Kako priključiti televizor na sprejemnik? Kako priključiti sprejemnik na dva televizorja?

Vprašanje, kako priključiti televizijo na sprejemnik, prihaja predvsem od tistih obrtnikov, ki želijo ta postopek opraviti sami. Če obstaja standardna povezava od ponudnika, vedno pride strokovnjak, ki predstavlja servisno službo te družbe in opravlja vsa potrebna dela na povezavi. Poleg tega stranka po vseh operacijah, ki jih izvaja, prejme pripravljen sistem, ki omogoča gledanje video materiala, in nima vprašanj o tem, kako gre sistem, in ga preprosto izkorišča. V tem članku si poglejmo, kakšne so vrste sprejemnikov in v katerih primerih so naprave povezane s televizorjem.


Vrste

Trenutno se uporabljajo tri glavne vrste sprejemnikov. Vsak od njih je določen z namenom naprave v enem ali drugem sistemu nadzora in transformacije video signala. Zato bo odgovor na vprašanje, kako priključiti televizor na sprejemnik, v veliki meri odvisen od vrste in lokacije video sistema. Zdaj pa si poglejmo, katere vrste takšnih naprav so in katere funkcionalne značilnosti. Glavni tipi:
 • Za satelitsko televizijo.
 • Za kabelsko televizijo.
 • Za domači video center.
 • Če govorimo o funkcionalnem namenu te naprave, potem je treba opozoriti na več funkcij, ki so neločljivo povezane s to ali to vrsto sprejemnika. Kakšne so te funkcije?
 • Spreminjanje nosilne frekvence in demoduliranje visokofrekvenčnega signala.
 • Preklapljanjevideo signal iz različnih virov.
 • Izboljšajte zvočni signal na želeno moč.
 • Zdaj pa razmislimo, katera od teh funkcij se uporablja v eni ali drugi vrsti naprave.


  Satelitski sprejemnik

  To je ena izmed najpogosteje uporabljenih vrst. Ena od njegovih glavnih značilnosti je dokaj dostopna cena.
  Vprašanje, kako priključiti televizor na sprejemnik za satelitsko televizijo, je precej preprosto. Razlog za to je dejstvo, da je glavna funkcija takšne naprave transformacija visokofrekvenčnega signala, ki prihaja iz pretvornika satelitske antene, ki večkrat zmanjša frekvenco signala in ga pripelje na 1-2 GHz. Potem satelitski sprejemnik dekodira ta signal in prenaša nizkofrekvenčni video signal na napravo za predvajanje televizorja ali video projektorja. Število priključkov za priključitev naprave za video predvajanje je odvisno od samega razreda sprejemnika in lahko obstaja več tipov. Najenostavnejši je niz "tulipanov" konektorjev.

  Za kabelsko televizijo

  Odjemalec za kabelsko televizijo je nekoliko drugačen od svojega satelitskega spremljevalca. To je ista naprava, z istim naborom funkcij, le rahlo poenostavljen niz nastavitev. Kakšna je razlika med tema dvema napravama? Za razliko od satelitske naprave se kabel ne povezuje z visokofrekvenčnim pretvornikom, ampak s kabelskim stikalom. Ta naprava nima nastavitev za različne satelite. Ta sprejemnik je kodiran na nosilcufrekvenco ponudnika, ki prenaša visokofrekvenčni signal z nizom kabelskih kanalov od preklopa do potrošnika. Kakovost in število priključkov za kabelsko povezavo sprejemnika s televizorjem se prav tako ne razlikuje od satelita.

  Za domači video center

  Povsem drugačen tip sprejemnika je naprava, zasnovana za delo v sklopu domačega video centra. Enostavno jih je mogoče ugotoviti na videz, če se razširite in pogledate z zadnje strani. Ta naprava ima zelo veliko število priključkov na zadnji strani. Zakaj jih je toliko? Glavna naloga te naprave je preklapljanje več vhodnih video virov in avdio signalov v več naprav za predvajanje videa. Zato je vprašanje, kako priključiti sprejemnik na televizor, zelo pomembno, saj ima takšna naprava številne priključke za povezovanje več televizorjev ali drugih naprav. Ta vrsta naprave ne pretvarja video signala, ampak preprosto vnaša nizkofrekvenčni video signal. Poleg tega je pomembna funkcija takšne naprave ojačanje in preklapljanje zvočnega signala iz različnih virov.

  Vrste priključkov za povezavo

  Da bi razumeli, katere vrste priključkov se uporabljajo pri priključitvi sprejemnika na televizor, je pomembno ugotoviti, katere vrste priključkov se uporabljajo pri tej vrsti tehnike. Odvisno od razreda televizorja in sprejemnika, so priključki razdeljeni v dve kategoriji:
 • Priključki za video povezavo.
 • Priključki za priključitev avdio signala.
 • Če pogledate sliko zadnjega dela satelitskega sprejemnika, lahko vidite vse tipe priključkov.
  Če odgovorite na vprašanje, kako priključiti televizor na sprejemnik z video kablom, je vredno reči, da so lahko priključki na tem kablu treh vrst: kompozitni, S-Video in HDMI. Poleg tega slednji hkrati prenaša video in zvok. Če želite najti odgovor na vprašanje, kako povezati sprejemnik s televizorjem s kablom za avdio signal, morate vedeti, da so lahko vrste priključkov dve: isti kompozit, kot v videu, in optična vlakna. Seveda bo kakovost zvoka pri povezavi z optičnimi vlakni veliko višja.

  Povezovalna vezja

  Razmislimo, kako povezati televizor prek sprejemnika, na primer kabelske naprave s kompozitnimi izhodi. Poleg tega je vprašanje povezovanja ene televizije običajno rešeno. Shema takšne povezave lahko izgleda takole.
  V tem primeru bo obarvana barva priključkov uporabniku takšnega sistema pomagala, da ne bo naredila napake v pravilni povezavi. Vprašanje, kako priključiti drugo televizijo na sprejemnik, se običajno zgodi redko, vendar pa včasih zahteva odgovor. Kdaj nastane ta položaj? V bistvu, v primerih, ko morate urediti ogled istega video gradiva v različnih prostorih. Zakaj, če priključite sprejemnik na dva televizorja, bo video predvajal isto stvar? Čeprav imajo sprejemniki več izhodov, je signal, ki se prenaša nanje, isti. Zato organizirajte ogledHkrati pa več programov zahteva več sprejemnikov.

  Specializirani sprejemniki za določenega ponudnika

  Pogosto nekateri ponudniki satelitske televizije svojim kanalom zagotovijo povezovalni komplet z blagovno znamko. Primer takega ponudnika je Tricolor. Običajno ponuja lastno napravo, ki jo je prikazal satelitski ponudnik. Kako povezati sprejemnik Tricolor s televizorjem? Sistem povezave se ne razlikuje od običajnega satelita, ki je bil omenjen prej.

  Sorodne publikacije