo ročno nastavitev ravnovesja beline, občutljivost na svetlobo (do skromnega ISO 1600), barvne nastavitve (svetle, nevtralne in neobvezne), število posnetkov (eno ali serijo) in možnosti merjenja osvetlitve (ocenjene, sredinsko utežene ali pikčaste). Poleg tega lahko preklopite na alternativne možnosti fotografiranja, kot so optimizirane nastavitve scene za fotografiranje portretov, otrok in hišnih ljubljenčkov itd., Kot tudi osvetlitev izbranega načina osvetlitve (z zmanjšanjem do 3 MP za zmanjšanje hrupa), različne možnosti barvnega poudarka in digitalni filtri.

Možnosti priključitve in dodatki

Po mnenju lastnikov bi bilo lepo imeti poseben gumb, ki bi omogočal začetek snemanja videoposnetkov ne glede na trenutno izbrani način. Toda prisotnost pokrova, skrita pod plastičnim vtičem v zgornjem desnem kotu hrbtne strani priključka HDMI, ki je namenjen priključitvi fotoaparata na televizor, je postalo presenečenje. Kabli za standardne AV-izhode in vrata USB 2.0 so priloženi fotoaparatu. Na voljo je tudi trak za prenos kamere na zapestju, omrežni polnilnik in omrežni adapter.

Hitrost

Po pritisku na majhno stikalo na vrhu Canon IXUS 130 se fotoaparat aktivira za približno 1 sekundo, kar ni slabše od analognih karakteristik. Objektiv prihaja iz preklopljenega stanja s telesom v položaju največjega širokega kota, zadnja stran pa utripa z lepim zvočnim signalom. Polovica sprožilca sprožilcaskoraj takojšen fokus. Točke samodejnega ostrenja so označene z zeleno barvo in zasliši se potrditveno sporočilo. Ko fotoaparat pritisnete do konca, traja 2-3 sekunde za snemanje slik JPEG na pomnilniško kartico. V tem primeru zaslon na kratko ugasne in nato ponovno oživi, ​​kar kaže strel v 1-2 sekundah. Čeprav rezultat ni najhitrejši, je povprečje za kamere tega razreda.

Shranjevanje podatkov

Brez notranjega pomnilnika vam Canon IXUS 130 omogoča snemanje slik na kartico SD in je združljiv z vsemi sodobnimi formati, vključno s SDXC. Dostop do rež se odpira skozi pokrov na dnu fotoaparata, ki ima tudi tanko litij-ionsko baterijo. Predalček lahko odprete in zaprete s pomikom palca.

Ustvarjalni potencial

Glede na povratne informacije uporabnikov so zadovoljni, da je proizvajalec fotoaparatu uspel zagotoviti več digitalnih filtrov, vključno z načinom sličic, ki zoži območje ostrenja in ustvarja iluzijo, da so veliki predmeti videti kot igrače. Ta učinek poveča tudi nasičenost barve skoraj do stopnje pop arta, zaradi česar so predmeti še bolj igrače. "Fish-eye" je tudi priložnost za tiste, ki želijo ustvarjalno izkriviti obliko subjekta.
Občutljivost na svetlobo
V slabih svetlobnih pogojih, ko je vgrajena bliskavica izklopljena in je uporabljena le lahka, je fotoaparat prijetno presenečen nad delovanjem fotoaparata pri občutljivosti, ki je višja od hrupa ISO 400 t, hrup pa ni do ISO 800 in potem postane komaj opazen. Pri ISO 1600, jasnost slikezačne padati, vendar za razliko od cenejših modelov rezultat še vedno spominja na fotografijo, ne na akvarel, zato je v kritičnih razmerah še vedno mogoče izkoristiti to napravo. Kompaktni fotoaparati dobro snemajo, ko je veliko svetlobe. Tudi v sivem zimskem nebu vam Canon Digital IXUS 130 omogoča shranjevanje dovolj delov. Kakovost širokega zaslona je višja kot pri 4-kratnem optičnem zoomu, vendar je to treba upoštevati v kontekstu. Model je stilsko in kakovostno fotografiran, medtem ko mu slednja posveča več pozornosti. Nekoliko razočaranje je nedostopnost optičnega zoom-a med snemanjem videa, kar je verjetno storjeno, da ne bi posneli mehanskega hrupa objektiva. V tem primeru se povečanje izvaja programsko.

Zaključek

Kakovost montaže in obdelave modela se nanaša na višjo cenovno kategorijo kot Canon IXUS 130, zaradi česar je kamera dobičkonosna pridobitev. Njegova kompaktna velikost je lahko prevelika, da bi jo uporabniki lahko zajeli, vendar je to v vsakem primeru izjemen dosežek inženirske misli. Osnovna kamera ni zasnovana za profesionalce. Kljub temu pa vam omogoča, da dobite več kot sprejemljive rezultate, in je precej vsestranska za večino vsakodnevnih gospodinjskih posnetkov. Kamera služi kot jasen primer tega, kaj bi morale biti telefonske sobe, da predstavljajo resnično izvedljivo alternativo.

Sorodne publikacije