SP FlashTool: Napaka 4032 - Kako jo popraviti?

Mnogi lastniki mobilnih pametnih telefonov poskušajo izboljšati svoje pripomočke s pomočjo različnih firmware in pripomočkov. Zelo priljubljen je nameščen na računalnikih z operacijskim sistemom Windows ali Linux SP FlashTool. Napaka 4032 (MT6572 se uporablja kot procesor ali drug model MTK, ni tako pomemben) se lahko pojavi na skoraj vseh napravah, vendar pa popravljanje postane pravi glavobol za lastnike mobilnih naprav. Še naprej se bo prikazalo, s čim je povezana in kako odpraviti težavo. Naslednje metode so primerne za vse pripomočke, kjer lahko uporabljate to programsko opremo.


SP FlashTool: napaka 4032 do MT6572 ali drugega procesorja. Kaj pomeni?

Najprej z nekaj besedami o razumevanju narave samega neuspeha. Slediti mora uradnemu opisu, ki je v sporočilu.
Izgleda takole: S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032). V aplikaciji FlashTool, napaka z vdelano programsko opremo 4032, če uporabljate rusko interpretacijo opisa, kaže, da je prišlo do napake pri inicializaciji pomnilnika naprave DRAM. Prva stvar, ki pride na misel, je spomin na sistem. Seveda, če je to res, ne boste naredili ničesar - pomnilnik bo treba spremeniti. Vendar to ni vedno tako. Kljub dejstvu, da pametni telefon ne more zagotoviti nobenih znakov življenja, ni vredno obupati, saj vzrok za neuspeh ne more biti odpoved pomnilnika in drugi sorodni dejavniki. Nato se predlaga več možnosti za odpravo neuspeha, ki bo, mimogrede, v določenem smislu omogočil celo revitalizacijokatera koli naprava, na kateri je izdelana programska oprema z zgornjim pripomočkom. Ne pozabite takoj, da pri odpravljanju tovrstne disfunkcije ni vedno primerno takoj uporabiti "težko topništvo". Morda je glavni vzrok tako običajen, da ga je mogoče rešiti z najpreprostejšimi metodami, ne da bi uporabili zunanjo pomoč.


Razlogi za neuspeh kode 4032

Toda pred nadaljevanjem z obravnavo metod popravljanja napake, bi se morali ukvarjati z nekaterimi razlogi, ki jih lahko povzroči, in naj bi spomin neuspešen. nima nič s tem. Dovolj je, da si ogledate spodnji seznam in morda bo odločitev za popravo situacije prišla sama od sebe. Ni treba posebej poudarjati, v aplikaciji SP FlashTool, lahko napaka 4032 je posledica številnih dejavnikov, vendar je večina strokovnjakov na prvem mestu razlikujejo naslednje razloge:
 • problem preloader (prejšnji bootloader);
 • Poskus namestitve uradne strojne programske opreme za ponaredek in ne izvirnika;
 • nedoslednost nameščenega modela programske opreme mobilne naprave;
 • zastarela različica glavne aplikacije (Flash Tool);
 • Prazna baterija med vdelano programsko opremo;
 • datoteka razpršitve težav;
 • Poškodba ali nenaden odklop kabla USB, ki povzroči prekinitev procesa vdelane programske opreme;
 • Ni v celoti ali nepravilno nameščenih gonilnikov Media Tek USB VCOM.
 • Kot vidimo, lahko obstaja veliko razlogov. Izhajajoč iz tega lahko predlagate nekaj osnovnih rešitev za rešitev problema. Res je, zagotovoreči, s tem, kar pri uporabi FlashTool, je bila napaka 4032 sprva vezana, kar je dovolj težko. Zato bomo morali v nadaljevanju sprejeti vse predlagane ukrepe. Verjetno bo eden od njih odpravil težavo (razen če se spomin ni zrušil). Ampak vse je v redu.

  FlashTool: Error 4032. Kako popraviti najlažji način

  Splošno gledano, kot se sliši banalno, je pogosto opisana težava lahko povezana le z dejstvom, da se program na računalniku obnaša nepravilno ki se ni izvajal v imenu skrbnika.
  Če ga namestite v sistem Windows 7 ali novejši, ga lahko preprosto poskusite zagnati prek menija PCM z ustrezno izbiro vrstice.

  Stanje baterije in priključitev telefona na računalnik

  Vloga baterije je opisana. Preden začnete utripati mobilno napravo, se morate prepričati, da je baterija polna in da mora biti naprava izklopljena. Če želite odpraviti težavo, poskusite izdelati vdelano programsko opremo, tako da jo vnaprej izvlečete iz naprave.
  Če uporabite pripomoček FlashTool zaradi napačne povezave naprave z računalnikom, morate preveriti kabel USB ali ga poskusiti vklopiti v drugo vrata USB. S popolnoma napolnjeno baterijo lahko kliknete Prenesi in nato kabel priključite samo na telefon. Medtem ko napravo priključite na računalnik, lahko hkrati pritisnete tipki za nastavljanje glasnosti navzgor /navzdol ali oboje.

  Programska oprema

  Zdaj nekaj besed o osnovnem inspremljevalna programska oprema, ki je v večini primerov lahko odločilen dejavnik, ki povzroča neuspeh. Če želite začeti, se prepričajte, da uporabljate najnovejšo različico programa FlashTool. Če je potrebno, morate najprej popolnoma izbrisati mapo z istim imenom in nato znova namestiti program.
  Nato morate biti pozorni na prednaložnik (po možnosti "native") in scatter datoteko (mora biti vzeta iz uradne firmware). Ista strojna programska oprema bi morala ustrezati tudi modelu telefona, vendar lahko namestitev uradne različice vdelane programske opreme za telefonsko ponaredek, čeprav izgleda kot izvirnik, povzroči napako.

  Hitrost povezave

  V FlashToolu lahko pride tudi do napake 4032 zaradi pomanjkanja visoke hitrosti povezave. Če želite popraviti situacijo, pojdite na zavihek z možnostmi (Možnosti), pojdite na parametre povezave (Povezava) in v nastavitvah USB spremenite način samodejnega zaznavanja na akumulator. Prav tako je zelo priporočljivo, da se hitrost prenosa (Full Speed) nastavi na hitrost prenosa.

  Možnosti strojne programske opreme

  Enako strojno programsko opremo za večino naprav je treba izvesti z možnostjo Download Only (Samo za prenos).
  Za pametne telefone Lenovo pa ta način ni primeren. V programu FlashTool pride do napake 4032 prav zato. Za take naprave je treba uporabiti samo nadgradnjo vdelane programske opreme.
  V nekaterih primerih je treba formatiranje izvesti pred namestitvijo vdelane programske opreme. Toda v tem primeru lahko pride do napak. V vtičniku FlashTool je napaka 4032, ko jo formatirate v večini primerov, odpravljena z zamenjavoPreludij, ki očitno preprosto ne ustreza ali je neformalen.

  Težave z gonilniki

  Nazadnje, še ena težava je, da so gonilniki v celoti nameščeni za zagon programske opreme v sistemu.
  Če želite izvedeti, kaj manjka in kaj manjka, morate v računalniku na nadzorni plošči poklicati upravitelja naprav ali ukaz devmgmt.msc v ukazni vrstici za zagon in si ogledati komponente programa MediaTek. Med pravilno nameščenimi gonilniki (ki niso označeni z rumenim trikotnikom) morajo biti obvezni naslednji elementi:
 • MTK USB;
 • USB modem;
 • USB Debug;
 • MediaTek DA USB VCOM;
 • MediaTek Preloader USB VCOM.
 • Če nekaj manjka, boste morali namestiti dodatno namestitev ali celo paket ponovno namestiti kot celoto.

  Nekateri rezultati

  To so splošni razlogi za neuspeh kode 4230 in glavni načini za rešitev problema. Kot dodaten ukrep pri nameščanju vdelane programske opreme s storitvijo Download Only lahko svetujete, da označite vse predlagane elemente. Tako reflow, kot je razvidno iz povratnih informacij uporabnikov v tematskih forumih, vam omogoča, da oživijo tudi tiste telefone, ki po namestitvi firmware na to, tudi ni vklopiti in se odzval na povezavo z računalnikom. Zato je treba še dodati, da čeprav obstaja uradni opis nesreče, dejansko, kot kaže praksa, ni mogoče nikomur natančno določiti vzroka njegovega pojava. Zato, če pride do napake 4032, bo morala sama poiskati rešitev, pri čemer bo uporabila vse možne možnosti. Tukaj ne boste naredili ničesar. In čenobena od zgoraj navedenih metod ne bo pomagala, očitno, to bo pomenilo le, da je problem ravno v delovnem spominu. In tukaj, kot je že jasno, bo izhod samo izlet v servisni center, kjer bo mogoče izvesti zamenjavo. In končno: ni potrebno obravnavati različnih vrst kulibinov, ker je možno popolnoma uničiti vašo napravo. Potem jo morate vrniti in kupiti novo. In to, kot veste, finančni stroški, poleg znatnega zneska.

  Sorodne publikacije