Zakaj je v Uplayu prišlo do napake pri shranjevanju v oblaku

Napako sinhronizacije oblakov v oblaku pogosto sledijo uporabniki te storitve iz studia Ubisoft. Ne dovoljuje vam, da nadaljujete igro od kraja, kjer je uporabnik zadnjič končal avanturo. Igralci morajo poznati vse načine za reševanje tega problema.

Bistvo napake

Napaka sinhronizacije shranjevanja v oblaku v Uplayu se lahko pojavi tako v času nalaganja kot pri poskusu zapisovanja igre med prehodom. Tipka »Poskusi znova« je le redko uporabna in po kliku na »Preskoči« se običajno prenese na zadnji shranjen čas. Obstajajo podobne težave z zapiranjem odjemalca v sili, poškodbami datotek za snemanje igre, ponovnim zagonom strežnika in številnimi drugimi podobnimi situacijami. Napaka ne pomeni, da morate začeti vse od začetka in izgubiti napredek. Obstaja več načinov za reševanje te težave, ki lahko pomaga vsakemu igralcu.


Shrani rezervacijo

Napaka pri sinhronizaciji shranjevanja v oblaku z Uplay vključuje izvajanje različnih operacij s programom odjemalca in nekaj datotek. Zato morate narediti varnostne kopije, da shranite vse zapise, povezane z igro, z odjemalcem. To naredite tako, da preprosto kopirate datoteke v prosto mapo. Mnoga odlagališča so v isti mapi znotraj odjemalca, nastavljena na izbrani poti. Če ni bilo vseh potrebnih datotek, preverite mape iger. Tam skupaj z vsemi dokumentiposnetih profilov. Nekatere igre so nameščene v mapi Dokumenti in obstaja isti imenik. Datoteke se najbolje kopirajo z vsemi ostalimi dokumenti, tako da v prihodnje ne bo prišlo do napak pri vračanju po opravljenih operacijah, s katerimi bi popravili napako sinhronizacije v oblaku v Uplay.


Prvi načini za reševanje problema

Mnogi uporabniki, ko v Uplayu pride do sinhronizacijske napake v oblaku, ne vedo in pogosto prenehajo igrati. Prvi korak po kopiranju vseh zapisov je ponovna namestitev odjemalca. Če takšna operacija ni pomagala, je vredno poskusiti onemogočiti nastavitve odjemalca za sinhronizacijo programa in prenesti datoteke neposredno iz lokalnega diska. V prihodnje se bodo s funkcijo odklopa shranili iz računalnika. Naslednji korak bi moral biti zagon igre kot administrator. V številnih projektih se zapletenost s snemanjem pojavlja prav zato, ker program ne zaznava uporabnika kot lastnika sistema. Še en zanimiv način je omogočiti sinhronizacijo s tekočim projektom. Prej morate izklopiti funkcijo, zagnati igro, jo spet vklopiti in zapreti zabavo. Po tem se datoteke zagotovo posnamejo na lokalni disk in njihova celovitost ter zapis ne more preživeti.

Poškodovano shranjevanje

Odgovor na vprašanje, zakaj se na zaslonu pojavlja sinhronizacijska napaka v oblaku Uplay, lahko poškoduje datoteke zapisa igre. V tem primeruNajprej morate onemogočiti funkcijo postavitve na strežnik znotraj odjemalca. Nato ustvarite varnostne kopije, kot je opisano v drugem odstavku članka. Izberite iz vseh razpoložljivih zapisov z enim dovoljenjem za shranjevanje in preimenujte ime "1". Druge prihranke je treba odstraniti. Če so prisotni dokumenti .save.temp, jih lahko uporabite tudi za to operacijo. Po tem obnovite datoteke v mapi in poskusite shraniti shranjeno datoteko. Če naletite na novo napako, jo morate znova preimenovati, vendar z drugimi dokumenti. Najnovejše sredstvo je lahko obnovitev operacijskega sistema, če obstaja samodejno ustvarjanje varčevalnih točk.

Sorodne publikacije