Kamkorderji Sony: pregled najboljših modelov, funkcij, pregledov

Najboljši način za zajetje vseh pomembnih dogodkov v življenju je nakup videokamere. Seveda, svetli spomini bodo ostali z vami za vedno, vendar bodo pomembne stvari sčasoma pozabljene, in če imate video, ki ga lahko gledate znova in znova, potem ne morete preživeti ohranjanja pomembnih dogodkov. Široka izbira video kamer, tako amaterskih kot profesionalnih, je dobro znana blagovna znamka Sony. Obrnimo se k najboljšim najboljšim.

Sony HDR-CX405

Digitalni fotoaparat Sony HDR-CX405 je idealen nakup za domačo snemanje. Amatersko kamero odlikuje poceni in dostopnost. Ta model je enostaven za uporabo, tako da lahko tudi otrok upravlja z minimalnim številom gumbov. Kljub temu, da na ohišju ni nobenih dodatnih gumbov, ima fotoaparat močan potencial in zadostno število nastavitev.


Za navdušence je tovrstna naprava videti samo kot Sony HDR-CX405 je odlična rešitev za učenje osnov videa. Nastavitve imajo vse za kakovostne slike - osvetlitev, ravnovesje beline, ostrenje.
Ta model Sony je odličen spremljevalec potovanja, zaradi svoje kompaktnosti in enostavnosti (teža fotoaparata je le 215 g), ne bo zavzela veliko prostora in vedno jo lahko vzamete s seboj. Poleg nadzornih gumbov se pod zaslonom nahaja plošča, v kateri je niša za pomnilniško kartico in izhod Micro-HDMI. Meni deluje s krmilno palčko, ki se nahaja poleg zaslona. Videokamera podpira naslednje pomnilniške kartice: microSD,SDXC, microSDHC.

Fotoaparat ima tudi dovolj funkcij za vsakodnevno uporabo. Značilnosti tega modela so 30-kratni zoom, Full HD snemanje, kompakten in priročen zaslon, hitrost slikanja od 25 do 50 fps, odvisno od načina snemanja.

Prednosti kamere Sony HDR-CX405

Na splošno so značilnosti fotoaparata odlične za amatersko fotografiranje. Za vrednost fotoaparata so pomembne naslednje točke:
 • Tudi pri fotografiranju s 30-kratno povečavo kakovost in jasnost slike nista prizadeti.
 • Fotoaparat je opremljen s stabilizatorjem, ki omogoča snemanje visokokakovostnega videa, tudi med hojo ali tekom. Ta funkcija je odlična za potovanje.
 • Če poleg fotoaparata kupite stojalo, lahko fotografirate tudi v makro načinu.
 • Majhna velikost in preprosta lokacija gumbov omogoča, da fotoaparat povsod vzamete in snemate tudi v najbolj nenavadnih situacijah. Videokamere Sony si zaslužijo pozornost.

  Potrebe fotoaparata

  Kot vsaka kamera Sony HDR-CX405 ima svoje pomanjkljivosti, od katerih so najpomembnejše:
 • Pomanjkanje sposobnosti za hitro nastavitev fotoaparata pod nenehno spreminjajočimi se pogoji.
 • Pomanjkanje "wi-fay" otežuje delo pri izvozu video posnetkov v računalnik.
 • Če zaupate povratnim informacijam, je niša za pomnilniško kartico slabo oblikovana.
 • Na splošno je Sony HDR-CX405 idealna kamera na domačem zaslonu, ki v celoti opravičuje svojo ceno.

  Sony HDR-CX625

  V svoji cenovni kategoriji Sonyjev fotoaparat seveda nevedno zahtevajo prvo mesto in imajo zadostno število ustreznih partnerjev. Še vedno obstajajo funkcije, ki dajejo kameram priložnost, da se prebijejo v najvišje mesto: idealno premišljeno 30-kratno optično povečavo in večkratno digitalno povečavo, ki je 350. Seveda pa se te vrednosti pri fotografiranju ne uporabljajo.
  Kar zadeva videokamero Sony HDR-CX625, je poleg optičnega povečanja pomembno tudi inteligentno stabilizator, ki ima več načinov delovanja. Tako lahko snemate brez stojala. Tudi ko streljate iz rok na progo ali premikajoče se predmete, je jasnost in kakovost slike še vedno na najvišji ravni.
  Za razliko od prejšnjega modela ima HDR-CX625 majhen zaslon na dotik, "va-file". Z nalogami je naprava v redu. Poleg stabilizacije in optičnega zooma je pomembna tudi funkcija samodejnega ostrenja, ki deluje skoraj trenutno v nekaj sekundah. Video kamere se dobro odzivajo na pritiskanje gumbov, zato najpomembnejših dogodkov zagotovo ne boste zamudili. S tako sliko visoke ločljivosti ali lahkoto ni treba zahtevati. Toda ta videokamera je povsem drugačna naloga, s katero se spopada.

  Prednosti fotoaparata

  Prednost fotoaparata je, da se snemanje izvede takoj v dveh oblikah: XAVC S ali AVCHD in MP4. Posledica tega sta dva enaka valjčka na bliskovnem pogonu: en posnetek v profesionalni ločljivosti in zavzema več prostora, drugi pa precej manj, kar vam omogoča, da ga hitro delite. XAVC Sza nadaljnjo namestitev video posnetkov. Prav tako je vredno omeniti kakovost zvoka, zelo močan mikrofon odlično prenaša zvok in zavira tuji hrup.

  Pomembne prednosti fotoaparata so bile naslednje:
 • Full HD 1080p snemanje.
 • Snemanje v širokem formatu.
 • Način nočne scene omogoča ustvarjanje kakovostne slike tudi v temi.
 • Matrica 229 mp in 30x optični zoom.
 • Če menite, da so pregledi, Sonyjeva videokamera odlična za blogerje.

  Konstelacija fotoaparata

  Ta model spada v povprečno cenovno kategorijo in 100% ustreza idealnemu razmerju med ceno in kakovostjo. Toda uporabniki so opazili naslednje pomanjkljivosti:
 • Pomanjkanje notranjega pomnilnika, snemanje samo na nosilcu. Torej, če ste pustili bliskovni pogon doma, tudi nekaj minut snemanja ne bo delovalo.
 • Če menite, da so povratne informacije, so kupci zaskrbljeni zaradi nerodne lokacije reže za polnjenje.
 • Seznam minusov je dovolj majhen, zato morate biti pozorni na ta fotoaparat.

  Sony FDR-AX100E

  Kaj razlikuje ta fotoaparat Sony od drugih? 4K snemanje, ki je zdaj izjemno priljubljeno na trgu fotoaparatov. FDR-AX100E ima tudi ročne nastavitve. Zato se amaterski fotoaparat ne more natančno pripisati. Nastavitve lahko hitro spremenite, saj je upravljanje parametrov v hitrem dostopu in ni skrito v menijih.
  Glavne značilnosti modela: ročno ostrenje, jasna slika,dober prenos barv in vgrajeni filtri. Kamera FDR-AX100E, čeprav jo je mogoče pripisati začetni ravni strokovne, vendar vodilni položaj, je očitno ne sprejme. Za profesionalce ima majhne dimenzije in težo le 800 gramov.
  Vodilna mesta med svojimi analogi preprečujejo, da bi ta kamera dosegla visoko vrednost. Kljub kakovosti matrice in velikemu premeru stekla, šibek stabilizator nakazuje, da je dolgotrajno streljanje težko, je treba kupiti trinožnik skupaj z napravo. Ročno komisioniranje ovira tudi oprijemljivo težo. V objektivu fotoaparata ni nobenih avtomatskih rolet, vendar je komplet opremljen s preprostim pokrovom. Sama škatla je izdelana iz plastike in ima jeklene vložke. Naprava ima infrardečo svetlobo, ki omogoča fotografiranje v temi, kar zmanjšuje poslabšanje kakovosti. Kamkorder ima iskalo drsnika in poleg njega se nahaja gumb, ki omogoča hitro preklapljanje med fotografskim načinom in video načinom. Poenostavi delovanje zaslona na dotik in dejstva, da ima telo samo najbolj potrebne gumbe. Najpomembnejši so nastavitev beline, spreminjanje načinov fotografiranja in nišo za pomnilniško kartico.

  Prednosti Sony FDR-AX100E

  Glavne prednosti uporabnikov fotoaparata so:
 • Ročne nastavitve vam omogočajo, da dobite jasno in kakovostno sliko.
 • Jasna slika, dopolnjena z naravnim prenosom barv.
 • Zmogljiva baterija. Zdaj ne morete skrbeti, da boste napravo nenehno polnili.
 • Širok izbor ročnih nastavitev in samodejnih načinov.
 • StandardMeni za vse modele omogoča, da ne razumete naprave kamere, če jo spremenite v novejši model.
 • Dolga življenjska doba.
 • ​​V svojem cenovnem razredu je naprava zasluženo ena najboljših.

  Pomanjkljivosti fotoaparata

  Cons v kamkorderjih Sony so naslednje:
 • Nezadostno močan stabilizator, zaradi katerega fotoaparat dolgo časa usmerja na želeni predmet.
 • Snemanje z največjo povečavo zmanjša jasnost slike.
 • Kljub precejšnjemu znesku ugodnosti visoka cena odvrača potencialne kupce.

  Sony Handycam FDR-AX53

  Paleto kamer Handycam si zasluži pozornost in ima modele različnih cenovnih kategorij. Sony Handycam FDR-AX53 je zagotovo vodilni na trgu. Kljub dejstvu, da spada v kategorijo amaterskih, potrebuje video v 4K, ima Zeiss objektiv in močan stabilizator. Te tri komponente pomagajo modelu, da trdno zadrži svoja mesta. Odlična alternativa fotoaparatu je kamera Sony DCR.
  Priročnost uporabe fotoaparata se doseže z zaslonom na dotik, "wi-fai". Odlična kakovost slike se doseže z inteligentnim samodejnim ostrenjem. Snemanje videa se lahko izvede celo med vožnjo, kar ne bo vplivalo na kakovost slike. Poleg tega močan mikrofon omogoča snemanje tudi najbolj oddaljenih zvokov. Enostavno poenostavi delovanje elektronskega iskala in preklopi gumbe iz fotografskega načina na video, ki se nahaja ob njem. Edina minus kamera je precej visoka cena.

  Sorodne publikacije