Matične plošče FM2: pregled, izbira. Vtičnica FM2

Izbira matične plošče je precej težaven proces. Poleg dejstva, da se mora uporabnik odločiti o izbiri proizvajalca, je potrebno razumeti tudi obliko plošče, priključke, potrebne reže in značilnosti na splošno. Danes bomo obravnavali matične plošče FM2, ki so zdaj najbolj zahtevne med vsemi modeli AMD.

Priključek

Preden odkrijete vse razpoložljive modele s to vtičnico, morate ugotoviti, kaj je priključek. FM2 je režo za čip, zasnovan za hibridni procesor AMD. Ta možnost je bila ustvarjena na posodobljeni arhitekturi jedra Piledriver. To vključuje Trinity in Richland, kot tudi nekaj možnosti, ki so bile ukinjene.Če tak priključek skrbno razstavite, lahko ugotovite, da je imel 904 stikov. Prvič se je pojavil na trgu leta 2012. Vredno je takoj povedati, da prejšnji konektor, čeprav je proizvajalca potiskal k razvoju, še vedno ni združljiv z njim. Posledica tega je, da Socket FM2 nima povratne združljivosti s Socket FM1. Glede na spremembe lahko procesorji imajo do 4 jedra. Nabor takih formatov za strežniške sisteme "polnjene" z 20 jedri. Na tem priključku je sprememba FM2 +. Ta možnost je združljiva s prejšnjimi arhitekturami in novostmi, kot sta Kaveri in Godavari.

Izbira

Ni presenetljivo, da ima tako priljubljen priključek toliko modelov procesorjev in matičnih plošč. Če želite izbrati ustrezno vtičnico FM2 za matično ploščo, se morate veliko naučiti in prebrati. Tisti, ki vsaj spoznavajo novostiin včasih prebral recenzije, bo zlahka spopadajo s tem problemom. Če ne razumete ničesar, je bolje, da se obrnete k prijateljem ali znancem. V skrajnih primerih se pogovorite z vodjo trgovine.


Če še vedno veste nekaj o "matičnih ploščah", potem začnite iskati modele pravega formata in priključke za čipov. Da bi se izognili napakam v sistemu, je vredno takoj razmisliti o združljivosti. Najpogosteje kupec najprej izbere procesor, nato pa pod njim "matično ploščo" in druge komponente. Prav tako se zgodi, da je uporabnik želel nov, močnejši procesor, njegova matična plošča pa ne podpira čipov. Zato morate kupiti novo sistemsko ploščo. Prav tako je treba omeniti, da ima poleg družbe AMD tudi Intel vodilno vlogo pri proizvodnji procesorjev in matičnih plošč.

Sorta

Tako imajo podjetja v enem in drugem svoje absolutne prvake, ki so povpraševanja in kljub novejšim različicam še vedno zelo razširjeni. Intel ima dve taki vtičnici: 1155 in 2011. Prva je za namestitev procesorjev 2. in 3. generacije. V tem primeru ima vtičnica 1155 veliko število modelov, od najšibkejšega do najnovejšega Core i7. Drugi konektor za Intel 2011 je ponavadi predstavljen s čipi, ki so namenjeni za overclocking in zapletene naloge. To možnost lahko uporabite ne samo za najnovejše različice Core i7, temveč tudi za strežniške procesorje. AMD vključuje matične plošče FM2 in FM1 ter AM3 in AM3 +. Nedavne spremembe so bolj "začinjene". Kljub temu, da je ta vtičnica zastarela, je še vedno zelo razširjena. Nameščen s podporo za Athlon IIin Phenom II. Priključek FM2 je zasnovan za serijo A, ki ima poleg tega vgrajen grafični pospeševalnik.

Oblika

Nadaljnja izbira nas vodi k razmišljanju o materinskem obrazcu odbora. Tu je veliko možnosti: med njimi je najbolj priljubljen ATX, ki je primeren za vsak PC; Obstaja XL-ATX, nekoliko povečana oblika; MicroATX, nasprotno, manjša različica, itd. Da bi razumeli, kaj potrebujete, je treba odgovoriti na vprašanje: Kaj je imenovanje novega računalnika? Za kompaktni računalnik je dovolj MiniITX. Za oblikovanje delovne postaje morate izbrati CEB. Toda vsakodnevni ali igralni PC dobro deluje na osnovi "matične plošče" formata ATX in MicroATX.
Tudi matične plošče FM2 morajo imeti vse potrebne priključke za kupca. Potem je bolje paziti na hladilni sistem. Razumite, ali potrebujete dodaten hladilnik ali naravni sistem za samodejno hlajenje. No, v skrajnem primeru lahko pogledate videz. Nekateri kupci radi ustvarijo sistem s prozornim pokrovom ohišja in dodatki za žarjenje.

MSI

Kot celoto, kot sem že dejal, je enostavno najti matične plošče AMD FM2. Tako ima MSI svojega prvaka FM2-A85XA-G65. Model je bil dobavljen v svetli embalaži. Spredaj, poleg imena modela, obstajajo tudi informacije o intelektualnem sistemu overclockinga, pa tudi o nekaterih blagovnih znamkah. V polju je veliko dodatnih piškotkov. Da, obstaja nekaj kablov za SATA, M-konektorje in V-Check. V notranjosti so diski z gonilniki in programsko opremo, nekaj navodil in celo kopija potrdila,ki kaže na standard za izdelavo table.
Pojav matične plošče pod FM2 podjetja MSI je bil zanimiv. Oblika faktor je najpogostejši - ATX. Eden glavnih "čipov" je hladilni sistem. Deluje na osnovi AMD A85X. RAM predstavljajo štiri reže DDR3. Posledično lahko zberete pomnilnik MEMORY do 64 GB.
Naenkrat je mogoče priključiti dve grafični kartici: dve reži PCI Express 2.0 x16 in sistem AMD CrossFireX. Edina stvar je, da je z vključitvijo enega "vtiča" konektor čim bolj funkcionalen, če pa povežete par pospeševalnikov, bosta oba vrata delovala v posebnem načinu. Priključki na sprednji plošči so številni. Na voljo je prostor za priključitev miške in tipkovnice, štiri video izhode, omrežni priključek, analogne reže in šest USB dveh različic 2.0 in 3.0.

ASRock

Matično ploščo FM2 predstavlja tudi ta proizvajalec. ASRock je poleg običajnih različic ustvaril model formata ITX. Matična plošča A88M-ITX /ac ima odlično funkcionalnost, čeprav je velikost naprave 17x17 centimetrov. Nabor čipov je služil kot AMD A88X. Plošča ima vse funkcije, potrebne za povprečnega uporabnika. Na primer, obstaja podpora za Wi-Fi in Bluetooth, lahko najdete dve anteni, ki sta odgovorni za prenos podatkov s hitrostjo 2400 do 5000 MHz.
Poleg tega možnost, ki podpira FM2, deluje tudi s posodobljeno različico FM2 +. Hrano predstavlja pet faz in osem stikov. Obstaja tudi grafična kartica in nekaj RAM-a. Za tako majhno območje je na voljo šest skladišč.

ASUS

Seveda to niso vse FM2 matične plošče. Pregled nad njimi je treba nadaljevati s proizvajalcem ASUS, ki že vrsto let uspešno ustvarja velike možnosti. Model F2A85-M LE je dobil svetlo škatlo. Takoj pokaže, na kaj je razvijalec ponosen: digitalna enota za upravljanje porabe energije. Pod imenom modela skromno nameščene druge tehnologije in specifikacije. Na hrbtni strani paketa se praviloma uporabijo informacije o matični plošči. V notranjosti škatle ni nič odveč. Poleg priročnika, uporabniškega priročnika je pogon z "lesom" nalepka, vtič in par kablov. Zanimivo je, da je obliko plošče težko določiti. Ker je videti kot mATX, ne dosega le enega centimetra. Model je videti zelo krhek in nered. Na hrbtni strani "matične plošče" ni ničesar, ampak spredaj ima veliko rež in priključkov.
Hlajenje predstavljajo skromni radiatorji, ki namigujejo na nakup dodatnega hladilnika. Reže na sprednji plošči so prostor za miško in tipkovnico, omrežni kabel, monitorje, flash pogone in slušalke.

Sklepi

Treba je razumeti, da bo uporabnik prej ali slej potreboval novo matično ploščo. Podnožje FM2 in njegova nadgrajena različica sta zdaj najbolj priljubljena priključka AMD-ja. Glede na to, da so procesorji pod to obliko na voljo od leta 2012, ima trg veliko število modelov: od povprečnih do super produktivnih igralcev. Kot kaže praksa, "matične plošče" iz te družbe kažejo, čeprav ni slabo, vendar še vedno v zvezi z izdelki iz Intel šibek rezultat overclocking. Zato te možnostiso najbolj primerne za navadne uporabnike, ki niso seznanjeni z overclockingom in samopoboljšanjem računalnika. Za tiste, ki so lažje namestiti celotno periferijo in se ne trudijo z nastavitvijo.

Sorodne publikacije