iPhone slušalke: zgodovina razvoja

Sodobni pametni telefoni so postali posebni multimedijski kombajni, ki združujejo funkcionalni telefon, fotoaparat, video in glasbeni predvajalnik v eni kompaktni napravi. Skupaj z njimi so dopolnili in razširili svojo funkcionalnost, razvili slušalke. Zdaj nihče ne preseneča oseba, ki hodi po ulici v slušalkah ali reče "z vami" z vgrajenim mikrofonom. Velik prispevek k temu je naredil Apple, izdan v svet iPod in iPhone. Slušalke tega podjetja so prepoznavne že od daleč in imajo svojo zgodovino.


EarPhones za EarPods

Prvi model, ki je bil izdan z legendarnim iPodom, je svet videl leta 2001. Moram reči, da so "jabolčne" slušalke hitro osvojile srca uporabnikov. Tudi oni so imeli možnost, da Jobs preseneča svet, zdi se, z znanimi stvarmi, ki jih gledajo pod drugačnim kotom. EarPhones se je seveda razlikoval od konkurentov, vendar je bilo zanimivo, da njihova klicna kartica ni bila edinstvena kakovost zvoka, ampak barva. Nihče še ni hotel ustvarjati belih slušalk. Apple je poskusil in ni spodletel.
Nov zagon za razvoj in spodbudo za prepoznavanje EarPhones je bil sprejet leta 2007 z izdajo iPhone. Slušalke so pridobile majhen daljinski upravljalnik, ki vam omogoča nadzor predvajanja glasbenih posnetkov in sprejemanje klicev brez odstranitve telefona iz žepa. Dobesedno leto kasneje je Apple že izdal ločeno slušalko, imenovano In-Ear. Nikoli se niso ukvarjali z izdelki podjetja in se ločeno prodajali kot modni izdelek. Njihov glavni poudarekje bila uporaba tehnologije uravnoteženega sidra značilna visoka kakovost prenosa zvoka.


Leta 2012 je bil izdan naslednji, peti, model iPhone. Slušalke, ki so prišli z njim v kompletu, so podvržene odločilnemu preoblikovanju in dobile novo ime - EarPods. Od svojih predhodnikov, pa tudi od izdelkov konkurentov, so se razlikovali po opustitvi. Od tega sem uspešno preživel do štiri iPhone-ove izdaje - te slušalke so bile tako uspešne. IPhone 5S, 6 in 6S so bili opremljeni z njimi brez zunanjih sprememb.

Brez žic

Druga zgodovinska sprememba, ki jo je Apple naredil z izdajo sedme različice svojega pametnega telefona. EarPods skupaj z "sedem" se je znebil običajnih avdio priključkov. Namesto tega uporablja isto vrata Lightning kot za polnjenje.
V nekaj mesecih je Apple na splošno izgubil svoje žične slušalke. Ohranili so že znano obliko padca, toda za prenos zvoka zdaj uporabljamo napredno tehnologijo Bluetooth.

Kako razlikovati ponaredek

V trgovinah lahko najdete različne barvne rešitve, ki imajo slušalke iPhone. Je to izvirno ali ne? Kot smo omenili zgoraj, je Apple izdal svojo belo slušalko. Od prvega modela drugih barv se podjetje ni uporabljalo. Zato so vse tiste barvite sorte, ki jih pokrivajo pulti, samo izdelki našega vzhodnega soseda.
Običajno je v kompletu s slušalkami iPhone, ki jih skrbi pametni telefon. Ampak, če se zgodi, da ste se zlomili ali izgubili, veste, daleč od vseh belih EarPodov v prodaji so izvirni. O temkako razlikovati Apple izdelke, napisal veliko člankov in navodil, in jih najti ni težko.

V zaključku

Tukaj je kratka, skoraj dvajsetletna zgodovina razvoja slušalk podjetja "Apple". Eden od najbolj priljubljenih izdelkov pri ustvarjanju, ki je uporabil ideje legendarnega Steveja Jobs.

Sorodne publikacije