Kako je Doto dešifriran? Zgodba o legendarni igri

Veliko število video iger, ki imajo različne smeri in so namenjene svojemu občinstvu, so zdaj izdane. Nekateri projekti se ukoreninijo v oddaljenih 2000 letih. Na splošno pa so smeri nastale prav v tem času in zdaj imamo številna merila, ki določajo priljubljenost igre. Zanimiva zgodba so tisti projekti, ki so velikani in so spremenili industrijo. Takšno igro lahko obravnavamo kot DotA 2. V resnici je to resnično edinstvena zgodba. Tudi ko je "Doto 2" dekodiran, mnogi ne vedo, čeprav je povsod običajno, da napišete ime okrajšave.

Zgodovina iger

Smer projekta se je med Warcraftom 3 pojavila kot ločena amaterska sprememba za igro. DotA je bila samo zemljevid, kjer so uporabljali mehaniko "Warkrafta". Cilj igre je bil takrat uničiti, skupaj s svojo ekipo, sovražni prestol, ko so drugi igralci stali na pot uporabniku. Kartico je razvilo več ljudi, ki so izdali posodobitve za posodobitev, da bi dosegli ravnovesje. Sestava razvijalcev se je občasno spremenila. Po nekaj letih je prišlo do podobnih zamisli, ki so začele vplivati ​​na priljubljenost tega projekta.


Eden od razvijalcev kartice IceFrog se je odločil za izdajo popolnoma neodvisnega programa s prehodom z Blizzard na zastavice Valve. Po tem je bila igra izdana kot ločen izdelek. Po tem je prišlo do sodnega postopka o avtorskih pravicah med obema družbama. Presenetljivo je, da je sodišče poklicalo Valve vse pravice do projekta.

Kako dekodirati "Doto"

Ime DotA je okrajšava celotnega imena igre - obramba Starodavnih. Zato je glavni cilj procesa igre.

Bistvo igre

Igralci so razdeljeni v dve ekipi po pet, od katerih vsak izbere junaka s seznama. Po izbiri znaka, igralci pridejo do svoje baze. Tukaj lahko kupite artikle za izboljšanje lastnosti in še veliko več. Zemljevid ima dve bazi in tri ceste. Med cestami je gozd, kjer živijo pošasti različne kompleksnosti, zaradi umora zlata in izkušenj. Boss Roach je na sredini kartice, zmaga nad njim bo zagotovila velik dotok denarja in izkušenj za ekipo (kot tudi Aegis in Cheese). Med nasprotujočimi se stranmi (svetloba in tema) teče reka, skozi katero lahko najdete bonusne rune. Z uporabo pristojne strategije in moči junaka, se morate koordinirati z ekipo proti sovražni skupini in doseči njihovo bazo.

Sorodne publikacije