Značilnosti grafične kartice AMD Radeon HD 6750 - pregled, funkcije in pregledi

Zberite svoj osebni računalnik - preprosto. Tako lahko rečem le strokovnjake in tiste, ki vsak dan raziskujejo novosti na trgu. Tipični uporabnik se sooča s težavami na prvi stopnji. Kaj zgraditi AMD ali Intel sistem? Kaj izbrati za grafično kartico GeForce ali Radeon? Model HD 6750 je model, ki najverjetneje ne bo nikomur zanimiv v letu 2017. Ampak ne pozabite na stare pospeševalnike, ki jih potrebujete, sicer, ko opazimo velike spremembe v tehnologiji?

Podjetje

Treba je začeti s podjetjem. AMD deluje od leta 1969. Pol stoletja proizvaja različne tehnične "stvari". Sedanje ime je dobilo leta 2006, ko se je spremenilo iz ATI v AMD. Zdaj je to ime resnična okrajšava, ki označuje specializacijo korporacije.


Advanced Micro Devices takoj pravi, da je razvijalec integrirane elektronike z mikročipi. Podjetje velja za enega vodilnih proizvajalcev procesorjev, ki je po prodaji na drugem mestu s tržnim deležem 17%. Dodeljen je AMD in zaradi izdaje grafičnih procesorjev, čipov za matične plošče in flash pogonov.

Tekmovalci

Ni skrivnost, da je AMD trenutno na drugem mestu. V sprostitvi procesorjev je njegov glavni konkurent Intel. Grafični procesorji so priljubljeni pri modelih Nvidia. Vendar to ni vedno tako. Trenutki, ki jih podjetje odvzame od nasprotnikovega prvenstva in postane vodja. Glede na proizvodnjo procesorjev opazite, da se to dogaja zelo redko. Na splošno,delež podjetja do leta 2009 je bil glede na glavnega konkurenta izjemno majhen. Po določenem času je družba stopila na noge in usmerila sredstva za razvoj procesorjev in njihovo sproščanje. Posledično je zajela 20% trga.


Z grafičnimi procesorji, ki vključujejo junaka za pregledovanje Radeon HD 6750, so stvari veliko boljše. Leta 2010 je AMD prejel 51% trga za diskretne kartice, v primerjavi z 49% Nvidie. Z vgrajeno grafiko je vse malo slabše. Ugotovljeno je bilo, da AMD deluje s 25% trga, medtem ko Nvidia - 20%, in Intel - 54%.

Video kartica

Zdaj se je strast umirila, tako da se uporabniki odločijo, kateri sestavni del bo zbral sistem. Obstajajo iskreni podporniki ene in druge korporacije. Čeprav ljubitelji Intel vse enako več. Grafična kartica AMD Radeon HD 6750 je bila sposobna tekmovati z drugimi izdelki kampusa. Model je šel v proračun in hkrati produktiven. Trenutno je grafična kartica že stara 6 let, zato lahko zanima samo stare in ni jasno, kakšen namen. Kljub temu je leta 2011 njegova referenčna različica temeljila na jedru RV850. Izveden je bil tehnološki postopek 004 μm. Transistorji znotraj so bili 1040 milijonov, jedro pa je delovalo pri 400 MHz. Pomnilnik DDR podpira frekvenco do 2300 MHz. Pomnilniška zmogljivost modela se lahko pohvali, ker je bil v tem trenutku 1 GB video pomnilnika odličen kazalnik. Na voljo je bila podpora za DirectX 11.

Variety

Kot druge grafične kartice, je bil Radeon HD 6750 1Gb predstavljen v različnih spremembah. Podjetjem smo dodali standardno različico blagovnih znamk hladilnih sistemov. Nekdo je izboljšal specifikacije pospeševalnika, nekdo je uspelustvarite pravega igralnega pomočnika. Najbolj priljubljene so bile možnosti PowerColor, HIS, GIGABYTE in ASUS.

Model PowerColor

Ta možnost je bila predstavljena leta 2012. Dostavljeno na pedal za plin v skromnem paketu. Ima navpično lokacijo, ki je zdaj redko izpolnjena pri nakupu tega pripomočka. Fotografija grafične kartice s specifikacijo je bila postavljena na embalažo.
Proizvajalci so na zadnji strani škatle objavili razširjene informacije o modelu. Večina kraja se je ukvarjala z opisom korporacijskega hladilnega sistema. V notranjosti je bil skromen komplet. Tukaj ni bilo nič nenavadnega. Proizvajalec je adapter namestil iz DVI v VGA, dal uporabniški priročnik, navodila za uporabo, CD s programsko opremo. Kot darilo je bil kupon za brezplačno igro Dirt 3. Takšna darila se običajno vstavijo v škatlo z igralno napravo. Videz PowerColor Radeon HD 6750 običajno ne predstavlja ničesar. Edina stvar, ki izstopa, je hladilni sistem. V tej spremembi je pasivna in nekaterim uporabnikom ni bilo všeč. Pokriva skoraj celotno prednjo stran matične plošče. Sevalnik je precej izbočen, zato potrebuje celo režo. Če bi uporabnik želel namestiti dve grafični kartici, je bilo treba razmisliti o dodatnem hladilnem sistemu in prostorski matični plošči. Na sprednji strani so rdeče tekstilne tkanine, ki vsebujejo grafično jedro, pomnilniške čipe in radiatorje. Vmesniška plošča ni naložena: obstajata dve Dual-Link DVI reži, en HDMI in drugi za mini DisplayPort. Takšen nabor pristanišč je univerzalen, ob upoštevanju adapterja v kompletu. Vidno na tabliprisotnost CrossFireX mostov, ki nam daje informacije o možnosti priključitve več pospeševalnikov. Ta sprememba temelji na referenčni različici. Procesor deluje na frekvenci 700 MHz in video pomnilnik 1150 MHz (in efektivni 46 GHz). V okviru 720 enotnih transporterjev, 16 enot rasterizacije. Na splošno je vse, kot v modelu AMD.
Pospešitev se je izkazala za učinkovito. Zahvaljujoč uporabi hladilnika je uspelo dvigniti frekvenco na 920 MHz, vendar je bil video pomnilnik nestabilen na overclocking in postal hitrejši le pri 21 MHz. Dodatno hlajenje ni omogočilo dvig temperature nad 60 stopinj.

Mnenja o PowerColorju

Radeon HD 6750 iz grafične kartice PowerColor je bila dobra izbira za tiste, ki lahko sami razpršijo napravo. Uporabniki so opazili blagovno znamko hladilnega sistema. Čeprav je bila v primeru overclocking šibka.
Model je podpiral vse najnovejše tehnologije, kot sta DirectX 11 in OpenGL 4.1, CrossFireX pa je bil za ljubitelje povečane produktivnosti prava rešitev. Nezadovoljni z razmeroma nizko uspešnostjo v igrah. Čeprav je samo referenčna različica samo začetna igralna raven. Bilo je tudi težav s čipi za hlajenje čipov.

Model iz HIS

Ta sprememba se je pojavila skoraj takoj po izdaji grafične kartice. Dostavili so jo v škatli bele barve, ki ni imela nobenih fotografij pospeševalnika - tam se je militantno prikradla meč. To je blagovna znamka podjetja, zato ni čudno. Na dnu sprednje strani so bile prikazane tehnologija in osnovni parametri. Znotraj škatleTam je bil plastični pladenj, kjer je bila postavljena grafična kartica, dokumentacija pa je bila pod njim. Za varno prevažanje sestavnih delov so proizvajalci tam postavili penasti polietilen.
Vključuje dva adapterja za PCI-e 6 pin in DVI. Ovojnica vsebuje disk s programsko opremo, knjižico in nalepko. Hladilni sistem aktivnega tipa. Modri ​​tekstolit je prekrit z velikim hladilnikom z ohišjem zavese. V notranjosti so vidni radiator in modra lopatica ventilatorja. Sistem pokrijte z grafičnim procesorjem in pomnilniškimi čipi. Pomembni priključki CrossFire. Vrata na sprednji plošči so še manjša od prejšnjega modela: en priključek za Display Port, HDMI in DVI-D format. Toda z značilnostmi te naprave je vse slabo. To je referenčna različica z novo besedilno tabelo in hladilnim sistemom. Drugi parametri so enaki kot pri referenčnem modelu. In zdi se, da se lahko zanesete na potencial za pospeševanje. Toda grafična kartica iz neznanega razloga noče delati na visokih frekvencah. Pogojno se lahko dvignejo, vendar pospeševalnik ne bo deloval normalno.

Ocene HIS

AMD Radeon HD 6750 iz HIS se je izkazal za kontroverznega. Enako je prejel in pregledal. Vsi kupci niso bili pripravljeni plačati za nov hladilni sistem. Nekdo je pričakoval res dobre rezultate. Pravzaprav se je izkazalo, da pospeševalnik ne more delovati z visokimi frekvencami.

Model GIGABYTE

Podjetje GIGABYTE je trdo delalo s to grafično kartico. Vredno je pogledati vsaj blagovno znamko. Opravljeno kvalitativno, predstavljivo. Dimenzije škatel so velike. Barve, kot vedno temno, na fasadi - sijočeneonsko oko Na kratko so podani nekateri parametri modela. V notranjosti škatle je model pospeševalnika, opremljen z adapterjem, diskom programske opreme, navodili in navodili za uporabo. Kot kaže praksa, je ta sklop dovolj za vse. Nekdo morda potrebuje adapter za video izhod. Izgled novosti se je izkazal za privlačnega. Svetlo modri tekstolit je prekrit z blagovno znamko hladilnega sistema - radiator, na vrhu katerega so prozorne rezila ventilatorja. Zasnova je prekrita z mat črnim ohišjem. Vmesniški panel je zaseden z več režami. Obstajajo DVI-D, DVI-I, multimedijski vhodi HDMI in VGA. To je neprijetno, da proizvajalec ni našel mesta za DisplayPort. Značilnosti AMD Radeon HD 6750 se razlikujejo od teh sprememb. Možnost GIGABYTE-a ima frekvenco 740 MHz. V trenutkih, ko se obremenitev zmanjša, frekvenca čipa pade na 157 MHz.
Overclocking je pokazal dobre rezultate. Frekvence smo dvignili na 870 MHz, video pomnilnik pa se je hitreje povečal za 19% in pospešil na 1430 MHz. Indeks efektivne frekvence je dosegel 57 GHz.

Ocene o GIGABYTE-u

Sprememba je od kupcev dobila dober odziv. Zasnovan za privlačno zasnovo in zanesljivost izdelka. Dovolj za vse in opremo. Najbolj zadovoljni uporabniki so izboljšali svojo učinkovitost. Radeon HD 6750 je 15% produktivnejši, ko gre za overclockiranje frekvence čipov. In če delate z video pomnilnikom, se bo ta številka povečala na 20%. Kupci so opozorili na podporo za Unified Video Decoder 2.2 in tehnologije OpenGL 4.1. Ne zamudite nekaj dobrih besedhladilni sistem, nizki stroški in nizka poraba energije. Kljub dejstvu, da se grafična kartica postavlja kot vstopni nivo igranja, nimajo vsi dovolj moči.

Model iz ASUS

Ta sprememba je bila postavljena v svetlo škatlo s sliko jahača. Na fasadi, kot ponavadi, je malo informacij o modelu. Za specifikacijami je več. V notranjosti standardnega kompleta, ki vključuje pogon z "lesom", navodila in priročnik, napajalnik in adapter iz HDMI v DVI. Videz ASUS Radeon HD 6750 je privlačen. Črni tekstolit pokriva majhen hladilni sistem, ki zavzame malo več kot polovico plošče. Sestavljen je iz radiatorja, belih prozornih rezil ventilatorja in mat črnega ohišja.
Na sprednji plošči so priključki DVI, VGA in HDMI. Tekstolit se je spremenil, korenito se je preoblikoval in celo zamenjal čip. Ogledate si lahko eno vrata za CrossFireX. Ta sprememba je bila sproščena z izboljšano zmogljivostjo. Jedro teče pri frekvenci 850 MHz in video pomnilnik pospeši na 1200 MHz in učinkovito 48 GHz. V ostalem se ni nič spremenilo. Ampak še enkrat povečati rezultate zaradi overclocking. Jedro se je pospešilo za 12%, njegova hitrost pa je znašala 960 MHz, učinkovitost video pomnilnika pa se je povečala na 5224 MHz. Po eni strani ni preveč strmih indikatorjev za overclocking. Toda če se spomnite, da ima uporabnik že "valjani" pospeševalnik, se zavedate, da dodatno ročno izboljšanje pozitivno vpliva na zmogljivost ASUS Radeon HD 6750.

ASUS pregledi

Ta model, kot prejšnji, je postal najbolj priljubljen.spremembe Odlikujejo jih lastniške blagovne znamke, ki imajo privlačen videz - za nekoga, ki je pomemben. Imajo dobro raven uspešnosti, zlasti v zadnji različici. Nizka poraba energije. Model ASUS deluje s kupom dodatnih tehnologij, ki vplivajo na moč naprave. Edini preostali nezadovoljni kupci so količina hladilnega sistema in napihnjena cena.

Mobilna različica

Obstaja mobilna različica AMD Mobility Radeon HD 6750. Ta model je pripadal tudi srednjemu razredu. Jedro družine Whistler Pro. Kar se tiče starejše prenosne različice, je delovala pri frekvenci 600 MHz, video pomnilnik pa je bil tudi počasnejši - 900 MHz. Ker gre za mobilno različico, se ne prodaja ločeno, zato njene cene ni mogoče natančno citirati. Mobilna grafična kartica AMD Radeon HD 6750m stane približno 3200 rubljev. Najdeno je bilo na prenosnih računalnikih srednjega razreda in se preprosto spopadalo z igrami, kot sta FIFA 11 in Sims 3.

Sorodne publikacije