Kaj je bolje: "Yandex" ali "Google"? Primerjava iskalnikov

"Yandex" je že zdavnaj zamenjal svojega nekdaj močnega konkurenta "Rambler" in skoraj popolnoma absorbiral storitev "Mayro". Podobna situacija se dogaja na svetovnem trgu, kjer je Google pustil za sabo podcenjeno Microsoftovo Bing in originalno DuckDuckGo.

Iskalniki »Google« in »Yandex« so praktično edina priljubljena storitev v rusko-internetnem internetu. Domača služba, ki je bila iz neznanega razloga registrirana na daleč na Nizozemskem, še vedno drži vodilno vlogo v Rusiji, vendar svetovni vodilni svetovni svetovni splet že diha v hrbtu. Če menite, da oba iskalnika površno, odgovor na vprašanje, kaj je najbolje: "Yandex" ali "Google", potem neusmiljene statistike prevzame strani slednje. Domača storitev je nesporni vodja pri stacionarnih računalnikih v Runetu, medtem ko je ameriški - ne le sistemski bloki in prenosniki, temveč tudi ogromno občinstvo z mobilnimi pripomočki.


Seveda je vprašanje, da je bolje: "Yandex" ali "Google" za navadne uporabnike naprav Android ni tako oster, ker že imajo nameščene vse storitve "ameriškega". Celo Zvezna protimonopolna služba je priznala dejstvo diskriminacije drugih udeležencev na trgu in Google kaznovala za kršitev konkurenčnega prava. Torej, dve največji storitve v RuNet. Ugotovite, kateri je boljši: Google ali Yandex? Označili bomo glavne razlike, izjemne značilnosti, prednosti in slabosti obeh iskalnikov.

Vmesnik

Naj se srečamo na oblačilih in bomo razumeli, kaj je bolje: "Yandex" ali "Google" v smislu uporabnosti vmesnika. Ameriški iskalnik privlači klasično preprostost in asketizem. Na glavni strani Googla lahko vidite samo iskalni niz in nekaj gumbov, da greste na druge podravne.

Odprtje domačega iskalnika, smo videli celoten udarec novice, obsesivne dodatke in veliko povezav do storitev "Yandex". Poleg tega je vse to barvito vinaigrette obilno z okusom oglaševanje povezave in bloki. Dobesedno, vse brez izjeme, so se ruske družbe, vključno z "Ramblerjem" iz "Mayr", razlikovale po podobnem vmesniku. Očitno je to samo neka lastnost Runeta. Nekaterim uporabnikom je tako primerno, da naložijo začetno stran, kjer lahko takoj odkrijete najnovejše novice, dobite prometne informacije in vremensko napoved. Takšna manjšina, tako da vsakdo tukaj odloči za sebe, kaj je bližje njemu in kaj je bolje - "Yandex" ali "Google". Če vam je všeč minimalizem in je iskanje prednost, potem je ameriška storitev vaša možnost. No, za tiste, ki radi ostanejo na strani in lutajo zanimive (in včasih ne zelo) informacije, ki jih iščejo med oglasnimi enotami, ustreza domačemu iskalniku.

Funkcionalno

Poglejmo, kaj se "Yandex" razlikuje od "Googla" v smislu funkcionalnosti. Priložnosti v obeh iskalnikih so približno enake. In tam, in tam lahko najdete podoben nabor orodij: novice, ceste, zemljevide, video posnetke, glasbo in drugo sorodno okolico.
Kot je za enostavnost uporabe, tukaj "Google" je slabše od "Yandex", čeprav ne veliko. Najnovejše napredno iskanje, tako kot drugi funkcionalni, izgleda bolj jasno in lepo. Prijetna vizualna komponenta naprednega iskanja "Yandex" vam omogoča hitro krmarjenje po vseh stolpcih, spustnih seznamih in označevalnikih. Medtem ko bo Google moral sev, da bi našli pravo orodje. Ampak tu spet, v mnogih pogledih, to je navada, in vsakdo se odloči zase, da je bolje - "Yandex" ali "Google". Prav tako je treba omeniti, da ima ameriški iskalnik pristojno glasovno iskanje za stacionarne sisteme in ne samo za mobilne naprave. "Yandex", čeprav je začel svojo podobno storitev - "Alice", vendar je še vedno zelo grobo, da bi normalno konkurenco z Googles 'dama.

Oglaševanje

Razumimo, kaj je najbolje: "Yandex" ali "Google" v smislu velike količine oglaševanja in njegove agresivnosti. Če vam ni bilo všeč, da boste svoje oglase skrili z dodatki brskalnika tretjih oseb, kot je AdBlock ali Privacy Badger, se prikaže naslednja slika.

V Googlu je PR in vse veliko več. Tudi če ne upoštevamo izrecno komercialnih poizvedb uporabnika, bo sam izhod vsaj tri vrstice oglasov, celotna desna stran pa bo dobesedno prenatrpana s pasicami in besedilnimi oglasi. V Yandexu je to malo bolje. Na zahtevo vas čakajo trije izrecno označeni vrstici oglasov, na desni strani pa je na voljo lepa oglasna pasica za predstavnostne vsebine brez dodatnihhrup Ampak, kot je že omenjeno zgoraj, če namestite na "Yandex" in "Google" dodatne plug-ins za brskalnik, potem bo vsak PR bistveno manj, ali celo popolnoma izginejo. Podobne dodatke lahko najdete na uradnih virih razvijalcev brskalnikov in v velikem številu, zato tukaj ne bi smelo biti posebnih težav.

Iskalnik

To je eden od glavnih parametrov, ki določa, kdo je hladnejši - Google ali Yandex. Iskalni mehanizem vsak dan prinese vsako storitev. To je precej zapleteno in zmedeno, vendar kljub temu omogoča nekaj sekund, da uporabniku da najustreznejši odgovor na zastavljeno vprašanje.
Moč ameriških strežnikov iskalnikov je dovolj za obdelavo poizvedbe v realnem času. Apetiti se izdajajo vsak dan, tako da, če primerjate takšno spletno stran z Yandexom in Googlom, ima ta najnovejše informacije.
Ameriški iskalnik objavlja aktualne novice o sirskem konfliktu. Medtem ko "Yandex" najprej ponuja, da se seznanijo z Wikipedijo, nekatere vrste geografskih značilnosti, in šele potem, nekje na sredini strani, prikaže novice krme. Poleg tega je Google mednarodni izdelek, zato je odličen za iskanje v tujih jezikih. Toda v tem primeru obstaja obratna stran. Zakaj je Yandex boljši od Googla? Ker slednji poskuša zajeti vse, vendar ne vedno pride ven, in domači iskalnik se je povezal z okrožji in daje res kvalitativno in ustreznoregionalne zahteve. Če "Google" obvladuje dejansko vprašanje na račun svojih številnih strežnikov, potem zmogljivost "Yandex" za tako učinkovitost ni dovolj. Domači iskalnik preprosto shrani dober del poizvedb in uporabnik prejme predhodno pripravljen odgovor. Ta rešitev vam omogoča, da takoj dobite prave informacije, ki pa ne bodo vedno pomembne. Torej, če lahko vaše poizvedbe imenujemo standard (vreme, filmi, glasba, sekcije Wikipedije itd.), Ne boste opazili razlike med »Google« ali »Yandex«. Če potrebujete bolj specifične in relevantne informacije za nekatere poklicne potrebe, je bolje dati prednost ameriškemu iskalniku.

Brskalniki

Številna merila, ki vam bodo omogočila izbiro med Googlom ali Yandexom, so storitve iskalnikov in nekatere dodatne aplikacije. Med slednjimi so najpogosteje zaznali brskalniki z blagovnimi znamkami. Tako kot v primeru spletnih različic iskalnikov, začnimo spoznavati vmesnike.

Vmesnik

Tukaj imamo podobno situacijo, kot je opisano zgoraj. Za »Google Chrome« je značilen minimalizem in odsotnost »dodatnih« gumbov. Poleg tega, če niste zadovoljni s klasičnim videzom brskalnika, lahko v nastavitvah vedno dodate še nekaj drugih plošč in drugih "čipov".
Poleg tega brskalnik sploh ni v povezavi s svojimi konkurenti, zato lahko Yandex vedno odpre začetno stran v brskalniku Google Chrome. O prevladi "Američanov" na vseh Android mobilnih pripomočkih imamo tudizapomniti, tako veliko uporabnikov preprosto "prisilno navadili" na "Chromium". Vmesnik brskalnika Yandex je zelo podoben ameriškemu konkurentu. Toda za razliko od slednjega je bolj razumljiv in z njim se lahko ukvarja vsak začetnik, ki prvič odkriva internet. Tukaj, zagotovo, pomembno vlogo igra specifičnost domačega občinstva: lažje nam je razumeti naše ", kot pa študirati" njih ".

Hitrost

Kar zadeva hitrost, ni skoraj nobene razlike med Google in Yandex brskalniki. Delajo na isti kodi, tako da so razlike pri preverjanju na klopi pokazale minimalno. Edina stvar, ki jo je treba storiti, je pojasniti prisotnost nekaterih značilnosti opazovalcev. Da, "Yandex" ima poseben "Turbo način", ki vam omogoča, da stisnete tok prometa na strežnikih iskalnika, s čimer prihranite njegovo porabo. Za lastnike USB-modemov je taka funkcija padla, saj nikakor ni mogoča. Google nima podobnega "čipa", vendar je glede odkritja resnih in "težkih" spletnih strani uspel s svojim predpomnilnikom. Toda takšna rešitev močno vpliva na spomin. Mnogi uporabniki so večkrat imenovali »Chromium« najbolj vroči brskalnik. Torej, če imate manj kot 4 GB RAM-a, je bolje namestiti izvorni brskalnik.

Funkcionalnost

Če ste profesionalni spletni razvijalec ali specialist podobnega načrta, je izbira brskalnikov iz Yandexa in Googla očitna. Slednji ima veliko dodatkov in dodatkov, ki močno olajšajo delo s specifično vsebino in kodami. "Yandex" je takraznolikost, na žalost, ne more pohvaliti. Domači iskalnik je v mnogih pogledih dober, vendar le, če ste navaden uporabnik: je čeden, priročen, razumljiv in nekakšen avtohton, toda za nekatera resna podjetja ni primerno.

Storitve v oblaku

Razmislite o storitvah v oblaku domačih in ameriških iskalnikov - "disk Yandex" in "Google-Disk". Obe možnosti sta odlična alternativa bliskovnim pogonom in pomnilniškim karticam, zato poglejmo, kako dobri ali slabi so.
Storitev "Yandex" svojim uporabnikom zagotavlja 10 GB prostega pomnilnika za vse informacije. Spletni vmesnik »diska« se je odlikoval z jasnimi in priročnimi vejami menija ter njegovo privlačnostjo. Poleg tega je hitrost nalaganja podatkov v "oblaku" nekoliko višja od hitrosti konkurenta iz "Googla". Edina kritična pomanjkljivost, na katero se uporabniki pogosto pritožujejo, je pomanjkanje vsaj nekaterih vgrajenih orodij za delo z Microsoftovim pisarniškim okoljem. Google Drive že ponuja 15 GB prostora za shranjevanje datotek do 10 v Yandexu. Vmesnik za shranjevanje morda ni tako jasen kot v prvem primeru, vendar ga še vedno lahko razumete. Ena od glavnih prednosti "oblaka" iz "Googla" je vgrajen urejevalnik vsega, kar lahko: dokumenti, tabele, fotografije itd. Prav tako je treba omeniti in odlično sinergijo s Microsoftovimi pisarniškimi izdelki. Če storitve v oblaku potrebujete le za shranjevanje datotek, potem lahko načeloma izberete katerikoli "disk". Za bolj vsestransko delo je Googlov izdelek še večprivlačna V zvezi z varnostjo vaših podatkov, potem ni razlik: tam, in tam je strogo, tako da nihče ne bo ukradel ničesar.

Zemljevidi

Še ena zelo zahtevna storitev - zemljevidi. Začnimo, kot vedno, z vmesnikom. Dobra polovica uporabnikov je všeč zelo različici Googlovega modela: vse na svojih mestih, pri roki in z jasnimi nasveti.
Toda glede tega so prednosti Googlove storitve, lahko rečemo, končane. Zmogljivosti Yandex-kartic so veliko širše in bogatejše. Nekateri ljudje pravijo, da je domača služba pravi ekosistem Runet, ker je skoraj vse. Še posebej uporabne "Yandex-karte" za voznike:
 • odlična in razumljiva navigacija;
 • informacije o prometnih nesrečah;
 • dela na lokacijah in obvoze;
 • kamera
 • ;
 • spletna funkcionalnost "Balachki";
 • pomembne oznake in oznake.
 • In to še zdaleč ni popoln seznam vseh značilnosti storitve. Tu je torej izbira očitno v korist domačega iskalnika.

  Če povzamemo

  Primerjaj "Yandex" in "Google", kot če bi bil preprost, vendar hkrati težak. Vsak iskalnik in sorodne storitve so dobri za svojo kategorijo uporabnikov. Da, oba sta vodja in vsestransko praktično v vsem. Analogijo storitev je mogoče izslediti do in tam. Nemogoče je ločeno izbrati in dodeliti drug drugemu in to je nemogoče. Če je vaša dejavnost povezana z razvojem spletnih strani, kodami, množično obdelavo informacij in raznolikimi, potem je bolje vzeti ameriški iskalnik. Zagotavlja ustreznejše in bolj prilagodljive podatke o poizvedbahuporabnika Poleg tega ima Google Chrome množico orodij v obliki vtičnikov in dodatkov, ki bodo postali nepogrešljivi za specifične in strokovne potrebe. Če menite, da ste redni uporabnik mreže in se počutite udobno in prijetno barve domačega iskalnika, bo Yandex vaš odličen pomočnik v vseh prizadevanjih. Hitro se bo seznanil z najnovejšimi novicami, prikazal prometne obremenitve, pojasnil rešitve za nejasne šolske naloge in predlagal, da je zdaj v kinematografih. Domače storitve podjetja "Yandex" odlikuje intuitiven in uporabniku prijazen vmesnik ter prijeten videz. Na splošno, reči nekaj definitivno dobro ali slabo o naših in tujih iskalnik ne more. Oba imata tako prednosti kot slabosti približno enako.

  Sorodne publikacije