Inteligentni polnilnik za avtomobilske baterije: pregled, opis, pregledi

Izključitev težav z zagonom avtomobila v hladnem obdobju bo omogočila inteligenten polnilnik. Zaradi te prilagoditve ni potrebno poiskati pomoči drugih voznikov in skrbeti za udobje potnikov. Hladi po velikosti povečujejo verjetnost težav z baterijo. Razmislite o značilnostih in značilnostih naprav, ki bodo pomagale preprečiti te nesporazume.

Splošne informacije

Pred nakupom inteligentnega polnilnika za avtomobilski akumulator se morate seznaniti z značilnostmi vgrajenega akumulatorja in možnostmi interakcije z njim. Pretežno masa AB je vključena v vrsto svinčevega delovanja. Drugi parametri so označeni z označevanjem baterije.


Modifikacije transformatorjev zaradi velikih dimenzij in mas postajajo zastarele. Najboljša možnost so pulzni inteligentni polnilci baterij. Upoštevajte značilnosti in značilnosti teh agregatov.

Načelo delovanja

Impulzne baterije za polnjenje so sestavljene iz napajalne enote, ki deluje na zelo visokih frekvencah. V zvezi s tem je bilo mogoče zmanjšati velikost in težo naprave ter jih zanesljivo zaščititi pred vlago in morebitnim zapiranjem. Obravnavana intelektualna naprava je maksimalno avtomatizirana. Njegova uporaba jeoptimalno v primerjavi z drugimi analogi. Načelo vseh baterij je praktično enako. Napravo napaja standardno omrežje, ki z ravnanjem zmanjšuje napetost na potreben tok, odvisno od značilnosti baterije. Shema enote je precej zapletena, vendar je v praksi dovolj, da vklopite način delovanja in počakate, da se alarm obvesti o koncu operacije.


Opis

Pametni polnilnik temelji na visokotehnološki elektroniki. Oblikovalci teh naprav so lahko dosegli popolnoma avtomatiziran potek dela. Z vgrajenim mikrokrmilnikom lahko uporabljate različne programe in vse vrste zaščite. Uporabnik mora preprosto priključiti baterijo na polnilnik, ki je priključen na omrežje. Nadaljnje delovanje poteka v samodejnem načinu. Zaključek dela signalizira svetlobni indikator ali ustrezen napis na monitorju.

Značilnosti

Inteligentni polnilnik za akumulator vozila zahteva skladnost z nekaterimi pravili delovanja, kot so njegovi analogi. Spremembe kislin in svinca se ne smejo popolnoma izničiti. Njihovo pogosto polnjenje je koristno. Nasprotno, alkalne alternative morajo biti popolnoma izpraznjene, saj imajo določen vpliv na spomin na naboj. Splošno od obeh variacij je dejstvo, da jih je treba napolniti do najvišjega položaja.

Posodobitev

Za optimalno izbiro naprave za polnjenje je treba upoštevati ne le toparametre, ampak tudi značilnosti baterije (tip, nosilnost, nazivna vrednost naboja). Sodoben inteligentni polnilnik ima življenjsko dobo najmanj pet let.
Sanje vseh voznikov je stalna baterija. Danes pa je še vedno s področja znanstvene fantastike. Ne glede na to, kako kakovosten je izdelek, potrebuje redno polnjenje. Upoštevane spremembe bodo zadovoljile interese skoraj vsakega, tudi najbolj izbirljivega potrošnika.

Za in proti

Inteligentni polnilnik ima veliko prednosti. Glavne so kompaktnost in lahkost. Sodobne modifikacije imajo maso 600-700 gramov. Treba je omeniti, da te naprave zahtevajo nekaj časa za polnjenje. Ker programiranje elementov ne zagotavlja trenutnega učinka, preverite njegovo stanje vnaprej. Povprečno obdobje inšpekcijskega pregleda je vsaj enkrat mesečno.
Slabosti te naprave vključujejo popravilo. Enoto je mogoče obnoviti le v specializiranih delavnicah. Nekateri modeli se ne morejo niti sami razstaviti, ker so zaprti na vseh šivih.

Parametri tehničnega načrta

Sodobni inteligentni avtomobilski polnilnik odlikuje dobra kakovost montaže. Odvisno od spremembe je način polnjenja hitrejši ali počasnejši, vendar končni cilj ni vedno dosežen. Po vrsti so obravnavane naprave razdeljene na večstopenjske, avtomatske ali inteligentne variante. Spodaj so tehnične značilnosti zadnje kategorije:
 • LimitKapaciteta baterije - do 300 A /h.
 • Polnilni tok - 2/5/8/12 A.
 • Pripravljenost (nazivna napetost) - 01 A.
 • Največja zmogljivost baterije - 9.
 • 28) Napetost akumulatorja napolnjena - 12 VS.
 • Vrste podprtih baterij - helij, kalcij, antimon in AGM.
 • Dolžina ožičenja je 1800 mm.
 • Način - Polnjenje in podpora.
 • Upravljanje monitorja s tekočimi kristali ali analognim monitorjem.
 • Med dodatnimi možnostmi je tudi možnost preklopa v zimski način, visoka zmogljivost in dolga življenjska doba.

  Merila za izbor

  Izbira pametne naprave za polnjenje baterij je odvisna od tehničnih značilnosti naprave in od povratnih informacij strank. Pri nakupu naprav na domačem trgu bodite pozorni na naslednje točke:
 • Prednost dajte modelom, opremljenim z določeno količino polnilnega toka.
 • Upoštevati možnost kombinirane funkcije.
 • Sposobnost delovanja v standardnem načinu in tipu stabilizatorja.
 • Velikost, zasnova in kazalniki naprave.
 • Pri izbiri inteligentnega polnilnika akumulatorjev bodite pozorni na proizvajalca. Najbolj kakovostni priznani modeli priznanih tujih in domačih proizvajalcev.

  Pregled modelov

  Spodaj je kratek opis najbolj priljubljenih polnilnikov na domačem trgu. "Vimpel-272045". Naprava je proračunski model, ki deluje v samodejnem načinu. Potrošnik ima možnosti za vklop in regulacijo močitok. Podrobnosti o parametrih delovanja so prikazane na digitalnem monitorju. QUATTRO ELEMENTI i-Charge 10. Ta enota ne zahteva ukrepov nadzornika in specialista. Če je potrebno, lahko nastavite tok, ki je na voljo od 2 do 10 amperov. Ta baterija lahko deluje z baterijo z maksimalno kapaciteto 100 A. SMART-POWER SP-25N Professional. Ta inteligentni polnilnik (razred AA) je primeren za profesionalno uporabo v avtomobilskih storitvah. Podpira napetost 24 voltov, deluje v samodejnem načinu, ne samo polni baterije, ampak tudi obnavlja njene lastnosti. Telwin Leader 150 Začetek. Ta sprememba se uporablja za polnjenje izdelkov visoke zmogljivosti. Poleg tega je naprava zasnovana za zagon agregata. Značilnost modela je odsotnost avtomatizacije, vsi načini morajo biti ročno nastavljeni. "Vimpel-322043". Polnilnik se napaja s funkcijo Boost, ki omogoča pospešeno polnjenje baterije. Treba je omeniti, da lahko baterija v tem načinu izgubi nekaj svojih lastnosti. Naprava je kompaktna, opremljena z gladko nastavitvijo jakosti toka. Fubag FORCE 420. Zmogljiv startni polnilnik. Delovni tok za zagon do maksimuma doseže vrednost 360 A. To vam omogoča polnjenje najbolj prostega akumulatorja ali tovornjaka.

  Mnenja potrošnikov

  Uporabniki inteligentnih avtomobilskih polnilnikov se odzivajo večinoma na pozitiven način. Lastniki upoštevajo vsestranskost, praktičnost in trajnost naprave. Kompaktna naprava nizahteva velik prostor za shranjevanje, primeren za prevoz, avtomatizacija pa zmanjšuje človeško udeležbo pri svojem delu. Edina slabost, ki jo potrošniki imenujejo visoki stroški. Treba je omeniti, da je cena določena z visoko kakovostjo in značilnostmi naprave.

  Na koncu

  Inteligentna polnopravna avtomobilska naprava je postala pravi preboj v avtomobilskem svetu. Zdaj ni težje povrniti akumulatorja kot polniti mobilni telefon. Napravo napaja normalno omrežje, omogoča zagon AB v nekaj minutah. Kar zadeva kombinacijo cen in kakovosti med analogi, je to najboljša možnost za vaš avto. Glavna stvar je, da sledite pravilom delovanja in kupite modele dokazanih blagovnih znamk.

  Sorodne publikacije