Odstranjevanje in zamenjava črpalke za gorivo: značilnosti in naprava

Zamenjava črpalke za gorivo je potrebna, če so sledi uničenja ali znaki okvare. To še posebej velja za avtomobile s kilometrino več kot 100.000 km. Vendar morate paziti na dejstvo, da so znaki okvare plinske črpalke zelo podobni simptomom okvare drugih elementov sistema za upravljanje motorja. Injektorski avtomobili uporabljajo bencinsko črpalko z električnim pogonom. Njegovo delo je neposredno odvisno od delovanja elektronske krmilne enote. Karburatorji so uporabljali mehanske črpalke za gorivo. Odrinili so jih iz odmične gredi.

Glavni znaki loma

V primeru, da je obraba črpalke zelo močna, je treba navesti določene znake. Z razumevanjem potrebe po zamenjavi črpalke za gorivo VAZ, lahko z naslednjimi simptomi:
 • Motor je težko zagnati. Včasih morate narediti nekaj poskusov zagona, dolgo časa morate delati na starterju. Vendar pa morate biti pozorni na dejstvo, da je težko zagon lahko vzrok za neuspeh zaganjalnika, popolno ali delno praznjenje baterije, slaba kakovost stikov. Zato je zaželeno opraviti popolno diagnozo vseh teh elementov avtomobila.
 • Včasih motor začne spreminjati zvok dela, ponavadi se pojavi med ogrevanjem. Po nekaj časa pa motor začne delovati stabilno, ni več različnih prekinitev, tujih zvokov ni. Ta atribut se lahko obravnava najboljzgodaj, kar se zgodi, ko nosimo črpalko za gorivo.
 • Drugi znaki loma

  Razlikujemo lahko tudi naslednje simptome:


 • Znatno zmanjšanje moči motorja. Avtomobil deluje precej počasneje, ko pritisnete pedal za plin, je odziv zelo dolg. To je še posebej opazno pri premikanju navzgor ali prehitevanju. Vendar se je treba zavedati, da se taki simptomi lahko pojavijo po ponovnem polnjenju z nizko kakovostnim bencinom ali z nepravilno nastavitvijo kota vžiga. Če je trak mehanizma za razdeljevanje plina premaknjen z enim ali dvema zoboma, se bo kote vžiga nujno spremenil.
 • Injektorski motorji, ko voznik vrne ključ za vžig, začne uporabljati električno črpalko za gorivo. Omogoča vam, da ustvarite nekaj pritiska v sistemu za gorivo. Zvok tekaške črpalke se zelo dobro sliši v kabini, če je manjka, potem je to jasen znak okvare električnega motorja ali verig njegovega napajanja.
 • Glavni znaki okvare črpalk

  Viri potopnih črpalk za gorivo so običajno več kot 200 tisoč kilometrov. Deluje praktično brez napake, bencin mazuje in ohlaja. Toda tukaj je nekaj dejavnikov, ki lahko pospešijo obrabo elektromotorja in črpalke črpalke:

 • Pomanjkanje bencina v rezervoarju. Če se črpalka začne suh, se pregreje in postane bolj obrabljena. Neveljavna je lahko tudi nova enota v 10-20 minutah. In potem morate zamenjati črpalko za gorivo. Na Ford in Vazei imajo praktičnoPodobni modeli, algoritem za popravila se bo razlikoval, vendar nepomemben.
 • Prisotnost bencina v umazaniji, rjah, prahu. Posledica tega je, da je na dnu črpalke nameščen zamašen filter, kot tudi cevovod, rampa za gorivo, šobe. Na dovodu črpalke namestite grobi filter, ki vam omogoča, da se znebite večine velikih nečistoč. Priporočljivo je, da filter zamenjate vsaj enkrat v 10-15 tisoč kilometrih.
 • Poškodba električnega tokokroga

  Uničenje električnega tokokroga motorja črpalke se prav tako pogosto dogaja, ker so žice položene na dno. Prepovedano je nameščanje varovalk v montažni blok, katerega tok je večji od priporočenega.
  V primeru kratkega stika, pregrevanja ali zagozdenja rotorja motorja mora varovalka delovati in odklopiti celoten napajalni krog črpalke. Če se to ne zgodi, je možno, da žice utripajo, kot tudi neuspeh drugih sorodnih elementov.

  Kako opraviti diagnostiko

  Za zamenjavo filtrov črpalke za gorivo potrebujete minimalno število orodij. Če sumite na okvaro plinske črpalke, ne pozabite začeti popravljati električnega tokokroga, ki je priključen na elektronsko krmilno enoto in akumulatorsko baterijo. Če pri vključenem kontaktu ni značilnega zvoka, je treba preveriti celovitost varovalke, elektromagnetnega releja in kontaktov.

  S pomočjo multimetra je treba izmeriti napetost na sponkah elektromotorja. Moral bi biti znotraj 12 voltov. Priporočljivo je vgraditi avto na ogledno jamo in vizualno pregledati vse cevi za gorivo, da se zagotovi, da na njih ni puščanja. Za nadaljnje manipulacije boste potrebovali manometer. Priključiti ga je treba na šobo, ki se nahaja na rampi goriva. Prisoten je na skoraj vseh motorjih, ne glede na proizvajalca. Če ni vgradnje, lahko uporabite majico. Vključiti ga je treba v razčlenitev cevi za gorivo. Po vklopu električne črpalke je treba tlak dvigniti na 25-4 MPa za največ 4 sekunde. Vendar je zaželeno, da preverite pričevanje z vrednostmi potnega lista.

  Požarni varnostni ukrepi med popravili

  Pri zamenjavi črpalke za gorivo Ford Focus ali katerega koli drugega vozila je treba upoštevati predpise o požarni varnosti:
 • Med delom ni primerno dimiti.
 • Zaželeno je, da se popravila na prostem.
 • Ne morete uporabljati odprtokodnih virov.
 • Prepovedano je preverjati delovanje črpalke za gorivo, ko je v rezervoarju.
 • Zelo pogosto popravilo črpalke ni izvedljivo, veliko lažje je kupiti novo in ga namestiti.

  Odstranjevanje in zamenjava črpalke

  Pred odstranitvijo je treba popolnoma izpustiti tlak iz sistema. V ta namen odstranite elektromagnetni rele plinske črpalke ali varovalko. Po tem morate zagnati motor in ga datipopolnoma ustavite. Nadaljnje manipulacije z:
 • Izklopite negativni pol akumulatorja.
 • Potisnite zadnji sedež in odstranite loputo, da omogočite dostop do črpalke za gorivo. Na nekaterih avtomobilih je v prtljažniku nameščena črpalka.
 • Vse prah in umazanijo napolnite s sesalnikom, da preprečite vstop v cisterno.
 • Izklopite električni priključek in odklopite cevi za gorivo, pritrjene s kovinskimi maticami.
 • Nato morate izvleči priključek in odstraniti tesnilo.
 • Vse ukrepe je treba izvesti čim natančneje, da ne bi poškodovali elementov. Po popolni demontaži je potrebno namestiti nov mehanizem v obratnem vrstnem redu. Bodite pozorni na lokacijo tesnil, kot tudi na zanesljivost priključitve električnih vtičev in cevi.

  Mehanske črpalke

  Pri zamenjavi črpalke za gorivo na Toyoto, ki ima uplinjač (to je zelo star model), je treba upoštevati podobne zahteve glede požarne varnosti. Postopek za razstavljanje je veliko enostavnejši - naprava je nameščena v odtočnem prostoru, ki jo poganja jeklena palica iz odmične gredi. Za zamenjavo je dovolj, da izklopite cevi in ​​odvijte držalo. Pri namestitvi nove črpalke se prepričajte, da ste izbrali debelino distančnikov - odvisni so od normalnega delovanja sistema za gorivo.

  Sorodne publikacije