Matična plošča ASUS P5KPL-AM: značilnosti, opis in ocene

Pogosto so pregledi matične plošče, ki zasedajo nizek cenovni segment, to je najbolj zahtevan izdelek. Hkrati obstajajo tudi opisi modelov, ki so spodkopavali trg. Zmogljivost ASUS P5KPL-AM je bila visoko ocenjena, vendar je bila zaradi svoje vrednosti na voljo številnim kupcem. Težko je reči, ali se ta model lahko imenuje "zlata sredina", saj se zmogljivosti PC-ja 2008 in trenutnih razlikujejo.

Izboljšanje

Pogosto se ta nova matična plošča imenuje multimedijska. Iz nekega razloga se bomo še naprej učili. Samo, da povem, da je temeljil na Intel G31 Express, ki je bil potem šteje logika proračunskega sistema. Glavna prednost matične plošče je bila overclocking pnevmatike in podpora za nov tip pomnilnika.


Morda ne omenjamo mlajšega modela ASUS P5KPL-VM. Prav tako je temeljil na zgornjem čipu, vendar ni imel zelo visoke zmogljivosti in povprečnih zmogljivosti. Zato je bila ta kartica pogosto uporabljena v zbirkah pisarniških računalnikov.

Pakiranje

Kot vedno, modelom, ki so se pojavili leta 2008, ni bilo dodeljeno posebno bogato polje. Zdaj bodite pozorni na prah embalaže. Proizvajalci želijo ustvariti svetlejšo, elegantno, privlačno škatlo, takrat ni bilo takega cilja, saj konkurenca ni bila tako resna, kot je zdaj.
Paket vsebuje model ASUS P5KPL-AM na sprednji strani. Značilnosti so predstavljene v skrajšani obliki. Obstajajo informacije o overclockingu, vrsti podprtega pomnilnika in razpoložljivostiosemkanalni zvok. Na zadnji strani informacij malo več. Obstajajo slike same matične plošče, kot tudi nekatere tehnologije, prisotnost določenih vmesnikov in tako naprej. Popolna oprema. Za operacijski sistem Windows Vista je praviloma gonilnik in gonilnik programske opreme. Navodila za uporabo in navodila.


Tukaj lahko najdete tri vrstice za Serial ATA, UltraDMA in FDD. Na voljo je adapter za SATA, nalepka z blagovno znamko in kot vedno lahko postavite pisalo na zadnjo ploščo.

Videz

Preden ugotovimo, katera matična plošča ASUS P5KPL-AM je prejela specifikacije, bomo preučili zasnovo izdelka. Seveda, nič posebnega in kardinalno drugačnega od prejšnjih modelov. Tekstil je izdelan v formatu formata MicroATX. Vse težave z namestitvijo tega "maternice" ne bi smelo nastati: vsi elementi so na priročnem mestu za povezavo obrobja.
Na krovu je več kondenzatorjev. Polimeri niso toliko, čeprav se razlikujejo po trajnosti, jih proizvajalec locira na področju stabilizacijskih vozlišč. Na drugih mestih so kondenzatorji s tekočimi elektroliti. Vendar se na žalost ne morejo pohvaliti z brezhibnim delom. Pri RAM-u sta na plošči vidni samo dve reži. Razširite RAM na največ 4 GB. Aluminijasti radiatorji majhnih dimenzij ustrezajo hlajenju tega modela. Zakaj so se odločili, da jih prikrijejo pod bakrom. Čeprav oseba, ki vse to razume, pravi, da taka zamenjava ne vpliva na učinkovitost. Radiatorji so zelo opaznise ogrevajo med pregledi in analizami.

Elemental Base

Približevanje odgovoru na vprašanje, katere funkcije ASUS P5KPL-AM, se morate dotakniti teme prednje plošče in na splošno prisotnost rež na zemljevidu. Sistemska plošča ni prejela pisanih oznak. Po drugi strani pa je v kompletu priročnik, čeprav je angleško govoreč. Kljub temu, zahvaljujoč temu, lahko obravnavajo povezavo, v skrajnih primerih, je tudi vodnik na internetu. Zelena LED dioda LED je spremenila svoj položaj in se nahajala na dnu plošče. Za obliko sta dve reži PCI, ena za PCIE tip x1, druga pa za grafično kartico PCIE x16. USB vtičnice so prav tako dovolj za ta model - osem kosov.
Vmesniška plošča ni opazna. Sedaj so na voljo vrata za miško in tipkovnico, ki so zdaj le redko vidna. Na voljo je tudi 6 rež za avdio sistem. Za USB samo 4 vrata, ki trenutno ni dovolj. Na voljo je priključek za internetni kabel. Lepo je imeti COM vrata, VGA in paralelne LPT video izhode. Na ploščo lahko namestite hladilni sistem z največ tremi ventilatorji. Eden od njih je procesor za 4 stike, preostanek - za primer za 3 kontakte. Reža za priključitev hladilnika se nahaja v spodnjem desnem kotu, kjer je treba namestiti ventilator procesorja. V "BIOS-u" je nastavljena hitrost vrtenja in avtomatska regulacija.

Specifikacija

Kot že omenjeno, značilnosti plošče ASUS P5KPL-AM niso posebej dodeljene, vendar se zaradi overclockinga pretvori v multimedijsko kategorijomodelov. Kot smo že omenili, je podprt format čipov Intel G31. RAM ima samo dve reži in lahko poveča do 4 GB. Podprta vrsta pomnilnika DDR2-1066 je zanimiva rešitev v proračunskem modelu. Sistemski vodilo je lahko overclockalo na 16 GHz. Čeprav je Intel trdil, da bi ta vrednost lahko dosegla 1333 MHz. Pomnilnik lahko povečate tudi na 800 MHz.
Južni most na plošči je nastavljen na format Intel ICH7 in lahko podpira štiri priključke SATA II. Treba je omeniti, da se ne morejo združiti v matriko. V bližini je tudi vrata za Ultra DMA. Zvočni podsistem na plošči ima 8-kanalni kodek VIA VT1708B. Zvočni priključek lahko vzame dve vrsti hkrati: HDA in AC'97. Toda visoke kakovosti zvoka ni bilo treba izračunati, saj omrežni krmilnik ni bil gigabit in je deloval v načinu 10/100 Mb /s. ASUS P5KPL-AM ima tudi izpad napajanja. Stabilizator ima samo 3 faze, vendar deluje na poljskih tranzistorjih s tipom kanala N. Prav tako obstajajo polimerni kondenzatorji in dušilke s središčem feromagna.
Na koncu je vredno omeniti združljivost tega modela s procesorji. Reža za to je format LGA775. V tem primeru lahko matična plošča deluje z Intel Core 2 Quad, Core 2 Duo, Core 2 Extreme, Pentium 4 Pentium D in Pentium Extreme.

Priložnosti

Treba je povedati, da ima ta model matične plošče široke možnosti. To je seveda o konfiguriranju v BIOS-u. Za tiste, ki želijo poskusiti dodatno overclock, obstaja poseben razdelek, kjer lahko povečate frekvenco sorazmerno s 30%. Če greste na nastavitve, potem ročno hitrost ureFSB se poveča na 600 MHz. S hrano je malo težje. Nastavitve imajo pet kategorij, z imenom včasih je celo težko uganiti, za kaj gre. Poleg tega se napetost nekoliko spreminja, hkrati pa z velikim korakom. V "BIOS" je priložnost za spremembo temperature kartice in procesorja, hitrost ventilatorja, indikatorje napajalne napetosti. Vključite lahko tudi tehnologijo, ki samodejno uravnava hladilnik.

Sorta

Naenkrat je na trg prišla matična plošča ASUS P5KPL-AM SE. Značilnosti so se nekoliko razlikovale od prejšnjega modela. Vse je temeljilo na čipu Intel G31. Priključek za procesor formata LGA775. Sistemsko vodilo ima lahko frekvenco od 533 MHz do 16 GHz.
Podprtim procesorjem so bile dodane serije Celeron E1000 in 400. Spremenjena je bila vrsta pomnilnika DDR2 DIMM in njena frekvenca se je lahko povečala na 1066 MHz. Toda število slotov je bilo prej le dva, največja količina OPERATIVNEGA pomnilnika pa je bila 4 GB. Na splošno je bila ploščica ASUS P5KPL-AM SE nekoliko slabša. Enako je bila izdelana tudi video kartica Intel GMA 3100, vendar je imela zvočna shema šibkejšo različico 51. Počasnejše PCI, SATA 3GB /S in SATA reže so postale manj. Minimalna frekvenca vodila je bila 533 MHz, v prejšnjem modelu pa 800 MHz.

Sprememba

Druga zanimiva varianta preučene matične plošče je model ASUS P5KPL-AM IN /ROEM /SI. Značilnosti so skoraj enake. Včasih je bil procesor Intel G31. Tudi identična podpora za žetone. Možna frekvenca avtobusa se ni spremenila: najmanjša - 800 MHz in največja - 16 GHz. S spominom na primerpojdite na enak način. Edina stvar, ki prizadene oko, je sprememba osemkanalnega zvoka na šestkanalni. V skladu s tem je nameščen še en kodek - VIA VT1705. Spremeni vašo različico in omrežni krmilnik, vendar še vedno ostane z 10/100 Mbps. Poleg tega je opaziti razliko v številu pristanišč. Manj je USB-vtičnic in avdio sistem se je znebil slotov. Tukaj ni COM vrat. Zato so bile specifikacije ASUS P5KPL-AM IN /ROEM /SI skoraj enake referenčni različici: težko je najti razlike za tiste, ki ne razumejo. Da, in model, ki ga proučujemo, je bil še vedno najbolj priljubljen med potrošniki, saj se je malo ljudi želelo ukvarjati z veliko različnimi spremembami.

Sprememba

Od vseh drugih seveda obstaja še en model ASUS P5KPL-AM EPU. Značilnosti so se komaj opazno spremenile. Na voljo je bilo več SATA 3GB /s. Razširitvena pristanišča so prejela tudi dopolnitev. Ni veliko spremenilo nabor priključkov. Kljub temu je glavna sprememba te možnosti, da je omrežni krmilnik končno postal gigabit. V drugi ni sprememb.

Pregledi

Večina pohvalil je značilnosti plošč ASUS P5KPL-AM SE. Za stroške, ki jih je bilo treba dati uporabnikom, je bilo mogoče dobiti odličen povprečni računalnik. Hkrati pa je bilo zaradi kupa priključkov, rež in priključkov mogoče namestiti vse zunanje naprave brez težav z združljivostjo. Matična plošča ASUS P5KPL-AM IN /ROEM značilnosti in res dobil dostojno. Vsaka sprememba te serije je hvaljena za overclocking, ki kaže dober rezultat, kot tudi za skoraj popolno razporeditev elementov plošče. Nein družba kot celota je ujela. Številne plošče so uporabniki že dolgo uporabljali.
Seveda je do leta 2012 že zahtevala spremembo, saj je tehnologija napredovala in nekatera pristanišča niso bila več potrebna. Prav tako so bili novi procesorji bolj produktivni. Toda odbor je postal za mnoge odličen izdelek, ki je imel vgrajen video adapter, avdio kodek in omrežni krmilnik.

Sorodne publikacije