Buldožer DT-75 in njegove značilnosti

Že več desetletij je eden najpopularnejših traktorjev na gosenicah buldožer DT-75. Postala je razširjena v gradbeništvu, kmetijstvu. Stare modele je mogoče najti. Trenutno Volodymyr Motor and Tractor Plant nadaljuje s proizvodnjo tega modela. Zamenjana kabina in motor. Posodobitev ni vplivala na druge značilnosti DT-75. Buldožer je enak robusten, preprost in temeljit.

Značilnosti buldožerja

DT-75 ima številne prednosti, ki prav tako določajo njegovo veliko popularnost:
 • je drugačen po zanesljivosti, ne vnaša med delovanjem. Njegova preprosta zasnova je bila zelo praktična glede popravil.
 • Električni agregati na buldožerju DT-75 so nameščeni zelo močni. Hkrati pa ima traktor dobro porabo goriva. Motorji imajo tako moč, ki vam omogoča opravljanje potrebnega dela, vendar ne zahteva veliko goriva. Našel sem, kot pravijo, zlato sredino.
 • Šasija na gosenicah je izboljšana, kar povečuje prepustnost. To prav tako prispeva k majhni teži tehnologije.
 • Obstaja univerzalno vozilo, ki se lahko uporablja na različnih področjih. To je olajšano z veliko različnih mehanizmov na tečajih, ki so lahko agregatni buldožer DT-75.
 • Buldožer upravljajte enostavno in udobno. Vsi potrebni vzvodi so pri roki.
 • Mere traktorja

  Dolžina buldožerja s tečajem je 4530 milimetrov. Širina je 1850 milimetrov.Višina je odvisna od spremembe traktorja. Torej, pri spremembah DT-75N in DT-75D, traktor tehta 2720 milimetrov, DT-75 pa je za deset milimetrov manj - je 2710 milimetrov. Teža DT-75 (buldožer) je enaka šest do sedem in pol ton, odvisno od konfiguracije.
  Kazalniki glavnih dimenzij so namenjeni izboljšanju lastnosti traktorja. Da, prepustnost buldožerja zaradi ceste 326-380 milimetrov se izboljšuje. Iz istega razloga so se proizvajalci odločili za širino tkanine z gosenicami, ki je v razponu 390-470 milimetrov. Tir je 1330 milimetrov.

  Ob upoštevanju splošnih dimenzij in teže traktorja se izkaže, da je pritisk na tla - manj kot pol kilograma na kvadratni centimeter. Prav tako ima pozitiven učinek na prepustnost.

  Električne enote

  Uporabljajo se različni tipi motorjev, ki so nameščeni na buldožerju DT-75. Tehnične značilnosti so odvisne od njegove vrste.
  Najpogostejša varianta je A-41. Njegova moč je 90 konjskih moči. V nekaterih različicah je bila vgrajena enostavnejša različica s kapaciteto 75 konjskih moči. Motorji so precej ekonomični. Na primer, petdeset litrov dizelskega goriva zadostuje za delovanje traktorja za dva dni. Prostornina rezervoarja za gorivo je 300 litrov.

  Buldožer lahko drsi po pobočju. Kot naklona mora biti manjši od 20 stopinj. Štirivaljni motor. Je s turbopolnilnikom. Tekočinski hladilni sistem. Menjalnik ima deset hitrosti naprej in pet zadnjih. Osnovno jekazalniki, ki jih ima buldožer DT-75. Tehnične značilnosti traktorja omogočajo uporabo v parih z različnimi mehanizmi. Njihov videz določa seznam možnih del.

  Priključki

  Buldožer DT-75 se lahko združi s tremi tipi zgibnih mehanizmov:
 • izmet, ki se ne vrti. Uporablja se za premikanje plazov, premikanje tal, izravnavanje trdnih delcev (pesek, gramoz, sneg itd.).
 • Rotacijsko odlagališče, ki lahko rotira delovno telo na obeh straneh.
 • Univerzalno odlagališče, ki omogoča vse vrste dela. Njegovo delo je potrebno v gradbeni industriji. Za razliko od drugih modelov ima ta odlagališče glavni valj, ki vam omogoča, da obrnete 25 stopinj.
 • Priključki delujejo dokaj hitro. Žlica se vrti s hitrostjo petnajst centimetrov na sekundo. Tehnične lastnosti traktorja mu omogočajo dvigovanje tečajev s tehtanjem devetsto kilogramov. Traktor DT-75 je bil in ostaja ena najbolj primernih možnosti za gradbena dela.

  Sorodne publikacije