Severni most matične plošče

Prenosni računalniki in osebni računalniki so zelo napredne naprave. V njih je toliko mikročipov, ki jih nepripravljeni uporabnik ni sanjal. Pogosto imajo vsa ta "železa" lastnost, da ne uspejo. V servisnih centrih obstajajo brezosebne besede, ki so "pogorele severni most matične plošče". In kaj je ta most in kje je prišel na to isto tablo - Bog ve. Stroga atieshnics ne bodo razložili samo smrt računalnika. Ampak vedeti, da je to potrebno, saj je problem zelo resen in se pojavlja precej pogosto. Zdaj bomo govorili o tem.


Kaj je severni most

Severni most je krmilnik na matični plošči, ki je odgovoren za delovanje nekaterih zelo pomembnih vozlišč. Pogosto je ta most povezan z vgrajenim grafičnim jedrom (zlasti v prenosnih računalnikih). To ni presenetljivo, saj je most odgovoren za delo video adapterja, CPU, RAM in drugih posebej pomembnih komponent računalnika. Za njegovo milost deluje celoten večkomponentni sistem. Imenuje se zaradi svoje lokacije. Ampak ne zaradi temperature.
Paradoks, vendar je južni most veliko hladnejši od severnega, ker je severni most v neposredni bližini procesorja in grafične kartice, kar najbolj negativno vpliva na temperaturo, zato je opremljen z dodatnim hladilnikom ali hladilnikom Poleg tega je ta most običajno nameščen na vrhukorpus Znano je, da se vroč zrak vzpenja. Zato je dodatna obremenitev elementa. Ali je vredno omeniti, da ta komponenta matične plošče najprej izgori?


Znaki neuspeha

To je zelo preprosto. Ker je severni most prenosnega računalnika ali računalnika odgovoren za delo najpomembnejših komponent, je težko diagnosticirati njegovo razčlenitev. Samo vklopite računalnik. Prvi znak je, da bo na zaslonu prikazana slika. Prav tako ni dostopa do trdega diska. RAM se tudi ne zažene. Posledično boste slišali tipičen zvočni signal v obliki nasprotnega konice.
Še en simptom je lahko cikličen ponovni zagon računalnika. Vse je odvisno od stopnje poškodbe komponente. Še en pogost simptom je lahko, da je računalnik vključen v peti ali celo deseti čas. Če se ti simptomi pojavijo, je vaš severni most na prenosnem računalniku ali računalniku hudo poškodovan. Ni ga potrebno odlašati, ker lahko izgubite vse druge komponente računalnika, ki še vedno delujejo pravilno.

Vzroki okvare

Njihov niz. Zato je nemogoče takoj razumeti, kaj se je zgodilo. Najpogostejši razlog je pregrevanje. Severni most samo pogori zaradi dopustnega padca temperature. Takšne stvari je treba narediti s pomanjkanjem hlajenja komponente. Prav tako je možna fizična škoda ob udarcu. Poleg tega matična plošča sama za "bat" ni potrebna. Krmilnik je precej krhek. Samo malo potiska. Zadnji razlog je tovarniška napaka. Zelo se srečujeredko Ponavadi proizvajalci opozarjajo uporabnike, da ima matična plošča čip z napako. Ko leti navzgor - vprašanje časa.
Severna in južna mesta so precej izpopolnjene komponente. Imajo dovolj malo šoka, neznatnega pregrevanja ali skoka pritiska - in vsi so mrtvi. Mimogrede, pridobivanje tekočine v računalniku je tudi pogost vzrok za okvaro. Dovolj najmanjša kapljica, da pride v stik, saj je prišlo do kratkega stika in krmilnik gori. In brez tega kontrolnega elementa je delo z računalnikom nemogoče.

Popravilo

Popravilo ni uspelo severni most z lastnimi rokami ne bo delovalo. To je zapletena naprava, ki jo opravljajo specializirana dela. Takšna natančnost ni na voljo človeku. Zato se v servisnih centrih nihče ne bo dvignil v krmilnik. Edini izhod je zamenjava mostu. Kakovost zamenjave je odvisna od določenega čarovnika. Ni priporočljivo, da svoje prenosnike in osebne računalnike dajo v roke "ljudskim obrtnikom", ker lahko ti tovariši tam vse ubijejo. Bolje je, da uporabite storitve strokovnjakov. Če imate matično ploščo z znanim okvarjenim krmilnikom (ki jo je potrdil proizvajalec), je najbolje, da ne čakate na vse ure, saj vam bo severni most v garancijskem roku popolnoma brezplačen v pooblaščenem servisnem centru proizvajalca. Vendar je bolje, da tega ne odlašamo, ker so lahko posledice zelo žalostne.

Preprečevanje

Da bi se izognili neuspehu te komponente matične plošče, se morate držati ne zelo zapletenih pravil delovanja.Najprej morate redno čistiti ohišje pred prahom in umazanijo. Posebno pozornost je treba nameniti hladilnikom in drugim komponentam hladilnega sistema. Ker, če pustite, da gre vsa teža, bo severni most preprosto izgorel, ne bo zdržal visoke temperature. Prav tako mora ves čas preveriti hladilni sistem za delovno zmogljivost. Če hladilnik ne deluje, ga je treba takoj zamenjati.
Drugič, nikoli ne izpostavljajte prenosnega računalnika ali računalnika fizičnim vplivom. Prav tako ima škodljiv učinek na to komponento. Tretjič, držite stran od prenosnih računalnikov in osebnih računalnikov. Njihova volna zelo hitro zamaši hladilni sistem. Kot rezultat, pregrevanje in propad mostu. Četrtič, nikoli ne pijte ničesar v bližini prenosnega računalnika ali računalnika. Ena kapljica tekočine, ki je prodrla v matično ploščo, je dovolj, da severni most "igra v škatli".

Zaključek

Zdaj veste, kaj je severni most matične plošče računalnika, za katerega služi in kaj se boji. Skladnost s preprostimi pravili varnega delovanja računalnika bo pomagala, da se izognemo okvari tega težkega dela. Diagnostika neuspeha te komponente matične plošče je tudi precej preprosta. Če se računalnik ne zažene, se manjkajoča slika ponovno naloži, potem pa z veliko verjetnostjo lahko rečemo, da je severni most umrl. Nemogoče ga je popraviti - samo da bi ga spremenili. Vendar pa ga je lažje zamenjati kot celotno matično ploščo. Poskrbite za svoj računalnik in takih težav ne boste nikoli imeli.

Sorodne publikacije