Program za bitov. Najboljši programi za ustvarjanje bitov za rap

Če je bilo prej potrebno imeti talent ali vsaj ustrezno izobrazbo za glasbo, danes lahko vsakdo, celo popolnoma oddaljen od glasbenih kanonov, ideje o harmoniji ali glasbeni pismenosti, s pomočjo sodobnih računalniških in mobilnih programov zlahka ustvari. za celotno kompozicijo za kratek čas. Spodaj boste ugotovili, da mora biti vsak program lahko obdelan. Glavni poudarek bo na rapu, ki je na svetu precej priljubljen.


Program bitov: kaj potrebujete za glasbenika?

Najprej se morate odločiti, kaj je potrebno za glasbenika, ki igra rap glasbo. Če vsaj enkrat poslušate pesem v tem slogu, bo takoj jasno, da ritmična sekcija, v kateri imajo basni bobni prednost in vokal v obliki recitativa, temelji na njej. Drugi glasbeni instrumenti, kot kaže praksa, očitno igrajo manjšo vlogo.
Kot je za snemanje vokal, medtem ko govor ne gre, ker je postopek precej težaven, in snemanje kvalitativne soundtrack na domu ne bo izšlo (boste potrebovali posebno sobo z zvočno izolacijo, strokovni mikrofoni, slušalke, monitorji in s tem povezane programske opreme), vendar pisati za pripravljena stranka (in celo strokovna raven) je lahko precej osnovna. Tako postane jasno, da naj bi program za ustvarjanje bitov za rap najprej imel močan bobnasti sekvencer inDober niz visokokakovostnih vzorcev (zvokov), iz katerih bodo v stranki ustvarjene sekvence bitov. Vendar to ni vse.


Zaželeno je, da ima program, ki se uporablja za ustvarjanje bitov za rap, vgrajen sekvencer, ki temelji na vzorcih (kratkih zaporedjih), ki jih je mogoče združiti v eno zaporedje za končno skladbo. Ta način ustvarjanja celotne serije posameznih bitov je veliko enostavnejši in hitrejši kot ročno predpisovanje vsake serije. Prvič, traja veliko časa. Drugič, v procesu igre lahko naredite kup napak ali pa se samo znebite ritma, nato pa bo vse gradivo treba ponovno napisati. Nazadnje morate biti pozorni na uvedbo strank. To lahko storite na virtualni tipkovnici (klavirski zvitek), uporabite gumbe ali posebno mrežo z lokacijo komponent udarne naprave ali korakov in ure (sekvencer), po katerem lahko združite zanke, ki so že na svojem mestu. Seveda pa to ne vpliva na prisotnost vsaj minimalnega nabora zvočnih učinkov, ki bo dala zvok edinstvenosti in izvirnosti.

Najboljši programi za bitove in različne operacijske sisteme

Danes je glasbena industrija zelo široko zastopana. Med računalniškimi programi lahko najdete programe za vsak okus - od primitivnih igrač do profesionalnih virtualnih studiev. Ker pa mnogi uporabniki računalnika nimajo vseh zmožnosti računalniških studiev, paketov, kot so Cubase, Studio One Pro, Cakewalk Sonar in še veliko več, ne bomo upoštevali. Za to sozačetnik rapper lahko preveč zapletena, in se ukvarjajo z njimi brez glasbene izobrazbe ali poznavanje intricacies informacij in obdelavo zvoka bo zelo težko.
Vendar pa za tiste, ki nimajo takšnih znanj, obstaja posebna programska oprema. Med vsemi, ki so danes na voljo za uporabo, lahko izberete naslednje programe za ustvarjanje bitov v ruskem ali angleškem jeziku: 1. Windows /Mac
 • eJay Hip Hop;
 • MAGIX Music Maker;
 • Nero SoundTrax;
 • NanoStudio;
 • Beatcraft Drum Machine;
 • FL Studio.
 • 2. Android
 • GrooveMixer;
 • G-Stomper Studio;
 • Beatmaker 2.
 • 3. iOS
 • Novation Launchpad;
 • Pladnji za bobne 24.
 • Seveda je to daleč od popolnega seznama glasbene programske opreme. Vsaj program za bitje s tega seznama bo razumel večina uporabnikov sodobnih računalniških in mobilnih sistemov.

  eJay Hip Hop

  Glasbeni programi eJay imajo več različic, prilagojenih različnim slogom. Vsi so zgrajeni po istem načelu. Ta program za snemanje bitov je posebej "oster" za hip-hop.
  Upoštevajte, da vloga ni namenjena pisanju lastnih bobnovskih serij, temveč uporabi že dokončanih lupin profesionalne kakovosti, ki se združijo v končno skladbo z določitvijo vrstnega reda njihove izmenjave. Bistvo dela je preprosto: izberite želeni bit in ga povlecite v sekvencer omrežje v zaporedju, ki ga potrebujete. Če je potrebno, lahko dodate posebne učinke ali uredite obstoječi bit v posebnem oknu, kjer bo zvok predstavljen kot val (kot v urejevalnikih Wave). VPredstavitev glasbeniku približno pet tisoč dokončanih povečevalnikov, veliko učinkov, možnost izvoza končanega projekta v WAV format in zapis CD neposredno iz programa.

  Hip Hop izdaja MAGIX Music Maker

  Tu je še en preprost program, ki deluje na enak način kot prejšnja aplikacija. Tudi med izdelki Magix lahko najdete več sprememb za različne glasbene smeri.
  Za ustvarjanje celotne proge se za označevanje sledi orodja in časovni premici za postavitev pripravljenih strank v poljubnem zaporedju uporabi običajna mreža. Vendar pa za razliko od eJaya učinki, predstavljeni v tem programu, izgledajo bolj profesionalno in bolj zapleteno, čeprav, če jih želite obravnavati, ne bo delovalo. Mimogrede, danes lahko najdete ne le Windows ali Mac različice, ampak tudi spremembe za mobilne naprave. Na žalost se vsak tak programski izdelek plača.

  Nero SoundTrax

  Ta programska oprema za pisanje bitov (in ne samo) je nekoliko drugačna od prejšnjih. Dejstvo je, da so vse sestavljene skladbe predstavljene v obliki valov. Kljub temu pa obstaja kar nekaj orodij za urejanje vsake stranke.
  Za to se uporablja vgrajeni modul Nero SoundBox, ki ni nič drugega kot sekvencer korak za korakom. V urejevalniku paketov izbranega orodja je navidezna tipkovnica z oknom bitov, razdeljenim po velikosti 4/4 v obliki šestnajstih blokov. Kot je jasno, vsak tak blok ustreza 1/16 noti. Z označevanjem blokov, ki jih želite, lahko ustvarite posamezne blokenato nastavite zaporedje njihovega zvoka. Poleg tega obstaja možnost snemanja iz zunanjih virov (kitara, MIDI tipkovnica, mikrofonski vokali), končno skladbo, ki je sestavljena iz več posnetkov, lahko urejamo z vrsto profesionalnih urednikov, ki so primer Adobe Audition ali Sound Forge. V celoti Russified vmesnik je preprost in intuitiven, tako da ne bi smelo biti nobenih težav z uporabo te aplikacije.

  NanoStudio

  Imamo še enega, tokrat brezplačen program za ustvarjanje bitov, kitaro ali sintetizatorja, ki se izvaja kot sintetizator tipkovnice. Kljub svoji preprostosti v oblikovanju in dokaj majhnem številu orodij, lahko ustvari popolno kompozicijo za relativno majhen čas.
  Seveda se zdi, da bo delo s to aplikacijo na začetku za mnoge precej zapleten proces, toda program ima podroben sistem pomoči, ki preučuje, kako lahko obvladate osnove ustvarjanja glasbene kompozicije v tem programskem izdelku.

  Beatcraft Drum Machine

  Ta program je bil razvit s strani strokovnjakov Acoustice posebej za izdelavo zank. Na nek način aplikacija spominja na nekatere od zgoraj navedenih programov.
  Vnos se izvede z izbiro želenih gumbov, končno zaporedje pa se prikaže na seznamu predvajanja, ki se nahaja pod glavnim oknom urejevalnika. Nič posebnega, ampak, kot pravijo, preprosto in okusno.

  FL Studio

  Končno, eden izmed najbolj priljubljenih med računalniškimi glasbenikiprogram FL Studio, ki je trenutno zelo resen virtualni studio, iz katerega ne boste razumeli vzleta. Vendar, zakaj je vključen na seznam? Ampak samo zato, ker je bil prvotno (ob zori svojega razvoja in kasnejše evolucije) program za bitove, ustvarjene kot kombinacija zank na predvajalnem seznamu. V teh dneh se je imenovala Fruity Loops.
  Danes je ta paket resen programski izdelek, ki ga je težko obvladati. Toda od prvih izdaj se vmesnik ni bistveno spremenil. Torej, tudi ko je prvič videl, lahko takoj začnete ustvarjati svoje bitov, namestitev posameznih vzorcev za vsak kanal, ali z uporabo obdelovancev v obliki niza magnetov. Mimogrede, ko odprete program, se privzeto ustvari nov niz, sestavljen iz štirih bobnastih skladb. Paket lahko napišete na dva načina: bodisi z označevanjem blokov delcev, bodisi z vstavljanjem blokov beležk v klavirski zvitek. Ujemanje vzorcev na seznamu predvajanja. Število skladb ni omejeno, učinki se prekrivajo na kateri koli progi, vključno z glavno skladbo. Obstaja polna podpora za DX, AAX, VST in VST3 formate 32 in 64 bitnih formatov, kot tudi sposobnost za predvajanje WAV, MP3 OGG, SF2 itd vzorcev, izvoz v WAV, MP3 OGG in FLAC, ne glede na razpoložljivost. vgrajeni sintetizatorji in bobnasti moduli, kot so Drumaxx, Fruity Slicer, Drum Pad, Bass Drum, FPC, Slicex, Drum Synth itd. (ko gre za ustvarjanje bobnov). Za mobilne naprave iz katerega koli OS na krovu se uporablja FL Studio Mobile različica.

  GrooveMixer

  Ta program je programza robote na Androidu. Tako kot mnogi drugi programčki je posebej zasnovan za ustvarjanje zank. Osnovna različica ne vsebuje toliko zvokov, kot bi si želeli, če pa želite, lahko naložite razširjen nabor iz interneta.
  Vmesnik je prej opisana mreža, v kateri se uporabljajo vertikalno zgrajeni vzorci, in v vodoravnem položaju so delci, ki jih je treba zabeležiti. Seveda se profesionalno snemanje verjetno ne bo zgodilo, ampak hitro uresničite idejo - to je enostavno!

  G-Stomper Studio

  Ta program je zasnovan tako, da deluje v okolju, ki temelji na Androidu, in je plačan programski izdelek. Demoversiya ima več pomembnih omejitev, vendar so njene možnosti zelo zanimive.
  Program vključuje sekvencer, analogni sintetizator in boben, vmesnik pa se izvaja glede na podobo in podobo priljubljenega bas sintetizatorja TB-303 in bobnaste module TR-808 in TR-909 (ritemske naprave). Torej, če ste seznanjeni z njimi, ne bo nobenih težav pri ustvarjanju lastnih strank. In za tiste, ki prvič vidijo tak vmesnik, se bo moral malo naučiti, čeprav se program zelo hitro obvlada.

  Beat Maker 2

  Zdaj o drugi aplikaciji za Android. Njegov vmesnik je v obliki gumbnega modula, ki najpogosteje uporablja profesionalne DJ-e. Vsak gumb ustreza zvoku določenega bobna.
  Ali igranje zabave ročno, ali s pisanjem ustreznega zaporedja bitov v sekvencerju, uporabnik dobi prhljaj, ki ga je mogoče združiti v celoten zvočni posnetek izIzvozi v formate WAV, OGG, WMA in MP3. Kljub precej velikemu številu profesionalno vzorčenih posameznih zvokov (posnetki z enim posnetkom), je v njem modul bobna mogoče zgraditi po lastni presoji in vsakemu gumbu dodeliti vsak zvok, posnet v WAV formatu. Na splošno je program zelo zanimiv. In če se v njem ne naučite ustvarjati lastnih kompozicij, lahko vsaj v realnem času igrate in se počutite kot profesionalni bobnar.

  Novation Launchpad

  Ta programski izdelek prvotno ni postavljen kot "čisti" modul za ustvarjanje lastnih kompozicij, temveč kot posebno orodje za remiks.
  V iTunesu lahko isto skladbo prenesete v rap slogu, sprejmete pogodbo, da je ne uporabljate v komercialne namene in jo obdelujete po lastni presoji s pomočjo prenosljivih orodij. Ustvarite nekaj, kar ne deluje, toda ko uporabljate nenavadno klopico s programiranimi gumbi, se lahko naučite osnov obdelave glasbe in ustvarjanja remiksov.

  Pladnji za bobne 24

  Končno, ta program vam omogoča ustvarjanje lastnih skladb v nekaj minutah.
  Načelo uporabe je istočasno podobno za gradnjo sledi v eJayu, MAGIXu in Beatmakerju. Klik na gumb v glavni plošči ustreza predvajanju določenega ritma ali melodije, katere višina se lahko spremeni v posebnih nastavitvah. Tudi od izbranih strank lahko v kleti zberete končno sestavo in jo shranite v pomnilnik mobilne naprave ali pa jo takoj pošljete na svojo stran v družabni mreži.Prosti set je minimalen, vendar za precej simbolično kartico lahko prenesete dodatno vsebino.

  Zaključek

  Torej se zdi, in vse. Še vedno je treba razmisliti o najpomembnejšem vprašanju, povezanim z izbiro programske opreme za njihove potrebe. Za glasbenike začetnike vam lahko svetujemo, da se naučite programske opreme eJay, MAGIX, Drum Pads 24 in Beatmaker 2, da boste razumeli koncept ustvarjanja glasbenih zabav in skladb. Nato lahko preklopite na naprednejše programe z vgrajenim korak-sekvencerjem. Vsaj oseba s prirojenim občutkom za ritem bo lahko pravilno in pravilno postavila močne in najšibkejše delce. Druga stvar - gradnja instrumentov na ravni glasnosti ali v smislu njihovega zvoka po uvedbi določenih učinkov. Toda tudi če je zaželeno, naloga ni tako velika. Poleg zgoraj navedenih programov je še veliko. Na računalniku niso bili upoštevani programi za bitov, ki so bili zasnovani za mešanje in opremljeni z virtualnimi gramofoni, da bi ustvarili učinke praskanja, ki so zelo priljubljeni v rap (čeprav so v eJayu). Če so uporabniku zanimive, so polne na internetu. In obvladati takšne programe - primer je dokaj preprost. Ampak to bo DJ, ne ustvarjalnost, ki vključuje izražanje lastnih misli in idej. Toda za prakso tudi taki programi ne bodo škodili.

  Sorodne publikacije