Funkcija omejevanja izvajalnega okolja PHP: max_execution_time ()

Vsak algoritem mora biti hiter in natančen. PHP je jezik strežnika, ki deluje hitro in učinkovito. En strežnik lahko hkrati služi na tisoče procesov, vendar lahko vsak od njih povzroči težave vsem drugim. Upravljanje izvajalnega okolja je pomembno za spletni vir in tiste, ki se nahajajo ob njem.

Algoritem in čas

Izrazi in cikli - samo dve možnosti za ustvarjanje problema. Serijska koda ne more ustvariti pravega časa zakasnitve. Tudi na velikih količinah podatkov se PHP hitro sooča z vsako nalogo.
Postopek izvajanja skripta lahko zamenjate z ustvarjanjem stohastičnega sistema objektov. Vendar pa sodobni programer upošteva klasične tradicije programiranja ali uporablja okorne sisteme upravljanja mesta. Praktično ni možnosti za ustvarjanje kompleksnega sistema realnih objektov. Naloži na strežnik.


Usodna napaka med izvajanjem je posledica napačnega algoritma ali banalne zanke. Da bi se izognili zamrznitvi strežnika, neuspeh delovanja vseh "pravilnih" strežniških procesov zaradi ene "napačne" datoteke php.ini vsebuje časovno omejitev za izvedbo katerega koli skripta - direktiva: max_execution_time = 30.
Običajno je gostiteljem prepovedano spreminjati čas izvedbe skripta. Če pa je možno, lahko s funkcijo PHP max_execuion time () nastavite želeno vrednost. V bistvu se lahko z gostiteljem dogovorite o neskončnem izvajanju php-procesov. Uporabafunkcije ignore_user_abort () in set_time_limit (), lahko skriptu ponudite priložnost za večni obstoj: lahko deluje tudi, če obiskovalec zapusti vir.


Večne skripte in omejitve učinkovitosti

Ni toliko nalog, ki zahtevajo stalno skrb. " Najbolj preprost in dostopen primer je izmenjava. Informacije z borze bi morale delovati neprekinjeno. Ni pomembno, koliko posrednikov je trenutno priključenih na borzo, ki je šla na kosilo ali zaspala, scenarij naj bi deloval stabilno dolgo, vsaj cel dan. Obstajajo še druge naloge, ki zahtevajo, da skript deluje v prostem načinu brez časovnih omejitev. Uporabite funkcijo PHP max_execution_time () - programsko voljo. PHP je hiter jezik in v 30 sekundah je vsak algoritem narejen brez težav.
Ko je res potrebno biti potrpežljiv - je tok podatkov res velik ali pa so informacije o zakasnitvi opazne pri pošiljanju s strežnika, vrednost lahko povečate v php.ini s soglasjem gostitelja. Uporabite lahko PHP funkcijo max_execution_time (). Toda v vsakem primeru, če obstaja potreba po povečanju časa izvajanja in ni potrebe po oblikovanju "večnega" algoritma, morate pregledati algoritem in pogoje naloge. Kakovost katerega koli algoritma je pregledna in razumljiva. Minimalni pogoji, minimalni cikli, enostavno zaporedje dejanj - dobra rešitev problema.

Pogoji in cikli

Kako nastaviti zahtevano časovno vrednost za izvajanje skripta PHP: max_execution_time () ali ini_set () - težava ustvarjanja ni pomembna. Bolje je, da se obrnete na gostitelja in spremenite direktivo v datoteki php.ini točno za toje namenjen
Sprememba direktive z jezikom ni najbolj privlačna ideja. Veliko bolj obetavno je, da se algoritem revidira, preverijo vsi pogoji delovanja in cikli. Algoritem mora pregledno in dosledno doseči želeni rezultat. Brez dodatnih vej, vse zanke morajo biti nadzorovane s številom ponovitev. Samo takrat, ko je cikel maksimalno nastavljen, lahko ne uspe. Šele ko je število pogojev zmanjšano na minimum, ne morete podati nobene vrednosti za spremembo vrednosti časovne direktive. Dodeljena naloga bo rešena v določenem času.

Sorodne publikacije