GeForce GTS 250: Značilnosti grafične kartice

Do leta 2011 je bil pospeševalnik srednjega razreda GeForce GTS 250. Njegove specifikacije so bile značilne za ta razred naprav in so dovolile, da je večina nalog takrat rešila. Edino opozorilo - v najbolj intenzivno uporabljenih programih je bilo obvezno zmanjšati kakovost izhodne slike. Gre za to diskretno grafično rešitev in bo šla še dlje na jezik.

Zaključek. Pozicioniranje

Kot smo že omenili, je GeForce GTS 250 pripadal grafični kartici srednjega razreda iz leta 2011 in njene značilnosti v tem primeru so bile dodatni argument v podobni pripadnosti. Spodaj so bili GT 220 GT 230 in GT 240. Nad - GTS 260 GTS 275 in GTS 280. Komplet te naprave je vključeval naslednje:


 • Grafični pospeševalnik.
 • Disk z programsko opremo in dokumentacijo.
 • Navodila za uporabo.
 • Potrdilo o skladnosti proizvoda.
 • Garancijska kartica.
 • Kot navajajo lastniki, v paketu ni nič odveč, vendar je dovolj, da se zažene pospeševalnik.

  CPU parametri. Pomnilniški podsistem

  Tudi pri trenutnih specifikacijah se GeForce GTS 250 ponaša z dobro tehnično specifikacijo, specifikacije čipov pa so pokazale prisotnost 754 milijonov elementov tranzistorja, medtem ko so bili izdelani s standardno 55nm procesno tehnologijo. Hitrost pospeševalnega jedra je bila 738 MHz, oznaka grafičnega čipa s proizvajalčevim obsegom pa je bila G92b. Sestavljal je 128 enot za obdelavoshaderji (njihova frekvenca je bila 1836 MHz), 16 rasterizacijskih modulov in 64 TMU enot. GDDR3 je glavni in edini tip pomnilnika za GeForce GTS 250. Specifikacije grafičnega adapterja so pokazale, da je bila za povezavo uporabljena 256-bitna vodila. Priporočena hitrost je 2200 MHz. Pasovno širino so določili razvijalci na ravni 704 GB /s. Količina RAM-a bi lahko bila 512 MB, 1 Gb ali celo 2 Gb.


  Stroški. Termični paket in komunikacijski komplet

  105W - sama vrednost termičnega paketa se lahko pohvali z grafično kartico GeForce GTS 250. Značilnosti priključka PCI E roost. 16X (bilo je v tej razširitveni reži in ta rešitev se lahko namesti) dovoljena le 75W. Zato je bilo za napajanje te rešitve potrebno priključiti dodatni priključek iz napajalnika PC. Taka plošča lahko deluje stabilno le v kombinaciji z aktivnim hladilnim sistemom. Za prikaz informacij je bil ta pospeševalnik opremljen s tremi vrati. Eden od njih posreduje informacije v analogni obliki - to je VGA. Ostala dva sta v digitalni obliki. Eden je DVI, drugi pa HDMI. Ključna pomanjkljivost tega adapterja je velika poraba energije. Za svoje prednosti vključujejo sprejemljivo hitrost, univerzalni parametri in dostopne vrednosti, ki je danes 3000-3500 rubljev v novo izvedbo zalog. Uporabljene kartice so še cenejši - 1000-1500 rubljev.

  Izhodi

  Uravnotežen vmesnik srednjega razreda v času sprostitveje bil GeForce GTS 250. Njegove specifikacije so bile resnično konkurenčne in omogočale so reševanje večine nalog. Zdaj je odločitev zastarela in je nadomestila novo generacijo diskretnih pospeševalnikov.

  Sorodne publikacije