Kako povezati univerzalni skaler?

Kako povezati univerzalni skaler, ga primerjati z matriko in drugimi napravami? Kako povezati matrico, gumbe, zvočnike in kable? Ta članek vam bo pomagal najti odgovore na ta vprašanja.

Seznanite se z napravo za skaliranje

Univerzalni skalerji so zgrajeni na osnovi enega čipa - Hi. Razmislite o nekaterih modelih od najcenejših do bolj proračunskih:
 • MT6820-B.
 • MT6820-MD.
 • LA.MV9.P.
 • Prvi model v kompletu za dostavo ima obod in dva gumba. Med predlaganimi vrstami je proračunska možnost. Naprava ima priključek za priključitev pretvornika, skakalke za izbiro načina delovanja, skakalke za izbiro napajalne napetosti, matriko 5 V in 33 V.


  Za povezavo tega skalerja z matrico morate najprej pregledati informacije na nalepki izdelka. Pomembni 4 parametri:
 • Matrična ločljivost.
 • Napajalna napetost.
 • Število bitov.
 • Število kanalov.
 • Ta matrika ima 6 bitov, en kanal in napetost 33 voltov. Skakalec mora biti preklopljen v ustrezen način, pri čemer se izbere nastavitev dovoljenja. Izberite najbližje vrednosti. Potrebno je vzeti skakalec, v katerem se število bitov ujema. Postavimo skakalca v način S. Takšni skaler ima vrednost v smislu vrednosti. Obstaja veliko slabosti te naprave. Najprej, prisotnost vrzeli starega vmesnika. V sodobnih zvezkih se uporabljajo tudi druge zanke. Poleg tega morate kupiti inverter za moč in razsvetljavo.
  Tu tudi ni priključka za napajanje.Torej morate popraviti ožičenje. Če je napajanje osvetlitve ozadja matrike različno, je potrebno uporabiti 5 voltov, za matriko pa drugačno napetostno raven. To je precej neprijetno.


  Največja pomanjkljivost je, da je čip zelo vroč. Dobesedno po petih minutah dela se sam izklopi zaradi pregrevanja. Potrebno je uporabiti radiator, šele potem bo čip deloval bolj sprejemljivo. Če tega ne storite, lahko zapišete tranzistorje in regulatorje napetosti. Pri povezovanju tega skalarja z matriko morate pritrditi radiator. V nasprotnem primeru bo ogrevanje do 50-60 stopinj. Poleg tega morate kupiti zanko. Če želite, da deluje, morate zamenjati lokacijo stikov. Po tem začnejo delovati univerzalni skalerji z univerzalnimi krmilniki in matrico. Napajanje je znotraj 8 voltov. Ko vklopite moč skozi univerzalni skaler, je slika. Še ena pomanjkljivost naprave je angleški meni. S tem skalarjem lahko naredite monitor z vsako matriko.

  Opis skalerja MT6820-MD

  Ker je naprava podobna prejšnji, so njene težave podobne. To pregreje čip, ki je enak v dveh napravah. Omeniti velja, da paket ponuja sodobnejšo zanko.
  Če ga kupite na kitajskih spletnih mestih, je na voljo prilagodljiva storitev izbire ob upoštevanju matričnih parametrov. Nato prodajalec izbere možnost in jo pošlje že izdanim skakalcem. Ampak pomembno je, da to ne pozabiteta storitev se plača. Preverite delovanje takega skalerja. Priključite plamen v skladu z oznakami na kontaktih, nato pa priključek za osvetlitev ozadja in napajanje. Nahranimo hrano, spustimo napravo - slika se je pojavila. Najmanjša napajalna napetost je 8 voltov. Prednost tega modela je hitrost povezave.

  Opis modela skalerja televizorja

  V dobavo univerzalnega skalarnega la mv 9 p v59 je vključena plošča, daljinski upravljalnik, fototranzistor. Ločeno, morate kupiti vrsto gumbov in zanke. Ta model ima optimalne kazalnike uspešnosti. Opozoriti je treba, da se čip segreje na delovno temperaturo. Obstaja funkcija zvoka. To je digitalni sprejemnik, ker ni zaščitnega pokrova.

  Različni modeli

  Obstajajo številni raznovrstni ljudje. Od precej funkcionalnih, ki jih je treba pred povezavo z matrico utripati, do bolj proračunskih majhnih možnosti na skakalcu. Ko namestite skakalce, lahko pridobite potrebno dovoljenje. Pri preizkušanju takšne naprave, kot je univerzalni skener monitorja LA.MV9.P, je jasno, da deluje varno. Trenutna poraba je 08 amper, meni je v ruskem jeziku. Slika je normalna za svetlost, kontrast in barvno temperaturo. Njegove bistvene prednosti so prisotnost treh vhodov, vključno z zvokom. Prav tako je treba omeniti, da je naprava že šivala, ni treba trpeti s skakalci.

  Kako namestiti skaler?

  Vsak, ki popravlja monitorje, se sooča s potrebo po izbiri in namestitvi skalarja. Bistvo povezovanja z matrikoje naslednja. Vzemimo matrico prenosnika z eno žarnico in LVDS vmesnikom. Dejansko obstaja samo matrica, napajalnik za prenosnik, osvetlitev inverterja in kabel za povezavo.
  Originalni kabel lahko ponovno odprete sami ali ga kupite, če ne želite izgubljati časa. Dovoljena je uporaba več svetilk iz enega pretvornika. Da bi prihranili čas pri ponovnem utripanju, je mogoče vzeti skaler, ki ga priključite in namestite s pomočjo skakalca. Za povezavo z matriko bodo potrebne nekatere manipulacije. Moč tega merilnika je 12 voltov. Uporabite lahko ustrezno napajanje, priključite se na gumbe za upravljanje naprave in univerzalni pretvornik. Shema je enostavna za zbiranje, brez uporabe spajkalnika in drugih orodij. Nato izvedemo matrično povezavo, LVDS kabel in poskrbimo, da so slike. Ko je gumb vklopljen, se ohranjevalnik zaslona prikaže v kitajščini. Ta način povezovanja je najpreprostejši.

  Drugi načini za priključitev skalarja

  Če vzamete 5-voltni univerzalni skener monitorja LA.MV9.P. Na skakalnikih je napajalnik krmilnika na vozilu 5 voltov, ki ga je mogoče priključiti na vezje, kot je opisano zgoraj.
  Pri priključitvi se uporabljata tudi kabel LVDS in gumbi. Razlika bo v tem, da je moč pretvornika potrebna za najmanj 12 voltov, imamo pa samo 5. Potrebno je zapletati vezje in uporabiti pretvornik. Prek napajalnika DC-DC - znižamo napetost 12 voltov. Povezujemo se samiskaler in moč, potrebna za priključitev pretvornika, gre skoraj neposredno iz črte v pretvornik. Podatki o signalu se vzamejo iz merilnika za nastavitev svetlosti. Uporabite lahko pretvornik voltmetra. Priključili bomo pretvornik in krmilno ploščo, saj smo vnaprej nastavili potrebne parametre dovoljenja. Jasno je, da je s skakalcem primer dovolj preprost. Malo časa in skaler je pripravljen za delo. Vklopimo in vidimo, da se je pojavil signal. Zato so vse manipulacije pravilno izvedene in naprava deluje.

  Univerzalni inverter

  Kako se napajajo univerzalni pretvorniki? Obstajajo 12 voltni modeli s standardnimi dimenzijami 55 x 25 gnezda, ki se pogosto uporabljajo v napajalnih monitorjih, varnostnih in nadzornih sistemih. Zato se težave z izbiro vtiča ne smejo pojaviti. Če matrica ne porabi več kot 5 voltov, lahko uporabite vhod za priključitev univerzalnega merilnika z nižjo močjo, če se izognete pretvorniku napetosti. Vnaprej je praktično nemogoče izračunati porabo skalerja in moč napajanja. Navsezadnje vsaka matrika porabi svoj tok. Tudi ta enota moči se lahko priključi inverterji svetilk, zvočnikov, skalerjev z USB-izhodi.
  Recimo, da je izklopljena ne samo nadzorna plošča, ampak tudi razsmernik - tisti del, ki je odgovoren za vžig osvetljevalnih svetilk. Kupite univerzalni inverter, drugačne oblike in modela. Prednost uporabe je, da vam ni treba razumeti zapletenostinapravo in lahko hitro dokončate popravilo. Namestitev univerzalnega pretvornika traja največ 30 minut. Uporabite 2 signala, ki prihajajo iz vhoda iz nadzorne plošče: vklopite pretvornik in nastavite svetlost. Na krovu so podpisani podatkovni režimi. Prav tako lahko ugotovite, kje je napajalnik pretvornika. To je vidno na hrbtni strani plošče. So v skladu z navedenimi napisi. Na scalerju so tudi univerzalni nadzorniki. Morate skakalko snack, jih odstranite s trganjem, odstranite transformatorje. Ne bomo potrebovali drugih predmetov. Po potrebi jih je mogoče razstaviti in namesto njih zavarovati univerzalni pretvornik. Nato morate iz merilnika vzeti dva signalna vhoda. V ta namen priključite kabel, ki je priložen vsakemu pretvorniku. Pripelje jim na stike, če je to tako za vas. Pretvornik priključite na mostični mostiček. Tako lahko hitro namestite in priključite univerzalni inverter, nadzorno ploščo. Monitor lahko obnovite tudi v najtežjih primerih. Zadovoljil vas bo s svojim delom še eno leto.

  Pregled proračunskih skalerjev

  Miniaturna raznovrstnost skalarja lahko nadomesti 90% monitorja s 5-voltnim vhodom. Takšne naprave bodo cenovno dostopne in enostavne za uporabo. Lahko vzamete polno časovno napajanje, uporabite signal, da ga vklopite in prilagodite svetlost osvetlitve ozadja. Namesto svojega domačega skalerja bom lahko uporabil miniaturni model.
  To je precej udobna stvar. V primeru monitorja zavzame zelo malo prostora. Toda za povezavo takšnega miniaturnega univerzalnega skalarja za monitor z matrico prenosnega računalnika bo treba poskusiti. Izhod iz merilnika na razsmernike je treba opraviti pravilno. Ko je priključen, ima vezje v sestavljeni obliki majhne velikosti. Samo napajalnik morate priključiti. Če postavite pretvornik prenosnika ali vsestransko različico, vzemite napajalnik preko adapterja za spuščanje. To je potrebno, da dobite potrebno 5 voltno napajanje. Neposredno pridružitev ne more biti, zato moramo poskusiti. Priključitev pretvornika na druge plošče ne povzroča težav. Vse plošče imajo priključek za priključitev 6-polnega pretvornika. Ti podatki so prikazani na površini plošče. Po priključitvi pretvornika lahko začnete uporabljati napravo. Skenerji, ki so poenoteni na mostičku, imajo enak priključek za priključitev pretvornika. Isto načelo delovanja v miniaturnih skalerjih.

  Tipke za povezovanje

  Obstaja veliko različnih gumbov. Od najbolj primitivnih modelov do 5 gumbov z LED diodami za modele, katerih stroški so višji. Na tabli gumbov na hrbtni strani so indikatorji njihove funkcionalnosti. Če morate povezati kabel, primerjajte podatke z -0 s priključkom za-do-0 na plošči. Po takih postopkih lahko napravo takoj uporabite.

  Televizijski merilniki

  V modelih, kot so univerzalni televizijski skener, se prvi trije kontakti najprej izračunajo pri 5 voltih. Potrebno jih je povezati s sprejemnikom. Vključuje daljinski upravljalnikuniverzalni skalar. To je potrebno za tiste uporabnike, ki ne marajo uporabe TV tipkovnice. Če morate priključiti tipkovnico s 5 tipkami, morate preskočiti prva 3 kontakta. Nato primerjajte, kot je bilo prej navedeno, D0 in D0. Če je mogoče, je bolje, da takoj kupite tipkovnico za skaler, ki vsebuje 7 gumbov in sprejemnik. Napravo lahko razdelite in njene elemente namestite ločeno. Pri povezovanju s TV-scalerjem se enostaven optični bralnik dvb t2 enostavno ujema z nosilcem. Na kartici so podrobnosti o stikih, tako da lahko napravo zgradite sami. Če želite to narediti, lahko z monitorja redno sprejemate gumbe. Obstajajo gumbi s stranskim izhodom. Prav tako jih je zelo enostavno povezati, saj jih je mogoče vstaviti v režo za gumbe. Obstaja veliko prostega prostora. Skoraj nemogoče je zamenjati povezavo.

  Povezovanje LVDS-izhodov

  Pomemben korak je povezava izhodne vrednosti matrike. Na vseh skalerjih je ta videz skoraj enak. To je dvojni glavnik v koraku 2 mm. Prvi stik je povsod označen z rumenim, belim ali rdečim trikotnikom ali samo z številko 1. Pri kablih je ta stik vedno označen z barvno piko. Ponavadi so to rdeče žile - prvi stiki napajalnika samega matriksa. Kabel se poveže na naslednji način. Prvo stikalo za napajanje morate ujemati s kablom nosilca in univerzalnim skalarnim priključkom. Priključite in nežno potisnite kontakte tako, da se enakomerno in lepo ujemajo. Prepričajte se, da ni dosežen noben stik. Z nadzoromto je mogoče. Potem se signal ne pojavi, kar vpliva na zmogljivost matrike ali na kakovost slike. Drugi konec kontaktov je povezan z matrico. Pomembno je, da se spomnimo takšnega trenutka, kot je hranjenje matrice. Na svoji plošči mora biti napajalna napetost prikazana v različnih položajih pri 33 5 ali 12 V. Ne prezrite takih informacij. Pred priključitvijo univerzalnega merilnika V59 je priporočljivo, da preverite ta odtenek. Obstajajo 5-voltni skenerji, kjer je mostiček zasnovan za 33 voltov in 5 voltov. Brez poznavanja teh funkcij lahko napravo pokvarite.

  Pomembni dodatki

  Poleg običajnih matrik za monitorje obstajajo tudi matrice prenosnega računalnika z LED osvetlitvijo. To so modeli s 40-pinskimi konektorji, preko katerih so priključeni video signal, LVDS in napajalnik.
  En priključek se poveže z merilnikom. Stiki se ujemajo, kot je navedeno zgoraj. Kabel ima tudi majhen priključek za povezavo LED osvetlitve, ki se priključi na inverter priključek. Zaradi razpoložljivosti ključev zamenjuje shema ne bo delovala. Po verifikaciji potrebne napetosti te naprave namestimo napajalno napetost matrike.

  Povezovanje obrobja

  Recimo, da so monitorji majhne velikosti. Ta monitor je bil vzet iz televizorja. Eno od plošč uporabljamo s TV sprejemnikom ali multimedijskim procesorjem. Prav tako lahko vzamete posamezne primerke - univerzalni skener s sprejemnikom in izhod za zvok. Na voljo je priključek z ustreznim napisom, ki vam omogoča pravilno povezavo zvočnikov. Podobno lahko priključite TV-scaler. Na nekaterih napravahObstaja zanimiv priključek, ki je potreben za strokovnjake, da imajo dostop do izvorne kode in oddanih signalov. Povezovanje univerzalnega skalerja po temeljitem branju lahko opravite samostojno.

  Sorodne publikacije