Sprejemnik Pioneer 88RS: specifikacije, navodila in ocene

Avdio radijski snemalniki, izdelani v našem času, v mnogih pogledih presegajo stare modele. Vendar pa nekateri od precej starih snemalnikov niso izgubili svojega pomena in so sposobni prehiteti večino sodobnih kitajskih z zvokom. Ta pregled je namenjen prav takšnemu modelu, imenovanem Pioneer 88RS. V ozkih krogih poznavalcev kakovostnega avto zvoka, se šteje za legendo, saj zaradi visoke kakovosti in močnega polnjenja, lahko preseneča ne le glasnost, temveč tudi čistost reprodukcije. Oglejmo si podrobnosti njegovih funkcij in nam sporoči uporabnike, ki so imeli dovolj časa za sklepanje o njegovi kakovosti.


Na kratko o modelih

Pioneer DEH-88RS, razvit leta 2006, je bila najnovejša tehnologija. Njegova cena je bila precej visoka in je bila pogojena s prisotnostjo 24-bitnega digitalno-analognega pretvornika ali, v preprostem jeziku, procesorja. Takšna tehnologija obdelave zvoka je takrat zagotavljala praktično neomejene možnosti. Zato je na tem modelu veliko ljubiteljev visokokakovostnega zvoka.
Poleg tehnične komponente je bil kasetofon zelo izviren. Za razliko od sodobnih avtomobilskih sprejemnikov z 2 dinami je prejel zelo minimalistične kontrolne elemente. Na sprednji plošči je bil samo en gumb in je bil odgovoren za padec plošče. Za krmiljenje se uporabljata dva ločena selektorja, ki se lahko uporabljata za vrtenje in zakot gumbi. Nekaterim se zdi, da se takšen mehanizem upravljanja zdi neroden, vendar ta občutek hitro izgine. Vzemite si čas, da se navadite. Za začetno nastavitev lahko uporabite daljinski upravljalnik, ki je priložen kompletu.


Zmogljivosti procesorja

Obdelava zvoka procesorja je omogočila izdelavo zelo fine nastavitve. Da, uporabnik lahko izbira med več prednastavitvami izenačevalnika ali ustvarja lastne nastavitve. Možno je urediti raven moči vsakega priključenega zvočnika in nastaviti zakasnitev zvoka za zadnji in sprednji zvočnik. Posebno pozornost si zasluži sposobnost nadzora izhodov na globokotonec, ki vam omogoča, da nastavite ne le glasnost, ampak tudi glasnost dodatne dinamike.
Ne pozabite, da pri obdelavi procesor očisti hrup, tako da isti radio zveni precej čistejši in prijetnejši, zlasti na območjih z negotovim sprejemom signala. Moč Pioneer-jevega 88RS procesorja je dovolj za gladko in odzivno delovanje vmesnika.

Viri vhodnega signala

Da bi poslušali vašo najljubšo glasbo, je potreben njen vir. Ta snemalnik ima tri možnosti za sprejemanje avdio signala. Prvi in ​​najbolj razširjen sprejemnik radijskih postaj. Ima možnost samodejnega zaznavanja in zapisovanja vseh najdenih radijskih postaj v spomin. Z daljinskim upravljalnikom lahko v skladu s priročnikom Pioneer 88RS odstranite nepotrebne, pri čemer ostanejo samo tiste vrste, ki jim je najbolj všeč glasbeni slog.
Drugi vir je pogon za predvajanje diskov. Snemalnik lahko reproducira tako klasične AudioCD kot sodobne formate, vključno z MP3 in WAV. Na žalost glasba ni na voljo v elektronskih medijih, kot so pogoni USB ali pomnilniške kartice. Ko poslušate posnetke z licenciranih CD-jev, lahko popolnoma cenite, kaj lahko trak. Format AudioCD ima visoko bitno hitrost, ki omogoča 24-bitni pretvornik, da je popolnoma izpostavljen. Tretji način za pridobitev avdio signala je uporaba direktnega linearnega vhoda. Ker je to kompakten model, namesto 2-dB avtomobilskega sprejemnika, ki ima polovico torpeda, se AUX priključek nahaja na hrbtni strani in za lažjo uporabo je priporočljivo izdelati podaljšek, ki bo nameščen na sprednji plošči.

Dodatne funkcije

Snemalnik lahko nadzoruje naprave, ki so nanj priključene, na primer predvajalniki iPod. Za to pa so potrebni posebni adapterji, ki se povezujejo s klasičnim priključkom 35. Zahvaljujoč njim bo mogoče preklapljati neposredno s Pioneer-jevim 88RS2 selektorjem, ne da bi jih motili vožnja. Druga značilnost je možnost odstranitve nadzorne plošče na volanu avtomobila. Za ta namen ima zadnja plošča poseben stikalni konektor. Večina kadrov, ki so že nameščeni na avtomobilih iz tovarne, podpira ta zapisovalnik, saj se izmenjava podatkov izvaja ob upoštevanju sodobnih standardov.

Pozitivni pregledi modelov

Kot smo že omenili, je prejemnik prejel velikoposneti pregledi. Če analizirate povratne informacije o značilnostih Pioneer-ja 88RS, lahko poudarite glavne točke, ki jih vozniki najpogosteje opazijo kot pozitivne:
 • Visoka kakovost zvoka. Prisotnost procesorja vam je omogočila, da uživate v vaših najljubših melodijah brez najmanjšega popačenja.
 • Globoke in številne nastavitve. S podrobnim in enostavnim menijem lahko vsak uporabnik od kasete doseže zvok, ki mu ustreza.
 • Močan ojačevalnik. Vgrajeni ojačevalnik Pioneer 88RS je dovolj za gladko odvijanje 4 zvočnikov po 50 vatov, brez izkrivljanja zvoka brez dodajanja klopot na maksimalno glasnost.
 • Možnost namestitve daljinskega upravljalnika na volan. Veliko voznikov je cenilo tako dodatno možnost, saj je nadzor nad snemalnikom brez odvračanja pozornosti od ceste postal še lažji.
 • Kakovostni šok. Številne kasete ne morejo slediti pri predvajanju z diska in premikanju po slabi cesti. V tem modelu se ta težava ne opazi, kar omogoča uporabo v skoraj vseh pogojih.
 • Negativni vidiki modela

  V tem snemalniku ni veliko minusov, o njih pa je vredno omeniti. Prva in najpomembnejša je potreba po rednem čiščenju tlačnih jaškov, ki so odgovorni za napajanje in praznjenje plošče v Pioneer 88RS2. Problem je v tem, da se sčasoma na njih razlije prah, zaradi česar izgubi sposobnost potiskanja diska. Več prahu v avtomobilu, bolj boste morali očistiti.

  V skladu s sodobnimi standardi nekateri voznikinezadovoljni s pomanjkanjem priključkov za priključitev pomnilniških kartic, ker je takšen način predvajanja njihovih posnetkov enostavnejši in bolj priročen kot shranjevanje velikega števila diskov.

  Zaključek

  Ta snemalnik je odlična možnost za tiste, ki želijo doseči najvišjo kakovost zvoka. To je precej star, zato ne pričakujte, da bo imel sodobne "čipove", kot je predvajanje datotek s pogonov ali povezovanje prek Bluetootha. Enako, s Pioneer-jem 88RS, ki lahko zadovolji dovolj glasnosti in močnega zvoka, lepo obliko in prijetno ergonomijo. Kljub precej visokim stroškom je sposoben v celoti unovčiti denar, ki ga je vložil, tako da zagotavlja udobje med dolgimi potovanji.

  Sorodne publikacije