Spremenljivke okolja v sistemu Windows 7: Kaj je to in kako rešiti nekatere težave z njimi?

Spremenljivke okolja Windows 7, kot tudi v vseh drugih sistemih v tej družini, večina uporabnikov ni seznanjena. Vendar pa včasih tudi pri nadgradnji lahko sistem zavrne namestitev katere koli posodobitve samo zato, ker so spremenljivke okolja nepravilno konfigurirane. In daleč ne vsak uporabnik ve, kaj sploh je.

spremenljivke okolja Windows 7 - kaj je to?

Za začetek bomo označili koncept spremenljivk okolja. Ko govorimo v matematičnem jeziku, je to način dostopa do nekaterih začasnih datotek, ne da bi določili absolutno pot, ko je mapa TMP ali TEMP skrita od uporabnikovih oči.


Načeloma jih lahko najdete preprosto, če omogočite prikaz skritih predmetov v meniju "videz".
Ampak to lahko storite brez njega. Pot te naloge se bo obravnavala nekoliko pozneje (spremenljivke okolja, pot Windows 7) in ob pregledu uporabe glavnega operaterja.

Uporaba glavnega operaterja

Pri dostopu do nekaterih funkcij sistema ali celo iskanja v istem "raziskovalcu" ne morete določiti absolutnih poti do datotek ali map. Spremenljivke okolja v sistemu Windows 7 ali katerem koli drugem sistemu so zasnovane tako, da uporabljajo simbol za odstotek. Prav to je orodje, ki vam omogoča, da se izognete omejitvam pri prikazovanju skritih datotek in map, ali pa uporabite tako imenovano generično iskanje. Naslednji primer kaže, da se izvede za vsako uporabniško ime.
V tem primeru lahko preprosto določite pot, na primer,% Username%, sistem pa bo prikazal vse datoteke in mape, ki imajo to ime, celo skrito. Kot veste, ni treba določiti diska.

Nepravilne okoljske spremenljivke centra za nadgradnjo Windows 7

Toda največji problem je namestitev posodobitev, ki v nekaterih primerih ne uspejo. Tukaj je težava v tem, da začasnih datotek ni mogoče shraniti na trdi disk. Seveda so privzete mape konfigurirane, vendar lahko njihovo prelivanje povzroči nepredvidljive posledice.


Če želite začeti, morate popolnoma očistiti predpomnilnik diska in brskalnika in nato uporabiti čistilec diskov, ki je v samem sistemu. Dostop do njega lahko dobite preko lastnosti diska, kjer je meni izbran z ustreznim gumbom. Konfiguracija same spremenljivke okolja je dostopna prek menija lastnosti računalnika, kjer je izbrana kartica naprednih nastavitev. Na dnu levo je gumb za preklop na nastavitev spremenljivke okolja. Mimogrede, če namestite isti paket JAVA SDK, sistem samodejno ne sprejme prostora, rezerviranega za shranjevanje začasnih objektov, zato boste morali pot nastaviti ročno tako, da v nastavitvah nastavite ustrezno mapo.

Kako obnovim nastavitve?

V operacijskem sistemu Windows 7 je enostavno obnoviti spremenljivke okolja. Če je že izginila, ni nič preprostejšega kot uporaba sistema za povrnitev (na nadzorni plošči ali iz zagonskega menija, ki ga kliče tipka F8, ko se sistem zažene,izbrana je zadnja delovna konfiguracija).
Parametre lahko ročno spremenite tako, da z gumbom za spremembo parametrov odprete lastnosti določenega okolja, nato pa morate določiti pot do imenika (na primer C: Temp). To deluje tako za mapo TEMP kot za imenik TMP.

Namesto naknadnega besedila

Kot lahko vidite, je enostavno konfigurirati spremenljivke okolja v sistemu Windows 7 ali katerem koli drugem sistemu. Vendar pa morate jasno razumeti, zakaj se uporabljajo. Seveda, navaden uporabnik verjetno ne bo spremenil takšnih parametrov, ampak za tiste, ki uporabljajo dodatne platforme, brez tega preprosto ne more, še posebej, ker nekateri programski izdelki zagotavljajo ročno konfiguracijo, kot v primeru kateregakoli paketa SDK. Poleg tega lahko v primeru napak pri nadgradnji sistema uporabite nekaj dodatnih orodij. Mnogi strokovnjaki priporočajo namestitev nekaterih popravkov, kot je Microsoft Fix It! ali kaj takega. Mimogrede, pripomoček Microsoft vam omogoča, da se znebite številnih težav, vključno s težavami z omrežnimi povezavami. Ne gre za profesionalne programe za optimizacijo, ki lahko samodejno odpravijo napake in brez vpletenosti uporabnika v sam proces. Toda med njimi bi morali izbrati točno to, kar potrebujete. Na primer, obnovitev je bolje izvedena s programsko opremo iObit, odpravljanje težav pa je pripomoček CCleaner. V vsakem primeru pa bo urejanje dostopa do začasnih map potekalo le v ročnem načinu,še posebej, če je prišlo do napake programske opreme zaradi napake sistema. Pri teh komponentah včasih celo okrevanje sistema ne pomaga. In potem boste morali odstraniti servisne pakete, ki lahko dejansko povzročijo napake te vrste. Tukaj še ni bil posebej obravnavan ukaz SET, ki vam omogoča upravljanje nekaterih parametrov, saj ga večina uporabnikov preprosto ne potrebuje.

Sorodne publikacije