Pregled Logitechove Driving Force GT

Računalniško krmilo je vrsta igralnega manipulatorja, ki ga ne najde vsak igralec, saj so dirkalni simulatorji priljubljeni po vsem svetu, vendar večina raje počne enako z običajno tipkovnico. Ampak, na žalost, se je tako zgodilo, da je kakovosten "rakun" z dobro premišljenimi in fizike približuje resničnost je zelo slabo vodena s tipkovnico in vam ne omogoča, da v celoti uživajo igranja. Tukaj je pomoč in volan.

Seveda, nakup posebnega manipulatorja za eno ali dve igri je nesmisel, po drugi strani pa, če res želite in sredstva omogočajo, zakaj ne. V današnjem članku bomo pogledali enega izmed najbolj priljubljenih modelov avtomobilov - Logitech Driving Force GT, in ugotovili, koliko različnih kontrol na tipkovnici in volanu. Začnimo.


Opis

Pregled kratkega opisa Logitech Driving Force GT bi bil zaželen. Pravzaprav, ta model ni vrh linije v Driving Force, nad njim je kolo s predpono "PRO" namesto GT. Da, obstaja nekaj razlik med modeli, vendar, kot kaže praksa, Logitech ni zelo opazen.
Kolo je bilo izdano leta 2007, to je pred desetimi leti, in kar je najbolj presenetljivo, je še danes objavljeno. Model velja za enega najbolj uspešnih in priljubljenih v podjetju, kar dokazuje dolgo obdobje proizvodnje in številne prodaje po vsem svetu.

Pridobitev

Logitech Driving Force GT se prodaja v srednje velikih škatlah. Barvanjetradicionalna za podjetje - črna in zelena (v nekaterih primerih je modra) barva. Na vsaki strani paketa je volan in različne informacije. Zgoraj je majhen peresnik iz mehke plastike, ki olajša nakupovanje iz trgovine.
V škatli, poleg samega kolesa, lahko najdete platformo s pedali, omrežnim vmesnikom, navodili, priročniki, brošurami in diski z gonilniki ter dodatno programsko opremo. To je pravzaprav vse. Komplet se na prvi pogled zdi nepomemben, vendar ne smemo misliti, da je v dražjih modelih nekaj posebnega.

Videz

Zdaj pa govorimo o videzu naprave. Najprej bi se rad zahvalil razvijalcem za obdelovalne materiale - to je mehak in prijeten plastičen rez. Držati kolo v rokah je res lepo. Dodaja tudi udobje in debelino volana - blizu je dejanskim parametrom.
Pri samem kolesu so glavni kontrolniki. Na levi strani je običajen D-pad, z desno - gumbi na igralnem pultu na DualShock-u Sony, dobro v sredini - gumbi "Start", "Back" in drugi. Standardni niz. Skratka, krmilne naprave popolnoma prekopirajo igralno konzolo.
Poleg tega bi morali reči o gumbu z rdečim "twist". V nekaterih igrah vam omogoča dostop do skrivnega menija, v katerem lahko prilagodite posamezne možnosti nadzora avtomobila.
Naprej, na zadnji strani volana, desno pod kazalcem na obeh stranehObstajajo tako imenovana krmilna stikala. Narejeni niso zelo dobro in niso vedno lahko pritisniti.
Ročica kontrolne točke je ob volanu. Stvar je v bistvu, včasih pa je potrebna. Tudi na strani bloka kontrolne točke so priključki za priključitev pedalne enote in omrežne kartice.
Kar se tiče bloka pedal, ni zelo velik. Pedala obstajajo samo dve - zavore in plin. Stiskanje je gladko, vendar pomladni mehanizem zaupanja ne navdihuje. Poleg tega je malo verjetno, da bi nameščanje dveh nog drug na drugega na pedale izteklo, ker prostor še vedno ni dovolj.

Priključek

Volan je izjemno preprost in z njo se bodo povsem spoprijeli vsi. Kolo je nameščeno na mizo, privito s sklopko, nato sta stopalka in omrežje priključena, nato pa je potrebno priključiti USB kabel na računalnik. Spomnimo se potrebe po namestitvi gonilnika, dodatne programske opreme in se prepričajte, da ste konfigurirali Logitech Driving Force GT, tako da je volan deloval popolnoma pravilno.

Nadzor v delu

Čas je, da preverite delovanje Logitech Driving Force GT. Za preizkus smo izbrali zelo dobro znano igro Need For Speed ​​Shift 2. Razlika med volanom in tipkovnico se čuti takoj, predvsem zaradi odlične povratne zveze, ki vam ne omogoča, da bi se na minuto sprostili. Seveda ni pravega avtomobilskega občutka, vendar je učinek prisotnosti, in to je glavna stvar.
Zaključek testa se lahko izvede na naslednji način: volan je zelo dobro nadzorovan, polmer 900 stopinj je dovolj z glavo, zelo dobra povratna informacija. In,Seveda, ne moremo pa omeniti udobja. Mimogrede, ta model je odličen za simulator mesta.

Cena in zaključek

Stroški Logitech Driving Force GT so trenutno 10500 rubljev, kar je zelo pod sedanjimi standardi. V letu 2012 je bilo to kolo mogoče kupiti za 5500-6000 rubljev. Najboljša možnost je, da najdete "živi" vzorec na bolšjem trgu za 3-4 tisoč.
Če povzamem, želim omeniti naslednje: Logitech Driving Force GT je odličen volan, ki resnično lahko spremeni videz dirkalnih simulatorjev in pomaga odkriti nekaj novega. Čudovita ergonomija, udobno upravljanje in čudovita povratna zveza naredi ta model resnično priljubljen in vreden pozornosti. Edina stvar, ki frustrira, je majhen blok pedal in napihnjena cena.

Sorodne publikacije