Kaj je nastavitev? Nastavitev igre

Kako bi rekli, kaj se dogaja v virtualnem svetu? Malo ljudi ve, da se okolje v igri imenuje nastavitev. Kaj ta zanimiv prikriva ta koncept, bomo v članku upoštevali.

Opredelitev

Iz angleškega jezika se "nastavitev" prevaja kot "okolje", "prostor", itd. Na splošno izraz sam opisuje okolje, v katerem se odvijajo virtualni dogodki ali umetniški ukrepi. Vse je odvisno od tega, ali se računalnik ali namizna igra upošteva.
Določa se čas in kraj ukrepanja ter pogoji njegovega postopka. Včasih ta koncept vključuje poseben sklop pravil in zgodovino okolja. Takšna množica definicije je posledica dejstva, da je beseda izposojena. Zato skušate ugotoviti, kaj je nastavitev, morate se sklicevati na slovar Merriam-Webster. Tu se koncept razlaga na tri načine:
 • kraj, kjer se dogodek izvaja, pa tudi čas postopka in njegove okoliščine.
 • Čas in prostor v literaturi, gledališču ali kinematografiji.
 • Pozicijska zavesa v gledališki postavitvi.
 • Literatura

  Kljub razširjenosti se koncepti pogosto imenujejo računalniške igre. Tu govorimo o izmišljenem vesolju. Takšen premišljen svet se je pojavil že dolgo časa. Pripada ji ne le svetu igralcev, temveč tudi umetniškemu delu.


  Na primer, mnogi poznajo namišljeno vesolje Johna Tolkiena, ki se je imenoval Middle Earth. Takšen virtualni svet ima lahko svoj prostor, geografijo, zgodovino in kulturo.
  Varno je nastavitiprinesel svet "čarovnic", ki ga je opisal pisatelj Andrzej Sapkowski. Avtorici je uspelo ustvariti ne le geografsko integralno lokacijo, temveč tudi njen jezik, kulturo, politično komponento in obsežno zgodovino. Mimogrede, Witmakovsky Novigrad se je kasneje preselil v igralni prostor. Najbolj jasno je, da se je to odražalo v tretjem delu igre The Witcher 3. Če govorimo o umetniškem delu, potem je lahko fikcijski svet ne samo fantastičen in nerealen, ampak tudi obstoječi. Na primer postavitev srednjeveške Evrope, Velike domovinske vojne itd.

  Namizne igre

  Danes je raznolikost družabnih iger tako velika, da postanejo bolj priljubljene pri odraslih kot pri otrocih. Na primer, znani "monopol" je že pridobil veliko število različic. Nekaterim od njih otroku ne bo lahko razložiti. Poleg "monopola" so družabne igre, ki so se kasneje prilagodile v digitalni obliki. Na primer, "Dungeons and Dragons". Ta igranje vlog v fantazijskem žanru ima odlično nastavitev. Prevod te besede iz angleškega "okolja" je idealen za ta projekt.
  Kljub temu, da je pred nami namizna igra, odpira veliko možnosti za prilagajanje lika, uvaja posebno zgodovino in svet. Od leta 1974 je bilo 10 nastavitev in več nastavitev. Nekatere so bile uradno podprte le nekaj let. Čarovniki obale so podjetje, ki še vedno podpira nekatere od projektov "Dungeons and Dragons", ki so bili prvič izdani. Eberron je še en virtualni svet, v katerem je delalKnjižničarka Kate Baker. Sodeloval je v tekmovanju Wizards of the Coast. Podjetje je iskalo uspešne nastavitve za "Dungeons and Dragons" v tistem času. Baker je zmagal na tekmovanju s ponudbo svoje različice zgodovine.

  Računalniške igre

  Kljub dejstvu, da je prevod besedne nastavitve "stanje", je potrebna njegova natančnejša razlaga. To je posledica dejstva, da je koncept neposredno povezan z drugim konceptom - "žanrom". Ko ste slišali za post-apokalipso, art-deco, steampunk in druge izraze, bo vsak predani igralec zagotovo lahko rekel, da čaka na igro. Na primer, post-apokalipsa je jasno prikazana v vsaki seriji Fallout, fantazija, razvita v Neverwinter Nights, sci-fi, ki jo predstavljajo Star Trek in Mass Effect. Vse to odgovarja na vprašanje, kaj je nastavitev. Vendar pa obstajajo projekti, v katerih ni lahko določiti vrste virtualnega sveta. Ker je nastavitev neurejen izraz in ima veliko definicij, razvijalci iger ne razmišljajo o ustvarjanju določenega virtualnega sveta.
  Zato obstajajo projekti, ki združujejo na primer dizelski rezervoar in steampunk. Prva vrsta postavitve nas pripelje nazaj v 19. stoletje do fantastičnih parnih strojev. Steampan - kasnejša smer 20. stoletja. Vrne nas nazaj k znanstvenemu napredku.

  Značilnosti

  Ko poskušate razumeti, kaj je nastavitev, je pomembno, da se spomnite, da to ni le lokacija, v kateri se pojavijo dogodki. To je niz dejavnikov in nastavitev, ki vplivajo na igranje. Lahko spremenijo fiziko virtualnega sveta, oblikujejo značaj in obnašanje značaja.

  Komunikacija

  Strogo povezana z nastavitvenim tokom. Ta koncept definira igralca v procesu. Da bi dosegli tok, morate opravljati naloge, ki ustrezajo zmožnostim. Na sam proces pa vpliva več dejavnikov. Eden od njih je bil postavljen.
  Če ste kdaj igrali igro, veste, kako pomembna je ne le zmerno zapletena igra, temveč tudi vzdušje. Ko je vse uravnoteženo, udeleženec doseže maksimalno vključenost v igro. Šele takrat lahko pozabi na čas in okolico.

  Primer

  Counter-Strike: Global Offensive je multiplayer igra, ki je ena izmed najbolj priljubljenih na svetu. Odkar je izšla, je takoj postala kibernetska športna disciplina. V "COP: GO" nastavitev ni lahko opisati, ker pred nami online multiplayer igro v žanr strelec. Kljub temu se od začetka prve serije projekta njegovo bistvo ni spremenilo. Glavne spremembe so se nanašale na časovni načrt. V drugi se vojna še vedno vodi med teroristi in posebnimi silami.
  Nastavitvi je mogoče pripisati več deset kart. Nekateri med njimi ostajajo stalni, nekateri pa so dodani v čast dogodkov. Ne v virtualnem svetu in brez gospodarske komponente. Prav tako igra pomembno vlogo in vpliva na proces igre. Igralci morajo jasno razumeti, kako razdeliti proračun ekipe.

  Vsestranskost

  Ugotovljeno je bilo, da določitev kot koncept ni dobila posebne opredelitve. Lahko se razume kot svet igre in predpisano območje z ozračjem, žanrom in idejo ter določenim nizom elementov. Ta koncept ne velja le zadigitalni svet, ampak tudi v gledališču, kinematografiji in literaturi. Razvijalci projektov redko razmišljajo o namenskem oblikovanju okolja. Tu so pogoste igre z mešano tipologijo žanrov.

  Sorodne publikacije