Podrobnosti o tem, kako odpreti ACCDB

V tem gradivu vam bomo predstavili datoteko. Potem, da jo odkrijemo, in tudi, za kakšne namene je bila ustvarjena, bomo nadalje razmislili. To je datoteka zbirke podatkov. Razvijalec te oblike je Microsoft Corporation.

Opis

Kako odpreti ACCDB, bomo povedali malo kasneje, toda za zdaj je treba razumeti namen takih materialov. Datoteka je baza podatkov, ustvarjena v programu Microsoft Access. Potrebno je razumeti njegovo vzdrževanje. Taka baza podatkov praviloma vključuje podatke, ki so organizirani v obliki polj in tabel. Poleg tega lahko vsebuje poizvedbe in obrazce SQL.


ACCDB je posodobljena različica formata MDB. Slednji je bil uporabljen v prejšnjih različicah programa Access. Posodobljena oblika vsebuje številne dodatne funkcije, kot so: integracija s SharePointom in MS Outlook, šifriranje, delo z binarnimi podatki.

Osnovna rešitev

Za rešitev težave, kot da odprete ACCDB, vam bo pomagala aplikacija Microsoft Access. To je sistem za upravljanje baz podatkov. Uporabniki, ki nimajo posebnih spretnosti programiranja, lahko delajo s to rešitev. Program vam omogoča, da brez težav opravljate operacije z bazami podatkov: obdelajte, uredite, ustvarite. Ta paket se lahko izvaja v lokalnem omrežju ali na samostojnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows.
S to rešitvijo lahko ustvarjate in uporabljate tudi osebne podatkovne baze in baze podatkov organizacij z relativno majhnimi količinami podatkov. Dostop je del zbirke Microsoft Office.Okolje Access je značilno za aplikacijo vmesnika Windows. Sestavljen je iz naslednjih komponent: vrstica stanja, delovna polja, orodna vrstica, glavni meni, naslovna vrstica. Sistem lahko deluje s podatki, za katere je na voljo hierarhično zaporedje. Zgornja raven vključuje glavne dostopne objekte.


Druge možnosti

Aplikacija Apache OpenOffice lahko pomaga tudi pri reševanju problema, kako odpreti ACCDB. To je brezplačen paket pisarniških aplikacij. OpenOffice se lahko uporablja na različnih platformah: Solaris, FreeBSD, MacOS, Windows, Linux. V tem primeru iz vseh vključenih programskih paketov za delo v obliki, ki nas zanima, potrebujemo rešitev Base. To je sistem za upravljanje baz podatkov. Preden odprete ACCDB, lahko uporabite enega od naslednjih programov: DMC, MDB Viewer Plus in Microsoft Visual Studio. Za zadnjo od naštetih rešitev, recimo, da ta razvoj omogoča ustvarjanje aplikacij, ki se izvajajo na platformi .net. Značilnost platforme - v širokem naboru storitev, ki so na voljo v različnih programskih jezikih.

Sorodne publikacije