Kako izvedeti blagovno znamko matične plošče v računalniku? Programska oprema in vizualna definicija modela matične plošče

Ne pogosto, vendar se zgodi, da se uporabniki zanimajo, kje v računalniku gledajo blagovno znamko matične plošče. To je lahko koristno v mnogih primerih, vključno s primeri zamenjave opreme, namestitvijo dodatnih pomnilniških plasti ali celo ponovnim utripanjem primarnega vhodno /izhodnega sistema BIOS (UEFI). Za pridobitev teh informacij lahko uporabite nekaj najpreprostejših metod, vključno s stroški operacijskih sistemov Windows in nekaterimi orodji drugih izdelovalcev. Tako se jezik nadaljuje.

Kako ugotoviti blagovno znamko matične plošče v računalniku: najbolj primitivna metoda

Če je jezik za iskanje pravih informacij omejen na stacionarne računalnike, ne pa na prenosne računalnike, je eden od najlažjih načinov pregledovanje označevanja matične plošče z neposrednim dostopom odstranite eno od stranskih pokrovov sistemske enote. V prenosnih računalnikih, ki spadajo tudi v namizni razred, je ta postopek zapleten, saj razstavljanje naprave brez posebnega znanja včasih ni mogoče. Kako izvedeti blagovno znamko matične plošče v tej situaciji?


Informacije v primarnih sistemih BIOS /UEFI

Te informacije lahko v glavnem "pritisnete" neposredno, ko vklopite računalnik ali prenosni računalnik, ko se na zaslonu prikažejo kratke informacije o nameščenem računalniku ali prenosnem računalniku. sestavnih delov. Toda zaostaja le za nekaj sekund, uporabnik pa nima časa reagirati.
U.V tem primeru se lahko prijavite v prvi BIOS sistem in si ogledate na glavnem zavihku (Main) ali v razdelku System Information (Informacije o sistemu). V običajnem prikazu postavke matične plošče morda ni tu, vendar sta številka modela in ime vedno prisotni. Ta posebna številka je isti identifikator.

Kako ugotoviti, kaj matične plošče na vašem računalniku: informacije o sistemu

Toda ne vsi uporabniki so "prijatelji" s primarnimi sistemi, raje sprejemajo informacije prek znanega in bolj priročnega grafičnega vmesnika operacijskih sistemov Windows. Kako določiti blagovno znamko matične plošče na računalniku z operacijskim sistemom Windows? Nič ni preprostejšega kot v razdelku informacij o sistemu, ki navaja vsa imena nomenklature izdelka in številke nekaterih glavnih naprav s kratkimi značilnostmi. To orodje se prek konzole kliče tako, da vnesete bližnjico msinfo32.


V glavnem razdelku najdete postavko "Ime glavne plošče" in si oglejte določeno številko. Toda težava pri nekaterih računalniških napravah je, da včasih serijska številka morda ni določena. Kako izvedeti blagovno znamko matične plošče v računalniku, če o sistemu ni nič posebnega?

Uporaba orodja DirectX Dialog Toolkit

V tem primeru je priporočljivo uporabiti diagnostično orodje DirectX, ki je del katere koli različice platforme. Pogovor lahko prikličete iz istega menija "Zaženi", tako da vnesete dxdiag okrajšavo.
Na glavnem zavihku pa bonaveden s strani proizvajalca računalnika in njegovega modela, je kljub temu polno ime računalnika ali modela prenosnega računalnika, ki ga lahko iščete po internetu, na primer na uradni spletni strani proizvajalca, in ugotovite, na kakšni "native" matični plošči je nameščena.

Natančna opredelitev modela "matične plošče" prek ukazne vrstice

Zgoraj opisane metode pa ne zagotavljajo vedno najbolj natančnih informacij. Če lahko določite proizvajalca brez posebnih težav, potem ne morete priti iz oznake "matične plošče". Kako izvedeti blagovno znamko matične plošče v računalniku, če uporabnik ni prejel izčrpnega odgovora na svoja vprašanja? Za natančno opredelitev števila matične plošče, če govorimo le o sredstvih operacijskih sistemov Windows, uporabite ukazno vrstico (cmd).
Proizvajalec se določi z izvajanjem ukaza proizvajalca wmic plošče, številka modela "matične plošče" pa se prikaže po vstopu v linijo izdelkov wmic baseboard. Prosimo, upoštevajte, da bo prikazana samo številka izdelka, vendar brez dodatnih funkcij.

Pridobivanje informacij prek informacijskih orodij

Če želite ugotoviti, katera matična plošča v računalniku in tudi, da si ogledate nekaj dodatnih informacijskih materialov, morate uporabiti pripomočke tretjih oseb, ki jih je danes mogoče najti na istem internetu. veliko. Da, programi, kot sta AIDA64 ali Speecy, so še posebej priljubljeni.
Program CPU-Z v tem pogledu ni slab. Načeloma je posebna razlika kajuporabljena bo programska oprema za pridobitev vseh informacij, št. Skoraj vsi programi tega razreda so med seboj zelo podobni in v skladu z načeli organizacije vmesnika in v skladu z navodili značilnosti nameščene opreme. Razlika je lahko le v tem, da je nekatere od njih mogoče uporabiti, na primer, za overclock centralne in grafične procesorje s pomočjo programske opreme.

Univerzalni detektor iz Intela

Morda je ena najbolj zanimivih in v nekaterih pogledih univerzalna aplikacija SSU - program, ki definira matično ploščo in vse povezane "železne" komponente na vseh računalnikih brez izjeme in popolnoma različnimi operacijskimi sistemi. Za Windows je na voljo v prenosni različici - v obliki ene EXE izvršljive datoteke.
Po zagonu programa na seznamu glavnega okna je potrebno zabeležiti želeno postavko (v tem primeru je to matična plošča) in s klikom na gumb za skeniranje prikazati potreben rezultat. Prednost tega pripomočka je v tem, da lahko v zaključni fazi določanja ene ali druge komponente računalnika uporabite orodja za odpravljanje težav, pri katerih bo uporabnik preusmerjen na uradno spletno stran proizvajalca opreme na internetu.

Obravnavanje internetnih virov, proizvajalcev in spletnega testiranja

Nazadnje si poglejmo, kako na računalniku ugotoviti blagovno znamko matične plošče na podlagi informacij, ki so na voljo na svetovnem spletu. Za obravnavo tegaprimer priporočamo neposredno uradnim virom, kjer lahko številka modela dobi potrebne informacije. Vendar pa nekateri proizvajalci, ki niso bili sposobni določiti informacij na matični plošči na lastno ponudbo za izvajanje spletnega testiranja računalnika ali prenosnega računalnika, po katerem se izda seznam z vso nameščeno opremo (v primeru prenosnih računalnikov je pogosto naveden seznam osnovne opreme in tista, ki je nameščena v resnici) ) Poleg tega lahko vsakič, ko ne dostopate do mesta, namestite poseben programski agent (vzorec Dell Assistant), ki lahko spremlja konfiguracijo računalniškega sistema kot dodatno orodje.

Sorodne publikacije