Pregled avtomobila Audi S3

Audi S3 - legendarni nemški avto, "napolnjena" različica klasičnega modela A3. Od "originalnega" se S3 razlikuje od športnega videza, močnejšega motorja, izboljšanega športnega vzmetenja in štirikolesnega pogona Quattro. Avto je izdelan od leta 1999 do danes. Trenutno je to že tretja generacija modela, v kateri sta bila klasična hatchback karoserija dodana kabrioletu in limuzini.

Videz

Zunanjost Audi S3 je videti zelo kul in športen. Sprednji del izgleda precej agresivno. Žarometi so opremljeni z moderno optiko in LED elementi in bolj kot videz plenilske zveri. Velika rešetka za dolgo časa je postala blagovna znamka "čip". Obarvan je v črni barvi in ​​uokvirjen v kromiran okvir, krasi logotip podjetja in tablico z imenom modela. Odbijač ima kratko obešanje in značilno športno obliko z dvema velikima odprtinama za zrak ob robovih, ki so prekriti z perforirano mrežo.
Za avtomobilom ni nič manj kul kot spredaj. Na vratih prtljažnika je majhen in natančen spojler. Zadnje luči so izdelane iz LED elementov in so tako zlonamerne kot spredaj. Odbijač je načeloma standarden, rahlo sploščen, z nekaj ostrimi in ločenimi črtami, da bi poudaril celotno obliko. Zadnji del je okrašen z dvojnim izpušnim sistemom z dvema dušilkama na robovih.

Značilnosti

Zdaj o značilnostih Audija S3. Največje zanimanje tukajsestavljajo 3 točke - to so motor, menjalnik in šasija. Razmislite o vsaki od njih podrobneje in ločeno.


Motor

Motor ima prostornino 2 litra, njegova moč pa je 310 konjskih moči. Pospešek do sto je neposredno odvisen od menjalnika. Pri običajni mehaniki traja 53 sekund, vendar je stroj nekoliko manj - 46 sekund. Največja hitrost lahko doseže 250 km /h.
V skladu s tipom konstrukcije je motor Audi S3 standardni štirikolesni turbopolnilec, direktni neposredni vbrizg, prečna razporeditev in kompresijsko razmerje 93. Poraba goriva v mestnem načinu je nekoliko večja od 9 litrov, zunaj pa okoli 6.

PPC

Kot za menjalnike sta samo dva - mehanika in roboti. Mehanska škatla ima 6 hitrosti in več sinhronizatorjev na vsakem disku. Na splošno je škatla zelo zanesljiva, z jasnim in gladkim preklapljanjem, brez težavnih trenutkov.

Drugi menjalnik je napredna robotska škatla s sedmimi hitrostmi, pred-selektivnega tipa - S Tronic z dvema "mokro" sklopkama. Če govorimo o tem, potem je to isti DSG 7, ki je na Volkswagen in Skoda. Ima svoje prednosti in slabosti, ki so žal žal zelo draga popravila. Ampak zaradi pravice, je treba omeniti, da če se S Tronic /DSG ravna pravilno, potem to ne bo prineslo težav, toda pozitivna čustva bodo dala maso.

Tekalno orodje

Audi S3 ima neodvisno vzmetno vzmetenje spredaj in zadaj, kar zagotavlja izjemno dinamičnost in okretnost.med gibanjem. Tip pogona v modelu je popoln, 4x4 quattro, ki močno izboljša ne le vozne lastnosti, temveč tudi prožnost, trajnost in bistveno izboljša nadzor. Vzmetenje, kot togo, neenakost na cesti, »dobro pogoltne«, ko pa avto prečka rob ali cev, se počuti. Lumen ceste ni prevelik - 14 cm, tako da se na makadamski cesti premikate zelo previdno.

Mnenja o avto

Pregledi Audija S3 kažejo, da se je avtomobil v podjetju izkazal kot zelo zanimiv v vseh pogledih, od videza in občutka do voznih lastnosti. Lastniki omenjajo odlično vodljivost, agilnost, oblikovanje avtomobila, njegovo opremo, visoko varnost, močan motor, veliko izbiro dodatnih možnosti, relativno majhno porabo goriva in še veliko več. Glavne pomanjkljivosti so drago vzdrževanje, stroški rezervnih delov, nizka razdalja, visoki stroški dodatnih funkcij, kot tudi cena avtomobila.

Sorodne publikacije