MSI 770-C45: specifikacije, navodila, pregled in pregledi

Matična plošča modela MSI 770-C45 je bila univerzalna rešitev, ki je omogočila izdelavo računalniških sistemov poljubne stopnje kompleksnosti. Kljub temu pa je, ob upoštevanju funkcionalnosti in stroškov, na prvem mestu najbolj optimalno uporabljen kot del večine proračunskih osebnih računalnikov. Gre za to računalniško komponento in bo obravnavana v okviru tega pregleda.

Niche

Kot je bilo že omenjeno, je matična plošča MSI 770-C45 MS-7599 v bistvu univerzalna platforma, ki je omogočala vtičnici AM3 ustvariti elektronske računalniške sisteme vseh zahtevnosti. Ampak svoje stroške, in se uporablja tudi, ko je ustvarjen čipov in stopnjo funkcionalnosti kažejo, da je najbolj optimalno ta računalniški pripomoček za uporabo pri ustvarjanju PC ekonomski razred. Še enkrat, podpora enega procesorskega priključka AM3 v tem primeru, proizvajalec ni omejil in dodal možnosti namestitve procesorjev družine AM2 +, AM3 +. V zadnjem primeru je potrebno predhodno posodobiti BIOS. Če tega ne storite, centralni mikroprocesor ne bo določen in računalnik se ne bo mogel zagnati.

Paket

MSI 770-C45 je tipičen, kot za ultraproračunski računalnik. Navodilo, sklop oglaševalskih brošur o računalniških izdelkih tega proizvajalca in garancijsko kartico je popoln komplet popolne dokumentacije. Poleg plošče je na seznamu dobav vključen tudi sklop komunikacijskih zank. Sestavljen je iz 4 kablov SATA inžični adapter za povezavo zunanjega napajanja z zunanjim grafičnim pospeševalnikom. Ta seznam je dopolnjen s kovinskim pokrovom za vgradnjo plošče v ohišje računalnika. Tudi proizvajalec je vključil disk z gonilniki in dokumentacijo. Vse to omogoča zbiranje osebnih računalnikov brez težav na podlagi te sistemske plošče.

Oblikovanje

Ta sistemska plošča je bila izdelana v polni velikosti ATC. Njegove dimenzije so široke 210 mm in dolžine 305 mm. Tekstil, ki so osnova tega izdelka, je rdeče barve. Ista deska ima štirikotno postavitev. V sredini zgornjega dela je vtičnica za namestitev silicijevega čipa. Desno od njega so reže za namestitev pomnilniških modulov. Štirje so. Dva od njih imata modro barvo, dva sta črna. Na levi strani se po potrebi nahajajo vsa komunikacijska vrata matične plošče. V središču plošče je severni most iz množice sistemske logike. Zaprto je z aluminijastim radiatorjem. Na dnu so razširjene reže združene. Tudi v tem delu matične plošče so vrata za povezovanje različnih pogonov in baterija, ki napaja sistem BIOS-a. MSI 770-C45 se preklopi na sprednjo ploščo sistemske enote s priključki, ki so združeni v spodnjem desnem kotu.

Vtičnica

Priključek glavnega procesorja za MSI 770-C45-AM3. Toda ključna značilnost najnovejših generacij čipov podjetja AMD je, da so združljivi. Posledično lahko namestite AM2 + PROCESSOR v vtičnico te matične plošče. Poleg tega, vsedodatna manipulacija s tako računalniško komponento ni potrebna. Tudi procesorski priključek te matične plošče lahko namesti čipi serije AM3 +. Toda pojavili so se v prodaji po njenem prvem nastopu. Zato boste v tem primeru potrebovali "utripajoči" Bios. Prav tako je treba opozoriti, da je v procesorski priključek mogoče namestiti CPE s toplotnim paketom, ki ne presega 140 vatov. Zato je najbolj produktivni mikroprocesor za to FX-8370.

CPU

Zelo velik seznam podprtih modelov procesorjev se ponaša z MSI 770-C45. Družine procesorjev Septron, Athlon II ali Phenom II za AM3 so v celoti podprte s temi računalniškimi rešitvami. Tudi ta seznam so dopolnili prejšnji procesorji istih modelov brez indeksa II, vendar le za AM2 +. Kasneje je bil ta seznam dopolnjen s serijo procesorjev AM3 +, ki je vključevala čipi serije FX. Slednje zagotavlja najvišjo raven zmogljivosti za računalnike, ki temeljijo na tem modelu matične plošče.

razširitvene reže

MSI 770-C45 se ponaša z neprekosljivo paleto razširitvenih rež, tudi s trenutnimi standardi. Njegove značilnosti kažejo, da podpira tako zastarele modifikacije ekspanzijskih regulatorjev kot novejše. Za začetek je pomembno opozoriti na trenutek, ko je v režo PCI-E-16X mogoče namestiti samo en diskretni adapter. Vendar vgrajena grafična kartica v tem primeru ni razlog, da ni del sklopa sistemske logike. Zato mora biti grafična kartica v tem primeru zadostnaraven zmogljivosti zaradi tega, ker je način iz NVidia SLI ali CrossFire iz "AMD" v tem primeru preprosto nemogoče. Pri namestitvi grafične kartice z dvojno režo bo ena od slotov PCI-E-Revizija 1X na voljo, vendar dva od njih in če je potrebno, lahko na tem računalniku brez težav uporabite eno novo razširitveno enoto. Toda za namestitev zastarelih modifikacij zunanjih krmilnikov je na PCI samo 3 razširitvene reže.

Komunikacijska vrata

Druga pomembna prednost MSI 770-C45 je velik nabor komunikacijskih vrat. Zaradi te pomembne lastnosti računalnika, ki temelji na rešitvi, lahko povežete katero koli ustrezno periferno rešitev. Da bi v tem primeru izvedli preklapljanje z manipulatorjem ali tipkovnico, sta na voljo 2 PS /2 priključka. Tudi ta rešitev je implementirala 6 vrat USB Revision 2.0. Poleg tega so univerzalne in jih je mogoče povezati z napravami, ne samo različico 2.0a in 1. X ali celo 3.H. Upoštevajoč dejstvo, da 6 potem preživijo pomanjkanje takšnih priključkov za lastnika takega računalnika ni potrebno. Poleg tega ima plošča omrežni priključek RJ-45. Hitrost prenosa informacij lahko doseže 100 Mbps. Rešitev je med drugim opremljena s šestimi 35 mm vrati za priključitev zunanjega zvočnika. Poleg tega je zvok v tem primeru 6-kanalni. Seveda so serijska vrata COM trenutno zastarela, vendar jih lahko najdete na njem. V tem primeru pa ni vgrajenih MIDI ali LPT priključkov. Za njihizvedba lastnika računalnika bo morala namestiti dodatni krmilnik v razširitveno režo.

Podsistem RAM

Pomnilniški podsistem v MSI 770-C45 je bil brezhibno organiziran po standardih računalniške platforme AM3. Sam krmilnik je bil del severnega mostu čipov in je omogočal RAM v dvokanalnem načinu. Kot smo že omenili, sta bili 2 reži za namestitev RAM-a modri, in to je bil prvi kanal, druga dva črna pa je bil že drugi kanal krmilnika. Vrsta pomnilniških čipov za ta pomnilnik je DDR3. Njihova priporočena frekvenca je 1333 MHz. 16 GB pomnilnika, odvisnega od porabe energije. Posledično lahko v podoben računalniški sistem namestimo samo 4 pasove po 4 GB. Namestitev velikih količin v tem primeru ni dovoljena. V tej matični plošči je mogoče namestiti več hitrostnih palic, v nominalnem načinu pa se njihova frekvenca samodejno zmanjša na največ 1333 MHz. Zato povečanje zmogljivosti računalnika zaradi uporabe hitrejšega pomnilnika v tem primeru ne bo delovalo. Ločeno je treba upoštevati delo nadzornega podsistema OPERATIVNI pomnilnik. Kot smo že omenili, je dvokanalna. Zato je bolje, da v računalnik namestite 2 2 GB reže kot 1 4 GB modul.

Stroški

MSI 770-C45 MS-7599 je proizvajalec prvotno ocenil pri 70-80 dolarjih. To je dodaten argument, da gre za proračunsko računalniško opremo. Ampak tukaj je razširitev v polni obliki v formatu ATX, kar kaže, da je to bolj univerzalna rešitev. Zato jelahko uporabljate ne samo v proračunskih osebnih računalnikih, temveč tudi v bolj produktivnih računalniških sistemih. Glede na to, da je bila taksa AM3 uvedena leta 2009, je bila že dolgo opuščena, njen inventar pa je bil razprodan. V uporabljenem stanju lahko podobno komponento kupimo po ceni 2000 rubljev. Pri izdelavi računalnika na ravni proračuna ni smiselno, da ga kupite. Nakup take komponente je upravičen le v primeru popravila vtičnice serije AM2 + /AM3 /AM3 +. In z razčlenitvijo matične plošče. V vseh drugih primerih je njegova pridobitev popolnoma neupravičena.
Mnenja
Matična plošča MSI 770-C45 je kljub dejstvu, da je prvotno proračun in najbolj cenovno ugodna rešitev, omogočila ustvarjanje statičnih računalniških sistemov na vseh ravneh delovanja in zmogljivosti. Še posebej zato, ker vam 140 W termalni paket omogoča namestitev čipov do Phenom II 1100T ali FX-8370. Edina omejitev v tem primeru je nezmožnost namestitve procesorjev serije FX-9HHH, katerih poraba energije je 220 W. Zato v večini pregledov lastniki poudarjajo, da je to veliko plačilo, ki lahko deluje s skoraj vsakim procesorjem AMD. Ima odlično funkcionalnost in ugodno ceno - to so tudi njene prednosti. Tudi, da je njihovo število mogoče pripisati popolno, prikrajšani za kakršne koli pomembne slabosti. Edini na tej plošči je ta, da podpira zastarele modele osrednjih procesorskih naprav. Sedaj podjetje "AMD"aktivno promovira novo vtičnico AM4 in serijo procesorjev Ryzen. Ta izdelek je najpomembnejši v seriji modelov proizvajalca. Zato je novi računalnik, tudi na podlagi AM3 + zdaj ni več pomembna. Edina pomanjkljivost takšnega izdelka je, da je zastarel. Moralno in fizično.

Zaključek

V tem članku je odbor modela MSI 770-C45 razširil skrivnost uspeha tega izdelovalca računalnikov. Sestavlja ga dejstvo, da podjetje ponuja razpoložljive in zanesljive funkcionalne izdelke. In ta pristop v očeh končnega uporabnika je več kot upravičen. Z minimalnimi naložbami lahko ustvarite računalnik, ki izpolnjuje najvišje zahteve. Prav ta koncept je na koncu pripeljal do tega, da je MSI prevzel vodilne položaje na trgu računalniških komponent in izdelkov. Če govorimo posebej o obravnavani plošči, potem je mogoče omeniti, da je bila do pred kratkim prikrajšana za slabosti in slabosti. Zdaj je zastarela zato, ker je bila predstavljena posodobljena računalniška platforma iz podjetja "AMD" - AM4. Prav ta dejavnik je prispeval k temu, da je imela minus. Pred tem lastniki niso razločevali nobenih pomanjkljivosti.

Sorodne publikacije