Kuhinjski prostor 2 kuhalniki, električni: opis, moč, fotografija

Za popravilom kuhinje morajo lastniki hiše nujno razmisliti o nakupu novih gospodinjskih aparatov. Ne samo, da se harmonično ujema z notranjo notranjostjo, temveč postane tudi resnična pomočnica. Danes so namesto celotnih plinskih in električnih plošč prišle kompaktne kuhalne plošče. Omogočajo enostavno vzdrževanje čistosti v kuhalnem polju. Ena izmed najbolj priljubljenih vrst vgrajenih naprav je električna kuhalna plošča za 2 gorilnika. Katere značilnosti naj bodo pozorne na izbiro, bodo pomagale razumeti strokovne nasvete.


Značilnosti tehnike

Električno kuhalno polje za 2 gorilnika (fotografija je prikazana spodaj) je nova beseda pri organizaciji kuhinjskega prostora. Ima eleganco in slog. Zaradi velikega števila variant je v to gospodinjsko tehniko mogoče vstopiti praktično v vsaki notranjosti.
Danes je kupcu na voljo široka izbira predstavljenih izdelkov. Zelo priljubljene so električne sorte. So enostavni za namestitev in upravljanje. Iz površinskih modulov lahko ustvarite katerokoli kombinacijo gorilnikov. Razlika je tudi v materialih, obliki in velikosti kuhalnih površin. Gorilnikov ni treba položiti čez pečico. Ploščo lahko namestite na poljubno mesto v kuhinji. Višina naprave se lahko razlikuje. Predstavljena gospodinjska oprema je visokahigiena prostora v kuhinji. Opravljanje čiščenja je veliko lažje.

Osnovna vprašanja pri izbiri

Električna kuhalna plošča za 2 gorilnika zahteva resen pristop pri izbiri. Morate vedeti, katere možnosti najprej bodite pozorni. Najprej morate pravilno izračunati velikost gorilnikov. Skladen bi moral biti v kuhinjskem prostoru. Obrazec je lahko tudi drugačen. Lahko je zelo drugačna. Izbira je odvisna od okusnih preferenc lastnikov in značilnosti notranjosti.Bodite pozorni tudi na material, iz katerega je površina izdelana, moč. Tip površine se lahko razlikuje po principu ogrevanja. Ob določitvi zgoraj navedenih vprašanj je treba paziti na proizvajalca opreme. Kupiti morate izdelke iz dokazanih blagovnih znamk.

Merila

Električna kuhalna plošča za 2 gorilnika je primerna za eno in za majhno družino z do 3 osebami. Njihova velikost se lahko zelo razlikuje. Prav tako morate razmisliti, kako pogosto morate kuhati doma. Nekateri neženja ne potrebujejo velikih močnih gorilnikov. Imajo dokaj majhno kuhalno ploščo.
Predstavljene gospodinjske aparate lahko namestite praktično na katerem koli priročnem mestu v kuhinji. Če je nameščen nad pečico, jih lahko združite na nadzorni plošči. To bo prihranilo prostor. Samostojno je kuhalno polje in pečica potrebuje ločeno krmiljenje. To je dražja možnost namestitve. Če lastniki izbirajo med štedilnikom in kuhališčem, je treba to povedatida je druga možnost dražja. Vendar pa ta tehnika krasi prostor s svojim elegantnim videzom. To bo dopolnilo oblikovanje kuhinje, postala funkcionalna oprema.

Material

Električne kuhalne površine za 2 gorilnike so lahko izdelane iz različnih materialov. Najpogosteje uporabljene variante so steklokeramika, emajl in nerjavno jeklo.
Najbolj poceni možnost je površina sklenine. Gorilniki v tem primeru štrlijo nad površino. To je trajna vrsta tehnologije. Barva emajla je lahko katera koli. Vendar je emajl težko očistiti od divjega onesnaženja. Vroče plošče se dolgo segrejejo. Danes so površine iz nerjavečega jekla na voljo za prodajo. To je sodobnejši tip gospodinjskih aparatov. Površina zahteva posebno nego. Steklena keramika spada v kategorijo najbolj priljubljenih sort. Pod površino so skrite vroče plošče. Plošči daje eleganten, eleganten videz. Skrb za pokrov bo zelo lahka.

Sorte steklene keramike

Priljubljenost steklene keramike danes ostaja vedno visoka. Ta material se uporablja v kombinaciji z več različnimi električnimi kuhalnimi površinami za 2 gorilnike. Indukcijske, Rapid, Halogen in Hi-Life sorte so danes najbolj povpraševanja.
Hitri gorilniki so izdelani v obliki spirale. Ogrevanje poteka 10 sekund. Za halogenske naprave je značilna večja učinkovitost. Poleg spirale je v njihovi zasnovi tudi svetilka. Ne oddaja le svetlobe, ampak tudi toploto. Hkrati se segrejecelotno površino. Gorilniki Hi-Life imajo grelni element za trak. Induktivni gorilniki so ekonomični in učinkoviti. Toplota se proizvaja izključno na dnu posode. Za te namene pa se lahko uporabijo samo tiste posode in posode z magnetizirano podlago.

Prednosti indukcijskih plošč

Vgrajena električna kuhalna plošča za 2 kuhalni plošči je eleganten element sodobnih kuhinj. Vendar pa so v tej kategoriji najbolj priljubljeni indukcijski gorilniki. Imajo veliko prednosti.

Vključena površina ostane hladna, dokler ni opremljena s posebnimi posodami. Ima magnetizirano dno. Kuhalna plošča je namenjena izključno za take kuhinjske pripomočke. Istočasno ostanejo hladne. To so najvarnejši in najbolj ekonomični gorilniki. Hrana se zelo hitro ogreje. V tem primeru bodo stroški električne energije veliko manj. Če slučajno naletite na vključeno površino, se ne morete bati gori. Skrb za takšne površine je enostavna. Zato je večina kupcev danes raje to vrsto gorilnikov.

Slabosti indukcijskih plošč

Električna kuhalna plošča za 2 indukcijski gorilnika ima tudi nekaj pomanjkljivosti. O njih morate vedeti pred nakupom. Na prvem mestu si morate ogledati vse kuhinjske pripomočke, ki ste jih lahko že postavili na peč. Za indukcijsko površino primerna sklenina in litega železa ponve, ponve. Pripomočki iz bakra, stekla ali aluminija niso primerni. Sevanje, ki proizvaja podobnogorilniki še niso popolnoma razumljivi. Vpliv teh plošč na človeško telo je prav tako neznan. Obstajajo pričevanja, da zaposleni v podjetjih za proizvodnjo zastopanih gospodinjskih aparatov dodatno plačajo za škodo, vzpostavijo kratke spremembe.
Stroški indukcijskih tabel so visoki. To je eden najnovejših dogodkov na tem področju. Zato bo nakup indukcijskega piškotka zahteval več sredstev za družinski proračun kot nakup nerjavne ali emajlirane površine.

Oblika in velikost

Kuhalne površine so sestavljene iz modulov. To jim omogoča, da se dajo v kuhinjo na različne načine. Konfiguracija površine se lahko razlikuje glede na izbrano zasnovo. V prodaji so pravokotne kuhalne plošče. Module lahko postavimo v obliki diamantov, ki so obrnjeni z robovi. Velikost modulov ima standardne dimenzije. To vam omogoča, da jih vgradite neposredno v kuhinjsko pohištvo. To močno olajša oblikovanje notranjega prostora. Moduli imajo lahko šestrobo ali pravokotno obliko. Velikosti električnih površin za kuhanje na 2 kuhalni plošči se lahko razlikujejo glede na moč. Širina najmanjših plošč je 25 cm. Močne sorte strojev dosežejo dimenzije 90 cm, globina je 60 cm.

Moč

Moč električne kuhalne plošče za 2 gorilnika lahko variira od 2 do 6 kW. Stopnja porabe ne vpliva samo na število gorilnikov, ampak tudi na njihovo velikost. Večinoma v prodaji modeli z grelnimi elementi različnih premerov. So različniproduktivnosti Standardni modeli vključujejo en močan gorilnik do 3 kW. Dopolnjuje ga lahko majhen grelni element. Ta gorilnik lahko porabi od 1 do 15 kW. Ta vrednost je odvisna od premera. Nižji kot je gorilnik, manjša je poraba energije. Obstajajo tudi druge vrste gorilnikov. Najmanjše konture lahko porabijo 04-1 kW. Uporabljajo se v procesu priprave kaše, kave. Hitro kuhanje ima največjo moč. Namenjeni so za velike posode. Pri izbiri zmogljivosti kuhališča morate upoštevati značilnosti njegovega delovanja.

Zahteve za vodenje

Po odločitvi za nakup električne kuhalne plošče za 2 gorilnika je treba upoštevati zahteve predstavljene tehnike za izvajanje v hiši. Obvezno mora biti nova. Za priključitev kuhališča morate s ščita pripeljati ločeno linijo. Za pravilno izbiro preseka žice je potrebno izračunati skupno moč gospodinjskih aparatov. Če je centralna linija električnega napajanja v hiši stara, ni priporočljivo namestiti naprave z nazivno močjo nad 35 kW. Priključne žice morajo imeti bakreno žico. Priporočljivo je, da raje izberete žice s posebnim sistemom zaščite pred pregrevanjem in vžigom. Prerez žice mora biti vsaj 4 mm2. Omrežje mora zagotoviti ozemljitev. Priključitev kuhalne plošče v vtičnico ni priporočljiva. Na linijo lahko priključite druge električne naprave.

Proizvajalec

Danes kuhamo površineproizvaja veliko znanih proizvajalcev. Pogojno jih je mogoče razdeliti v tri kategorije glede na stroške tehnologije. Med najnižjimi kategorijami so blagovne znamke, kot je Ariston, Ardo. Če potrebujete preprosto belo električno kuhališče za 2 gorilnike, bodite pozorni na te proizvajalce. Njihovi izdelki bodo kakovostni, brez dodatnih funkcij. V srednjem cenovnem segmentu so proizvajalci Electroluxa, Boscha, Zanussija, Whirlpoola itd. Tukaj lahko izberete tako preprost in zanesljiv štedilnik, kot tudi večnamenski gospodinjski aparat. Med elitnimi znamkami, ki proizvajajo visoko kakovostno kuhinjsko opremo, stoji AEG, Miele, Gaggenau. To so najdražje in visoko kakovostne naprave. Vključujejo številne dodatne funkcije. Takšne naprave bodo trajne in udobne pri uporabi.

Dodatne funkcije

Električna kuhalna plošča za 2 gorilnika ima lahko seznam dodatnih funkcij. V veliki meri povečajo udobje pri uporabi peči. Nekatere funkcije vključujejo samopovezovanje kuhalnega polja, ko je tekočina v stiku z njim. Pri vreli vodi iz posode se oprema ustavi. Ta funkcija močno poveča varnost opreme. Številni modeli zagotavljajo časovnik. Kuhinjsko posodo lahko pustite na štedilniku brez skrbi, kaj lahko o njej pozabite. Če so v hiši majhni otroci, lahko nastavite funkcijo zaklepanja. Otrok ne bo mogel samostojno nastaviti načina plošče. Večina modelov ima zaščitni pokrov. Med delom kuhalne plošče ščiti steno pred nenamernoonesnaženja Ko je oprema izklopljena, bo pokrov zaščitil vašo opremo pred nenamernim mehanskim udarcem. Zaprta površina se lahko uporablja kot miza. Obstajajo modeli s kovinskimi in steklenimi pokrovi. Izbira je odvisna od vrste notranje opreme. Ob upoštevanju značilnosti kuhanja električnih površin na 2 gorilci bodo lahko vsi izbrali ustrezno možnost. Različne oblike, velikosti, principi ogrevanja vam omogočajo nakup najboljše opreme za vašo kuhinjo.

Sorodne publikacije