Kaj so diagonalni monitorji? Kakšna velikost monitorja je primerna za delo in doma

Izbira monitorja za delo v pisarni ali za domačo uporabo ne more prezreti tako kritičnega trenutka kot diagonale. Dovoljenje monitorja, vrsta matrike, proizvajalca in druge značilnosti so seveda nič manj pomembne, vendar se bomo v tem članku zanašali na ta kazalnik.

Računalniški trg je brez pretiravanja zasičen z zasloni različnih vrst in velikosti. Zato je povprečni uporabnik včasih zelo težko narediti pravilno in ozaveščeno izbiro. Poskusimo ugotoviti, kako diagonala zaslona monitorja vpliva na druge značilnosti naprave, in razpravljali bomo o tem, kateri modeli naj bodo bolj pozorni.


Kaj iščemo?

Za začetek upoštevajte stanje na sodobnem računalniškem trgu. Zelo pogosto pri izbiri takih naprav se ne pojavi vprašanje, kje bo točno uporabljen monitor (katera diagonala potrebujemo - to je nekoliko nižje). V razumevanju večine uporabnikov mora biti dobra naprava preprosta univerzalna: lahko deluje neprekinjeno, igra do pozno v noč, udobno potuje po internetu, kot tudi gleda vaše najljubše predstave in filme. Te želje so razumljive, toda zakaj na trgu, namesto več univerzalnih monitorjev, vidimo celo vrsto naprav, ki se med seboj dobro razlikujejo, kar je zelo malo? Odgovor je zelo preprost - za povečanje prodaje. Strinjam se, da boste izbrali naprave in iste diagonalne monitorjeod proizvajalca, ki predstavlja svojo blagovno znamko do več deset modelov, in ne iz podjetja, v katerem je obseg omejen na tri naprave, čeprav zelo dobre. Poleg tega skoraj vsaka majhna pomembna blagovna znamka ne moti ustvarjanja iluzije izbire za svojega bodočega potrošnika.


Toda med vsemi tovrstnimi različicami je naprava, ki diagonalo velja za najboljšo v svojem segmentu. O tem, kako jih najti med vsemi tem zaporom, bomo govorili v tem članku. Vredno je reči, da se diagonala monitorja meri v palcih. Nekateri proizvajalci, zaradi svojih lastnih, niso popolnoma seznanjeni z razlogi, velikosti poskušajo izmeriti v metrih, centimetrih ali karkoli drugega, vendar je mednarodni računalniški trg enakomerno stal v palcih, kot tudi v našem članku.

Diagonalni monitorji

diagonala zaslona je ena od kritičnih lastnosti, ki pomaga razlikovati eno napravo od druge in znatno vpliva na ceno. Načeloma lahko določite diagonalo zaslona monitorja na očesu. Sodeč po odgovorih večine lastnikov, se štejejo majhne naprave 185-palčne naprave, običajno 19-215 ", velike - 23-24", ogromne - 27 ", dobro in več kot 30" - to je nekaj iz "Wow!" Območja.

Diagonala monitorjev (velikosti)

Skušali bomo nekako sistematizirati te splošne podatke v bolj ali manj spektakularni podobi, kjer bodo vsi lahko izbrali nekaj svojih optimalnih možnosti. Gre za običajne monitorje, ki jih lahko kupite v trgovini, torej ne izpolnjujejo pogojev za izvedbonekatere posebne ali zapletene naloge.

185-20 palcev

To nišo lahko imenujemo proračun ali urad. Zaradi nizkih stroškov je tovrstna oprema v organizaciji preplavljena, kot tudi za kupce, ki iz določenega razloga njihovi glavni razlogi raje uporabljajo majhne diagonalne monitorje (otrok in to bo šlo, imam samo fotografijo, da ga gledam, itd.) Ali preprosto omejeno v skladih.

215-24 palcev

Sodeč po goli statistiki, približno več kot polovica vseh monitorjev, kupljenih letos, samo v tej kategoriji. To seveda poznajo vsi ustvarjalci iger, spletnih mest, videoposnetkov in druge vsebine za osebni računalnik, zato večina razvijalcev preizkusi svoje izdelke, preden jih sprosti v tej skupini. Univerzalni tip naprave v tem primeru je monitor IPS /* VA (diagonala 24 ").

27 palcev

To je precej obetaven segment s svojimi odtenki. in to je približno 70 cm od oči, vidimo lahko posamezne slikovne pike, celotna slika pa bo videti nekoliko grobo, tako da, če ste omejeni v medijih, je bolje vzeti bolj razumno matrico, vendar z manjšo velikostjo, tj. -24 ").

30 palcev in več

To je večinoma ekskluzivna niša z zelo ugriznimi cenami. Največja diagonala monitorja v tem segmentu je bila opažena v napravi "Sharp" - 43 palcev. Naprave s takšnimi dimenzijami niso priljubljene in jih zaradi svojih visokih stroškov ne moremo imenovati masovne izdelkevelika širina To pomeni, da so nasprotni robovi monitorja zunaj vidnega polja uporabnika in da gledajo v celotno uporabno površino naprave, mora obrniti glavo.
Monitorji so še manj pogosti, lahko rečemo tudi sisteme, ki imajo nameščene več naprav. Imajo svoje nedvomne prednosti (na primer, velik realizem v igrah), toda za pravilno delo tako daleč manj dragega kompleta potrebujete samo pošast, ne pa računalnika. Visoke tehnologije ne mirujejo, virtualna očala in drugi pripomočki, ki vam omogočajo, da se potopite v virtualno resničnost, nadomestijo take sisteme. Vendar kljub temu ne morejo prisiliti običajnih monitorjev (vsaj do sedaj).

Optimalne možnosti

Večina strokovnjakov priporoča, da se diagonala monitorjev gleda od 24 do 27 palcev. Imajo številne prednosti, ki samo odražajo delo za nas doma in v pisarni.
Zakaj ostati na zaslonih 24-27 ":
 • na velikem diagonalnem zaslonu je na voljo veliko več podatkov in ni treba aktivno uporabljati pomikanja;
 • masivni predmeti (zemljevidi, kompleksne tabele, risbe in drugi) so zelo slabo vidni na majhnih zaslonih,
 • sodobne igre na večjem monitorju imajo bolj realistične opombe, ker je ves vizualni prostor zaseden na zaslonu,
 • povprečna življenjska doba današnjih monitorjev je približno 10–12 let, in kupiti poceni in majhne naprave ni zelo pametno in razumno praktičnega načrta.
 • Obstaja veliko mitov, da naprave z diagonalo 24 palcev ali več pnevmatike mrežnico mrežo in pokvari oči (učinek "zmanjka oči"). Pravzaprav to ni nič drugega kot čudna legenda, ker se na dober in velik zaslon navadiš dovolj hitro, ampak nasprotno - to je groza nekega neugodja.

  Diagonal, Resolution in Proportions

  Da bi našli optimalno razmerje diagonale monitorja do njegove rešitve, je treba upoštevati več določenih dejavnikov. Večina medijskih vsebin za osebne računalnike, kot so igre, internetni viri, videoposnetki in drugo, so razviti v standardnih razmerjih, to je 16: 9. Poleg tega razvijalec oblikuje drugačno dovoljenje za svoje izdelke, kjer je za popolno ravnovesje potrebno jasno vedeti: kaj, kje in kako.
  Dovoljenja za nadzor in indikator video toka:
 • HD - 1368 s 768 slikovnih pik.
 • Full HD - 1920 x 1080 slikovnih pik.
 • WQ HD - 2560 s 1440 točkami.
 • Ultra HD - 3840 x 2160 slikovnih pik.
 • To pomeni, da je za vsak diagonalni objem potrebno izbrati največjo ločljivost zaslona. Za majhne naprave (glejte "Diagonalni monitorji"), so HD-prekrivnosti dovolj, za srednje in velike zaslone, vsaj Full HD je potrebno, in plemenite in drage modele lahko brez WQ HD-resolucije.

  Značilnosti ultra visoke ločljivosti

  Običajno bo format Ultra HD postal pomemben za množičnega potrošnika ne prezgodaj, ker za njega ni napisano toliko medijev. Številni kupci se v trgovinah prenašajo s pristojnimi marketinškimi potezami, kjer predstavljajo superdetal in živo podobo v eni ali drugimonitor v formatu Ultra HD. Spomnimo se, da je pred vami posebej oblikovan promocijski priklopnik, v vsakdanjem življenju (na delovnem mestu ali v igrah) takega ultra materiala ne boste našli. Zato je edini, kjer lahko v celoti cenijo vse vabe "Ultra" -tehnologije - je delo s fotografijami, in na visoki ravni opreme. In mimogrede, o nestandardnih dovoljenjih. V prodaji še vedno lahko srečate kvadratne "stare moške" s razmerji 5: 4. Zaradi svojih značilnih lastnosti in nizkih cen so zelo primerne za delo v pisarni z dokumenti in urejevalniki besed, kot sta "Ward" ali "Excel". Ampak, zaradi zgoraj navedenih razlogov, da jih imenujemo univerzalne, ne more biti.

  Diagonal in grain

  Grain - je enota slike, ki je najmanjša točka na monitorju. Ta enota neposredno vpliva na kakovost slike: večje je zrno, lažje je brati majhno besedilo, kar je še posebej pomembno za ljudi s slabim vidom. Kljub temu je hrbtna stran velikih zrn bruto refleksija vseh drugih informacij. To pomeni, da so opazne piksle na tekočih linijah ali v fotografijah z visoko ločljivostjo.
  Nižja je zrnata, bolj realistična je slika na zaslonu monitorja, vendar trpi zaradi majhne pisave. In čeprav se ta trenutek lahko imenuje dvojna palica, mnogi razvijalci medijskih vsebin poskušajo najti določeno ravnovesje, to je natančno prikazati vse informacije o finih zrnih. Toda v našem domu je še vedno zadostno število aplikacij, kjer delo ni drobni monitor.nelagodje Optimalna zrnata za diagonalni zaslon:
 • 027-030 mm za 185-20 palcev;
 • 024-025 mm za 21-22 palcev;
 • 0265 mm za 23 palcev;
 • 027-028 mm za 24 palcev;
 • 031-032 mm za 27-28 palcev;
 • 014-018 mm za "ultra" monitorje.
 • Številni strokovnjaki skupaj s kupci menijo, da je optimalno razmerje med diagonalo, zrno in vrednostjo monitorja v 24-palčnih predstavnikih naprav Full HD over-the-box. Če nosite očala ali imate druge težave z vidom, ne smete kupovati pripomočkov z majhnimi in celo srednjimi zrni, saj boste, kot se vam zdi, upoštevali sistemske pisave ali druge majhne podrobnosti vsebine. Seveda lahko lestvico zaslona spremenite v večjo, potem pa močno vpliva na jasnost slike in izkrivlja njene razsežnosti.

  Diagonal in matrix

  Druga najpomembnejša značilnost monitorja po diagonali je matrika. Kompleksnost izbire optimalne variante dodaja vrsto matričnih tipov, ki so se nabrali več kot ducat: TN, IPS, PLS, MVA, PVA, itd.
  ​​Če poskušate celotno območje poenostaviti, se bo prikazala naslednja slika. TN-stroji za pometanje so najcenejši in najhitrejši, vendar imajo slab gledalni kot in povprečen prenos barv. Modeli z IPS matricami so najbolj udobni koti gledanja, globok barvni razpon, vendar se razlikujejo po visoki ceni in počasnejši refleksiji. MVA - in PVA-zgornji deli najbolje prenašajo globino črne in bele barve, vendar obstajajo težave s poltoniin barvno ravnovesje z rahlo spremembo vidnega kota. Na splošno, z vso raznolikostjo, ki jo vidimo na računalniškem trgu, idealna matrica preprosto ne obstaja: vsak s svojo žlico katrana, kot tudi svoje prednosti. Ne skrbite za študij in izbiro popolne matrice. Glavno pozornost je treba nameniti poleg diagonale zaslona, ​​kotov gledanja, največjega kontrasta in svetlosti, kot tudi barvne nasičenosti. Vsi ti parametri so navadno označeni z velikimi črkami na škatli naprave ali so navedeni v ceni na prodajnem pultu. Glavna "bolezen" vseh sodobnih monitorjev je nezadosten kot gledanja, to je izkrivljanje slike pri zavijanju ali nagibanju zaslona. Ta točka je še posebej pomembna za naprave z veliko diagonalo in delajo na TN-matriki. Včasih, tudi če pogledate na pravi kot na zaslonu, je slika v kotih zamegljena, kar je značilno za poceni modele. Če se želite zaščititi pred takšnim neugodjem, je bolje, da ostanete na napravah z koti gledanja najmanj 160 stopinj navpično in vodoravno.

  Sorodne publikacije