Yandex Zen: Kaj je to? Kako ustanoviti Yandex Zen

Vsi tisti uporabniki, ki so med obiskom ruskega Yandexa še vedno soglašali z namestitvijo istega brskalnika, po mnenju razvijalcev te programske opreme, ki ponuja napredne funkcije za uporabo vgrajenih brskalnikov in nekaj orodij drugih proizvajalcev, ki zagotavljajo, da pri delu s programom večjega udobja. . Eden izmed najbolj razširjenih dodatkov je "Yandex Zen". Kaj je to, kako odstraniti dodatek in kako koristno je, da je vključen v sam brskalnik, preberite naprej.

"Yandex Zen" - kaj je to?

Na podlagi uradnega opisa tega dodatka predstavlja tako imenovani neskončni vir novic glede na želje uporabnika.
Grobo rečeno, če iščete gradiva o določeni temi z brskalnikom Yandex, z aktivnim podaljšanjem priporočil in povezav na podobne publikacije boste takoj vključili v novice Yandex Zen.


Kako je odstraniti razširitve - to so vprašanja, ki zadevajo veliko uporabnikov. Ampak ne zato, ker ne potrebujejo priporočil, ampak samo zato, ker je vse to nekoliko podobno kršenju zasebnosti uporabnika v omrežju. Ocenite sami, ker se izkaže, da gre za brskalnik, skupaj z aktivirano razširitvijo, sledi iskalnim poizvedbam uporabnikov in na podlagi njih ustvari seznam nastavitev. Kaj to pomeni? Ampak samo, da se vsi, tako ali drugače, prenašajo na strežnikepodjetje, po katerem se pripravi določeno statistično poročilo o obiskanih virih ali poizvedbah v iskalniku, na podlagi katerega se objavijo priporočila za obisk določenega spletnega mesta, ki vsebuje zanimive teme. Ali ni vohunjenje?

Aktivacija v fazi namestitve

Ampak poskusimo pristopiti k temu dodatku nepristransko. Da, res, ko boste morali hitro najti odgovor na vprašanje, ki vas zanima, ali, recimo, da vidite najnovejše novice, lahko aktiviranje traku postane zelo priročno orodje.

Vprašanje, kako omogočiti Yandex Zen "Yandex Browser", je mogoče rešiti na stopnji namestitve samega brskalnika. Namestitveni program vas bo prosil, da to storite z izbiro potrebnih virov. Če ste iz kakršnega koli razloga zavrnili konfiguracijo, lahko omogočite razširitev in nato z vnosom nastavitev brskalnika. Obenem obiščite trgovino z dodatki, povezava do katere je na dnu glavnega okna, ni nujno potrebna. Ta plošča je nameščena.

Yandex Zen: Kaj je to in kako uporabljati razširitve?

Zdaj nekaj besed o uglaševanju. Tukaj je nekaj odtenkov. Za začetek si poglejmo, kaj lahko ponudi Yandex Zen (kar je orodje in kako ga vključiti, malo jasno).
V samem podaljšku je zaradi priročnosti posebna funkcija razumne črte. Namenjen je iskanju le na podlagi preiskav in odstranitev vseh odvečnih odpadkov. V zvezi s praktično uporabo niEn uporabnik ne bi smel imeti težav. Pri prikazu traku lahko uporabljate samo dve orodji: LIKE in DISLOCK - emoticons s palcem, gor ali dol (kot /ne marajo). Zelo enostavno je misliti, da bodo všeč priporočila dopolnjena na seznamu publikacij, ki so podobne temi, in niso všeč, da bi bile izključene s seznama. Ko uporabnik izbere, katere teme mu je všeč ali ne, se oblikuje nadaljnji seznam. Ni treba posebej poudarjati, da se lahko nenehno spreminja (osnovne povezave se hranijo 2-5 dni).

Vprašanje dodatka za odstranitev

Toda poglejmo podrobneje druga vprašanja, povezana s širitvijo. Jasno je, da veliko takšnega pozornega nadzora na strani brskalnika morda ni všeč.
V zgornjem delu dodatnega krmiljenja je zgornji ustroj popolnoma dezaktiviran. Ker v obliki neodvisnega apleta v operacijskem sistemu, ni nameščen in ga izbrišete preko odseka programov in komponent, ni smisla. Toda, če uporabljate programe, kot je iOBit Uninstaller, lahko vidite veliko zanimivih stvari, tako da se prijavite v razdelek za dodatke brskalnika. Tu in nato lahko dodatek enkrat za vselej odstranite. Po tem se verjame, da bo postal nedostopen celo v samem brskalniku.

Smotrno je uporabiti "Yandex Zen"

Tako razširitev "Yandex Zen". Kaj je in kako se ga znebiti, so ugotovili. Zdaj, nekaj praktičnih nasvetov za vse tiste uporabnike, ki še vedno menijo, da jeUporaba v brskalniku Yandex, če ni nujno potrebna, je vsaj zaželena. Upoštevajte, da je prenos podatkov tretjim osebam kaznivo dejanje. Vendar pa skoraj vsi iskalniki, vključno z omrežji, kot je Google, še vedno zbirajo podatke in za to še niso odgovorni (še). Ampak, če teoretično kopamo globlje, kje je zagotovilo, da ista inteligenca ali hekerji ne bodo izkoristili ogroženih uporabniških kompromisov prav zaradi svojih prednosti iskanja informacij na internetu? Takšno jamstvo na žalost ni. Če ne želite imeti težav, v najenostavnejšem primeru uporabite vsaj VPN in nikoli ne shranjujte prijav in gesel v isti brskalnik družabnih omrežij v brskalniku. In še bolj, nikoli ne dajte svojega pravega imena in lokacije (vsaj, izklopite GPS na vaši mobilni napravi in ​​telemetriji Windows).

Namesto rezultata

Tukaj je kratek povzetek vsega, kar zadeva aplet "Yandex Zen". Zdi se, da je to glede na vse obravnavane vidike že jasno. Uporabite dodatek ali ne - osebno stvar vsakega uporabnika. Če vam ni vseeno, ali se bodo informacije o vaših iskanjih in zaželenih temah na internetu spremljale, ni težav. Toda v primeru povečanih zahtev glede zasebnosti je bolje, da razširitve ne vključite (zgolj s praktičnega vidika). In če poskušate uporabiti trak z vsemi njegovimi rezultati, naredite vsaj korake, da ostanete neprepoznavni v omrežju. Mogoče pa ni vse tako slabo inAli se aktiviranje dodatka uporablja izključno za udobno pregledovanje prostih delovnih mest uporabnikov v temah? Na žalost nihče ne more dati jasnega odgovora na to vprašanje.

Sorodne publikacije