SMM: kaj je, značilnosti, dekodiranje

Z razvojem komercializacije interneta se je pojavilo veliko število novih specialitet. Kaj je SMM - so že pogruntal veliko. No, za tiste, ki so prvič naleteli na to kratico, naj povemo več.

Trženje

Spletni marketing se je razvil tako hitro, da so vsi vidiki, ki so se prej uporabljali v resničnem svetu, postali virtualni. Glavni cilj pa je ostal enak: prodaja blaga in storitev ter upravljanje z njimi.
Kaj je SMM - razložite ga s tečaji spletnega trženja. Zdaj zavzema pomemben del celotnega e-poslovanja. Včasih se imenuje spletno trženje, vendar se bistvo tega ne spremeni.


Ta segment raste z vsakim letom v potrošniškem sektorju. V zvezi s tem lahko številke označujejo številke, ki označujejo število odprtih spletnih trgovin. Je tudi najbolj priljubljen v segmentu B2B. Glavna prednost te posebnosti je njena interaktivnost. Poleg tega obstaja možnost, da se najbolje ujema s ciljnim občinstvom izdelka, ga usmeri, dobi razglednico in poveča število konverzij. Internetno trženje je vplivalo na razvoj velikega števila novih specializacij, ki so tesno povezane:
 • Prikazovanje in kontekstualno oglaševanje.
 • Trženje iskalnikov, kjer gre za SEO.
 • Promocija v socialnih omrežjih (SMS in SMS).
 • Neposredni marketing.
 • Virusna.
 • Partizan.
 • "E-pošta" - trženje.
 • Marketing vsebin.
 • Socialno mreženje

  Trženje v socialnih omrežjih je postalo zelo priljubljeno. Ljudje so se naučili, kako oglaševati svoje poslovanje na socialnih platformah, in so pridobili več konverzij. SMM je trženje socialnih medijev, torej trženje v socialnih omrežjih.


  To je nenavadno orodje, ki privlači pozornost izdelka prek socialnih platform. Urejena pravila, seveda, ne. Vse je odvisno od predmeta, cilja, občinstva itd. Kljub temu so bile oblikovane glavne točke, ki jih lahko loči ta industrija internetnega trženja. Glavni cilj je razviti visokokakovostne vsebine, ki jih uporabniki želijo deliti, in jih ustrezno porazdeliti. Raziskave so pokazale, da imajo delovna mesta za socialno mreženje visoko stopnjo zaupanja. Najverjetneje je to zaradi priljubljenega priporočila. Promocija SMM pomaga določiti uporabnike, poiskati spletna mesta, na katerih živi ciljno občinstvo. Zahvaljujoč socialnim omrežjem imajo strokovnjaki uspešne načine komunikacije. Med drugim promocija vključuje tudi informacijska podjetja. Torej lahko prodajate ne le izdelek ali storitev, temveč novice. Če del članka postavite v družabno omrežje, lahko povečate promet na samem spletnem mestu.

  Specialist

  Glavni dejavnik tega procesa je SMM-manager. Ni težko uganiti, da bi moral razumeti vse, kar je povezano s to temo. Uporablja niz dejavnosti za promocijo spletnih mest, izdelkov ali storitev s sklicevanjem na socialne kanale. Slednje vključujejo socialna omrežja, kot tudi bloge in teme(forumi).
  Ta posebnost ni ozko usmerjena. Dejstvo je, da je treba SMM-manager obravnavati v trženju in v IT. V skladu s tem je včasih potrebno sodelovati s številnimi drugimi, posrednimi nalogami:
 • Objava vsebine na spletnem mestu.
 • Študije primerov in strategije.
 • Programski jeziki.
 • Grafični uredniki.
 • Spletne aplikacije. Sam proces promocije SMM je zelo ustvarjalen in aktiven. Za uspeh je pomembno, da nekaj iščemo, študiramo in analiziramo ves čas.

  Značilnosti specialnosti

  Kot v vsakem poklicu ima tudi svoje posebnosti. Za SMM-manager je na voljo kot kompleksne naloge in funkcionalne odgovornosti. V prvem primeru lahko pomaga celotnemu oddelku ali dopolnjuje obstoječe podatke, v drugem primeru sledi opisu delovnega mesta. Takoj opozorite, da se lahko njegove naloge glede na podjetje, v katerem upravlja, bistveno razlikujejo. Na splošno pa je dolžan:
 • oblikovati in promovirati blago s predstavitvami, določenimi formati in cenami.
 • Pripraviti in izvajati oglaševalske kampanje v socialnih omrežjih in spletnih dnevnikih. Priporočljivo je, da uporabite največje število kanalov.
 • Ohraniti komunikacijo s potencialnimi kupci in strankami.
 • Analizirajte konkurente in njihove oglaševalske kampanje, uporabite njihove najučinkovitejše načine promocije v svojem projektu.
 • Ustvarjanje pozitivne podobe družbe s pisanjem pripomb na forumih.
 • Se lahko stori vse

  Seveda to niso vse naloge. UsposabljanjeSMM morate odpreti še več svojih dolžnosti. Kaj uporabljate v enem podjetju ali drugi. Na primer, boste morda morali razviti strategije. V tem primeru se boste naučili določiti ciljno občinstvo, da podroben portret. Ko je treba analizirati vedenjske dejavnike in iskati mest z največjo koncentracijo TA. Tečaji so naučeni, da upravljanje oglaševanja. V tem primeru, morate prišli do zanimive nagradne igre in flash mob ohraniti zanimanje za izdelek. Bomo morali naučiti, kako napisati visoke funkcije bližnjega. Takšna podpora podjetje slika je zelo pomembno, saj v komentarjih in forumih oblikovali mnenje o novih ljudi.
  V času študija SMM ste spoznali upravitelja skupnosti. Včasih ločeno mesto, včasih ti posli SMM-trenerja. Glavni cilj tukaj je, da se ohrani pogovor med postom in ga pošljete na progi. Seveda, se moraš naučiti delati z vseh računov za socialno mreženje, in upravljanje samostojni. Pogosto blagovno znamko vsebin za prilagoditev nekaterih območij. Mora biti sposobni ustvariti pozicije oglasa, da ne bi vsiljiv. To vključuje skrito trženje.

  Koristi

  zavedanju, da SMM se sčasoma lahko same določati prednosti in slabosti takega dela. Med prednostmi je mogoče opredeliti nedvoumno zahteva. Ker je poklic razvija, povpraševanje za strokovnjake na tem področju narašča.
  Potencialne stranke so veliko bolje zaznavajo kotoglaševanje izdelka, ker je "mirnejši". Družabno mreženje je kul orodje za natančno izbiro ciljnega občinstva. Obstaja veliko možnosti za prilagajanje trženja glede na lokacijo, spol, starost in poizvedbe. Stroški promocij so majhni. Čeprav bo vse odvisno od promocijskih kanalov. Če objavljate svoje prispevke sami, vas to ne bo stalo. Če želite uporabiti mnenjskega voditelja (bloggerja), mu boste morali plačati veliko provizijo. Zahvaljujoč učinku "Sarafan Radio", se bo novica o novem visokokakovostnem izdelku hitro prebila skozi omrežje.

  Slabosti

  Pomembno je razumeti, da ima zaradi nezadostnega znanja in pomanjkanja reguliranih pravil trženje SMM svoje slabosti. Glavni med njimi je nesposobnost strokovnjakov. Vsi poslovni vodje ne razumejo jasno ciljev in ciljev družbenega napredka. To vodi do zaposlovanja manj usposobljenih strokovnjakov, ki ne razumejo svojih odgovornosti. Zato je učinkovitost SMM izjemno nizka in neprimerna.

  Orodja

  Večina "smeskhikov" že ima nekaj programov, ki jim pomagajo pri njihovem delu. Na primer, eden izmed njih je postal SMM padalo. Ta storitev vam bo pomagala ostati povezani in uporabljati odloženo objavo.
  Ta funkcija deluje brezhibno, če ste pripravili načrt vsebine. Lahko boste načrtovali in takoj objavili objave. Ta storitev deluje z najbolj priljubljenimi družabnimi omrežji. Uporablja slike, povezave, videoposnetke in celo emoticons. Vgrajen je grafični urejevalnik. Lahkonastavite čas, ko objava samodejno izgine. To je potrebno, če uporabljate promocijsko vsebino, ki je plačana za določeno obdobje. Kljub dejstvu, da je SMM-padalo skoraj vedno plačano orodje, daje uporabniku veliko bonusov. Zahvaljujoč mu lahko dobite 100 brezplačnih objav na VKontakte naročnino in Facebook na Facebooku. Zaradi tega lahko preprost mlad projekt sprostimo brezplačno. S takšnim programom lahko delite pogostost objav in izvirnost. Avtomatizacija dela na tem področju je zelo pomembna, še posebej, če delate neposredno z več projekti.

  Sklepi

  Kaj je SMM - ni takoj jasno. To je posledica dejstva, da se kljub jasnemu ločevanju od drugih specializacij internetnega trženja ta poklic pogosto ukvarja tudi s tradicionalnim trženjem. Delo s socialnimi omrežji je učinkovit način za premikanje blaga, storitev ali informacij. Ljudje v mnogih pogledih zaupajo socialnim omrežjem in forumom, se učijo komentarjev in povratnih informacij drugih uporabnikov.
  Glavna naloga strokovnjaka na tem področju je interakcija z občinstvom. Mora biti del skupnosti in najboljši prijatelj. Pomembno je biti odprt, pošten in zabaven. Potem bodo potencialne stranke zaupale in kupile.

  Sorodne publikacije