Zotac grafične kartice: značilnosti grafične kartice tega proizvajalca

Grafična kartica Zotac GTS 250 je še en korak v razvoju tretje serije video kartic. Kljub visokim stroškom grafičnega čipa je Invidia izdala video kartico, ki ne stane več kot 200 $. Zaradi relativno nizke cene so lahko vsi proizvajalci grafičnih kartic kupili ta čip in ga nadgradili, pri čemer so ustvarili svoje modele grafičnih kartic tretje generacije. Grafične kartice Zotac se razlikujejo po tem, da proizvajalec še vedno v procesu modernizacije pospeši grafični čip do maksimalne možne frekvence delovanja. Takšne spremembe pozitivno vplivajo na zmogljivost grafične kartice. Več podrobnosti je vredno razmisliti o eni od prvih grafičnih kartic Zotac - GTS 250.

Specifikacije

754 milijonov tranzistorjev je 55-nanometrski procesor. Grafično jedro G92b ima 128 procesorskih niti. 256-bitno razširitveno vodilo zagotavlja 63 gigabajtov na sekundo. Frekvenca shaderja je 1620 MHz, pomnilnik deluje na frekvencah do enega gigaherca, grafični pospeševalnik pa podpira frekvenco 675 MHz. Predpona AMP na koncu imena grafične kartice Zotac GTS 250 pomeni tovarniški overclock. To pomeni, da uporabniki ne bodo morali samostojno prilagajati frekvence delovanja, proizvajalec je naredil vse za njih.


Na krovu tiskanega vezja, en gigabajt pomnilnika za obdelavo slik, kar je povsem dovolj za igre leta 2008. Toda sama plošča ima dekompresijo, ki vam omogoča dodajanje še enega gigabajta, vendar bi bilo odveč, kerdrugi tehnični kazalniki ne bi mogli obvladati takšne obremenitve in dodani pomnilnik je ostal neuporabljen. Za grafično kartico Zotac GTS 250 je bil uporabljen grafični pomnilnik GDDR4. Zaradi svojega overclockinga lahko grafični adapter proizvede dvakrat toliko sličic kot pri osnovni frekvenci. Podpora za tehnologijo Invidia PhysX zagotavlja podrobne podrobnosti in predvajanje na zaslonu: letenje navzgor, skladbe iz nabojev in še več.

Zakaj se grafične kartice Zotac štejejo za eno najboljših?

Zotac velja za enega najboljših na področju modifikacij in ustvarjanja grafičnih kartic. Podobno kot drugi izdelovalci grafičnih kartic, Zotac od proizvajalcev vzame podatke in tehnične komponente ter spremeni grafični čip, postavi ga na tiskano vezje. Osnovne nastavitve za jedra CUDA ne more spremeniti nobeno partnersko podjetje.


Proizvodi podjetja se razlikujejo po:
 • izboljšanem hladilnem sistemu.
 • Povečanje frekvence pomnilnika na največjo možno raven in v različici AMP proizvajalci prikažejo samodejno overclockiranje grafičnega čipa.
 • Izboljšanje prehrane.
 • Razlika med grafično kartico Zotac in različicami konkurentov je, da je povečanje zmogljivosti več kot 20 odstotkov. Seveda, več in boljše spremembe, višja je cena. Vendar pa ta proizvajalec ni dotaknil tega problema - video kartice iz Zotac vedno razlikujejo le v visoki kakovosti, ampak tudi po dostopnih cenah.

  Nestandardno razmišljanje v peti generaciji

  Kot mnogi proizvajalci grafičnih kartic ZotacUporabili smo grafične čipe InVidi, ki so vsebovali zelo čudne parametre. Kot osnova za model GTX 570 lahko takoj razumete, kaj je narobe. Prva stvar, ki pritegne vaše oči, je nestandardna količina video pomnilnika - 1536 mb. Sledi sprememba vodila, ki podpira razširitev na 320 bitov. Pomnilnik deluje pri frekvenci 4 gigaherc. To je odlična možnost za preproste naloge in zagon zahtevnih iger.

  Ocene uporabnikov grafičnih pospeševalnikov Zotac

  Popolnoma vsi uporabniki v pregledih o grafičnih karticah Zotac so ugotovili, da je glavna prednost tega proizvajalca zanesljivost. Ne glede na generacijo grafičnih kartic, Zotac svojo kakovost dokazuje svojim konkurentom iz leta v leto, uporabniki pa preverjajo kakovost časa. Idealno razmerje med kakovostjo in ceno.

  Sorodne publikacije