Koliko stane usmerjevalnik? Stopnje priljubljenih modelov

Zanesljiva brezžična komunikacija je zagotovljena prek kakovostnega usmerjevalnika. Distribucija brezžičnega omrežja mora biti neprekinjena. Takšna oprema je na voljo v mnogih velikih podjetjih in sodobnih družinah. Zahvaljujoč visokokakovostnemu internetu so zagotovljeno produktivno delo in prosti čas. Koliko stane usmerjevalnik? Na ceno vplivajo številni dejavniki. To bo pojasnjeno v članku.

Začetne cene

Koliko je wai-datoteka usmerjevalnika odvisna od različnih dejavnikov. Vsi proizvajalci cen za takšno opremo se razlikujejo. Preden kupite ustrezno napravo, morate skrbno pregledati njene lastnosti.


Naprave po nizki ceni imajo lahko notranjo 1 ali 1 zunanjo anteno, kot tudi 4 ethernetna vrata. Oprema deluje s hitrostjo do 150 Mb /s. Cena takih usmerjevalnikov je običajno okoli 1000-1500 rubljev.

Povprečne številke

Taka oprema ima 1 ali 2 anteni. Naprave se štejejo za najbolj iskane s strani uporabnikov, saj zagotavljajo udobno uporabo interneta. Koliko stane povprečni usmerjevalnik? Njegova cena se giblje v 1500-5000 rubljev. Hitrost je lahko 300-600 Mb /s.
Koliko je usmerjevalnik "Rostelecom"? Cene opreme te družbe so različne. Na primer, WiFi usmerjevalnik "Rostelecom Upvel UR-825AC" je 2990 rubljev. Z internetom se lahko povežete z ethernetnim kablom, 3G, 4G LTE modemom. Koliko stane usmerjevalnik MTS? Oprema "MTS Connect 4G LTE Wi-Fi-usmerjevalnik" stane 3300 rubljev. Omogočen je dostop do interneta4G tehnologija. Porazdelitev signala poteka na 10 napravah. Brez polnjenja baterije lahko deluje do 6 ur opreme.


Zgornji kazalniki

Takšne naprave se uporabljajo pri visokih obremenitvah in jih še posebej cenijo napredni uporabniki. Običajno imajo 4 antene, funkcija GigabitEthernet pri hitrosti do 1 Gbit /s. Koliko stane usmerjevalnik te vrste? Njihova cena je lahko od 5000 rubljev, je vse odvisno od opreme. Običajno take naprave delujejo hitro, kar zagotavlja udobno uporabo interneta.

Kako se določi cena?

Stroški opreme so določeni z več parametri. Usmerjevalnik je specializiran računalnik in ima enake komponente kot stacionarni računalnik. Z zmogljivim procesorjem in RAM-om v razsutem stanju lahko naprava prenese različne obremenitve, vendar cena ne bo velika.
Usmerjevalnik Wi-Fi mora imeti najmanj 1 anteno. Je notranja ali zunanja. Druga vrsta je razdeljena na fiksne in spremenljivke. Nezaželeno je kupiti naprave v anteni, ki se nahaja v notranjosti ohišja, saj lahko takrat pride do kratkega polmera delovanja, šibkega in nestabilnega signala s trajnimi okvarami komunikacije. Ta oprema je primerna za majhno sobo z omejenim proračunom. Zaželeno je, da kupite usmerjevalnik, ima odstranljivo anteno. Potem jih bo v prihodnje mogoče zamenjati z anteno z višjo močjo, če bo potrebno. Naprave delujejo na standardnem 80211 n pri 600 Mb /s, če uporabljate 4 antene. Toda takšna opremane vsi usmerjevalniki. Zunanja antena daje omrežju dober signal: od enega do 150 Mbps, od dva do 300 do treh, do 450.
Večina naprav ima enako funkcionalnost. Drage modele imajo dodatne funkcije, vključno s požarnim zidom, tiskalnim strežnikom, strežnikom torrent. Koliko stane usmerjevalnik, je običajno odvisno od proizvajalca. Vendar ne pozabite, da vsa podjetja proizvajajo kakovostne različice in preproste, vendar po nižji ceni. Cenejše možnosti lahko vključujejo težave s strojno ali programsko opremo. Če je mogoče prvi problem rešiti z namestitvijo firmwarea za popravilo, potem se drugi ne bo znebil, zato morate izdelek vrniti. Priljubljena podjetja so Tenda, Huawei, TP-Link, D-Link, Asus, Zyxel.

Priljubljene možnosti

  • Router Tenda W368R (cena - 1500-1700 rubljev). Oprema je enostavna za pritrditev, ima standardno obliko, je lahka. Prednosti naprave so preproste nastavitve, ki jih lahko uporabi tudi začetnik.
  • Usmerjevalnik Huawei B880-75 (8300-8600 rubljev). Naprava ima napredni vmesnik. Ena od prednosti je dostopnost WAN konektorja, ki vam omogoča uporabo naprav z žico, in ne samo preko wif datoteke.
  • Usmerjevalnik ZyXEL Keenetic 4G III (2300-2700 rubljev). Večfunkcijska naprava ima dovolj moči. Deluje lahko kot USB modem, kot tudi brezžična tehnologija 3G in 4G.
  • Router ASUS RT-AC3200 (20000–25000 rubljev). Naprava ima najboljšo tehnično opremo v primerjavi s prejšnjimi različicami. Od prednosti lahko izberete frekvenco 24 GHz in 5 GHz. Naprava ima 6 anten, ki so po potrebi izklopljene inse pridružujejo
  • Model RT-AC66U. Oprema se prodaja z dodatnimi antenami na frekvencah od 24 do 5 GHz. Inovativna tehnologija vam omogoča, da razširite pokritost območja signala. Naprava deluje do 1300 Mbps.
  • Zaključek

    Domača naloga je odlična za usmerjevalnike po povprečni ceni. Imajo dobro raven kakovosti in funkcionalno funkcijo. Če načrtujete visoke obremenitve, izberite opremo iz zgornjega cenovnega razreda.

    Sorodne publikacije