Meizu M532Gb: značilnosti, opis, fotografija

Kot vodilna tehnologija pametnih telefonov uhaja na nižje ravni trga, vstopni telefoni postajajo tako preprosti kot prej. Senzorji prstnih odtisov in hitri procesorji, ki jih najdemo v proračunskih modelih, so zdaj precej enostavni. To v celoti velja za proračunski pametni telefon M5, ki ga je izdal Meizu. Naprava je na voljo v dveh različicah, ki se razlikujejo po obsegu operativnega in trajnega pomnilnika - 2/16 GB in 3/32 GB. Po stroških model tekmuje z ustreznim Xiaomi Redmi 4. Kako konkurenčen je Meizu M532GB in ga ponuja dovolj za priporočanje?


Oblikovanje in sestavljanje

Meizu M5 je postal večji, vendar se njegov videz, ker je sprostitev M2, ni spremenila. Celotna hrbtna stran telefona je narejena iz plastike, stranske površine pa so dobrih ovinkov, zaradi česar je primer nekoliko manjši. Paket vsebuje samo pravo - standardno napajalno napajalno omrežje 5V in 2A tok, mikro USB kabel. Ni slušalk.
Ker je hrbet popolnoma plastičen, ni potrebe po antenskih vodih. Ne glede na barvo pametnega telefona, je celotna fronta črna. Pod zaslonom se nahaja zanimiv tipka mTouch. Opravlja 3 funkcije - tipka se vrne, dotik odpre začetni zaslon in vgrajeni bralnik prstnih odtisov se aktivira, ko je telefon zaklenjen. Čeprav biometrični senzor ni vedno vklopljen, je zelo hiter, natančen in lahko prepoznaprstni odtis v katero koli smer.


Meizu M532GB Gold ima nizek izhod za zvočnike, razen glasnosti. M5 ima zmogljivost 3070 mAh, kar je 200 mAh višje od M3. Po mnenju uporabnikov je baterija M5 zelo dobra 76-urna vzdržljivostna ocena. Na žalost ni podpore za hitro polnjenje.

Povezljivost

Pametni telefon podpira 2 SIM kartici, vendar je treba namestiti hibridno režo, zato morate izbrati drugo kartico SIM in mikro SD. Telefon je sestavljen iz 16 ali 32 GB notranjega pomnilnika, tako da boste z izbiro večje količine lahko zavrnili drugo kartico SIM. Spodnji del M5 ima priključek za slušalke, mikro USB vmesnik in zvočnik. Glavni mikrofon je v bližini.

Meizu M532GB: značilnosti prikaza

52-palčni zaslon je matrika IPS z ločljivostjo 720p, ki ustreza precej nizki gostoti slikovnih pik 287 t /d. Koti gledanja so odlični in nimajo popačenja barve, ampak jasnost pri neposredni sončni svetlobi. žarki so nad povprečno vrednostjo in enaki 2710. Največja svetlost zaslona je 480 nits, ki na črni ravni pri 0453 nits daje dober kontrast 1: 1060. Barvni prenos je v redu, čeprav ne natančen (vendar boljši od opombe M5). odstopanje barve DeltaE = 6,5 igra z nastavitvami ne bo pomagala izboljša to vrednost.

Programska oprema

Pametni telefon deluje na operacijskem sistemu Android 6.0 z dodatkom Flyme 524.0. Slednje, kot je iOS, je enostopenjski uporabniški vmesnik, v katerem je vsakaplikacijo ali pripomoček na glavnem zaslonu brez dodatnega polja za aplikacije Android. Vse druge funkcije sistema lahko nastavite v nastavitvenem meniju ali v zmogljivem varnostnem programu.
Na Kitajskem je veliko modelov Meizu opremljenih s tako imenovanim Yun OS, ki je obsežna različica Androida z izključnimi storitvami, namenjenimi nadomestitvi vsega, kar ima Google. Prav zaradi tega kitajsko podjetje ni registriran Googlov partner za storitve in ne more zagotoviti svojih mednarodnih API-jev in Googlovih aplikacij, ki so obvezne za uporabo na zahodnih trgih. Podjetje je našlo rešitev, ki je uporabnikom omogočila, da dobijo vse, kar potrebujejo. Vroče aplikacije na namizju so mini trgovina, ki vas takoj pozove, da prenesete Googlov inštalater, ki bo dodal vse, kar potrebujete, da boste lahko uživali v običajni izkušnji Android in omogočili dostop do trgovine Google Play. Flyme ima veliko možnosti prilagajanja, vključno z različnimi temami. Na voljo so uporabne sistemske poteze, ki jih lahko uporabite tudi, ko je zaslon izklopljen. Na voljo so napredne funkcije, kot je način Ne moti, vklop in izklop pametnega telefona po urniku.
Flyme 5 podpira več zaslonov, ki jih nadzira preklopni vmesnik. Podprti programi imajo gumb Multi in lahko takoj aktivirate aplikacijo z deljenim zaslonom. Na žalost pripadajo le »Video« in »Nastavitve«. Meizu ponuja vse, kar potrebujete - galerijo, medijske predvajalnike, koledar, vremensko napoved, ostalo pa lahko najdete v Trgovini Play.

Zmogljivost

ZnačilnostiPametni telefon Meizu M532GB je v veliki meri posledica zastarelega in povprečnega čipov MediaTek MT6750, ki je prišel korak nazaj po Helio P10. Procesor vsebuje 8 jeder Cortex-A53 s hitrostjo 15 GHz. Ni bolje in GPU Mali-T860 MP2. Izbirate lahko med različicami RAM 2 ali 3 GB.
Delovanje procesorja je zadostno, ko gre za operacije Android, vendar zaostaja za konkurenti pri opravljanju težkih nalog, ki zahtevajo vseh 8 jeder. Od izdaje M3 ni bilo sprememb v obdelavi grafike. Če rezultati testov zunaj zaslona niso vredni omembe, se je hitrost sličic izboljšala zaradi nižje ločljivosti 720p, kar pomeni, da je M5 pred Redmi 4. Kombinirani testi, kot so AnTuTu 6 (40831 točk) in BaseMark OS II (846 točk), dajejo ustreznejše idejo o splošni uspešnosti. Tu pametni telefon izgleda bolje tudi zaradi nižje ločljivosti zaslona. Rezultati testov kažejo, da je Meizu M532GB povprečen po svojih značilnostih, zato telefon ponuja sprejemljiv uporabniški vmesnik.

Kakovost zvoka

Za razliko od opombe, se Meizu M532GB Black ne pojavlja v nobenem scenariju delovanja. Z aktivnim zunanjim ojačevalnikom ima pametni telefon samo dostojno raven glasnosti, ki se, ko se slušalke znatno znižajo pod povprečjem. Jasnost zvoka, krasna na prvi, je tudi precej razočaranje pri uporabi slušalk. Vse se slabša: kakovost stereo zvoka, intermodulacijsko popačenje in frekvenčne značilnosti Meizu M532GB ter povratne informacije uporabnikov so potrjene. Telefon zagotovo ne bo postal sanjeavdiofila

Kamera

Posodobitve so se dotaknile in glavna kamera Meizu M532GB, katere lastnosti so ostale enake. Ima enako 13-megapixel senzor z f /2 2-odprtino, ki je bil v M3 in verjetno v M2. Senzor posname slike formata 4x3 v ločljivosti 4208x3120. Dvobarvna LED bliskavica je zasnovana tako, da pri fotografiranju v slabih svetlobnih pogojih zagotavlja bolj prijetne barve. Na voljo je veliko načinov fotografiranja: HDR, makro, ročno (omogoča nastavitev hitrosti zaklopa na 10 s, ISO, kompenzacija osvetlitve in izostritev), panoramski posnetek, GIF, retuširanje in celo svetlobno polje - možnost fokusiranja katerega koli dela scene v končani fotografiji.
Lahko dobite dobre 13 megapikselne posnetke, vendar funkcije Meizu M532GB niso popolne. Podrobnosti so povprečne, raven hrupa je visoka. Toda natančne barve in kontrast je zelo dobra. Dinamični razpon je nadpovprečen, kar je redko v pametnih telefonih tega razreda. Fotografije so mehkejše od želenega in v načinu ročnega fotografiranja ni izostritve, da bi jih popravili. Včasih je problem s fokusiranjem in morate narediti drugi posnetek. Vendar pa se povprečne podrobnosti, hrup, pomanjkanje ostrine in težave s poudarkom izravnajo z dobrim barvnim, kontrastnim in dinamičnim razponom. Pametni telefon posname videoposnetke z ločljivostjo 1080p pri 30 sličic na sekundo. Način snemanja s počasnim posnetkom ni. Vsi videoposnetki so posneti v formatu MP4. Bitna hitrost je približno 17 Mbps, hitrost sličic je stabilna. Stereo zvočni posnetek. AAC kodek s hitrostjo prenosa podatkov 128 kbit /s in frekvenco vzorčenja 48 kHz.

Prednosti in slabosti

Funkcije Meizu M5 3 /32GB so vključene v pametne telefone začetnega nivoja. Model je postal uspešna nadgradnja na M3, ki je na voljo po ugodni ceni. Obstaja več izboljšav v telefonu kot v M5 Opomba: zaslon in baterija sta postala večja, obstaja bralnik prstnih odtisov in posodobljena različica Androida. Čeprav je čipov zastarel, mu uspe zagotoviti zadostno zmogljivost, da se prilega večini proračunskih modelov. Seveda, obstajajo boljši, vendar so veliko pred M5. 52-palčni zasloni uporabnikov se imenujejo najboljši del telefona - to je v priročni niši med problemom in kompaktno velikostjo.

Zaključek

Xiaomi Redmi je glavni konkurent Meizu, saj je eden izmed najbolj cenovno ugodnih telefonov z vrhunskim dizajnom, odličnimi zmogljivostmi, odlično življenjsko dobo baterije, dobro kamero in rednimi posodobitvami MIUI. Velika moč in nadgradnje odtehtajo koristi Xiaomi. Lenovo K5 in K6 sta prav tako pomembna zaradi kakovosti zaslona in dobrega procesorja. Na splošno se je Meizu odlično spopadel z M5 veliko boljšim od M5 Opombe, in čeprav so rezultati testov povprečni, pametni telefon skoraj nikakor ni slabši od svojih konkurentov.

Sorodne publikacije