Makro dostopa: koncept, oblika in ustvarjanje

Podatkovne zbirke Microsoft Access vsebujejo podatke, ki izvajajo aritmetične in logične akcije. Poleg tega, ko je uporabnik v bazi podatkov, se operacije izvajajo ob pojavu določenih dogodkov, na primer s pritiskom na gumb ali spreminjanjem vrednosti v polju obrazca. Kako potekajo te operacije, upoštevajte članek.

Koncept makra

Baze podatkov dostopa so sestavljene iz objektov shranjevanja in obdelave vrednosti v tabelah. Nekateri od teh objektov so Access makri - enote programske opreme, ki se uporabljajo za spreminjanje baze podatkov ali vmesnika. Obstajata dve vrsti makrov: dogodki in podatki. Prva vrsta je odgovorna za dejanja v vmesniku. Povezan je z elementi oblik in oblik samih. Ta vrsta vključuje operacije, ko je gumb pritisnjen, nakup ali izguba ostrine, odpiranje-zapiranje obrazca itd.


Za te dogodke sistem shrani zapis ali vrednost polja, uporabo filtra, izvoz podatkov Zahvaljujoč novemu oblikovalcu je ustvarjanje makrov za dostop postalo preprost postopek, ki je na voljo razvijalcem začetnikov. Ta konstruktor ima prednosti, ki so mu bile odvzete predhodnikom:
 • sistem ponuja katalog mikrokozmov z vnaprej določenimi dejanji in intuitivnimi legendami, iz katerih je izbrana potrebna izbira;
 • makro se uporablja več kot enkrat in se kopira iz predhodno ustvarjenega;
 • izrazi se uporabljajo v skupinah;
 • vroče tipke za poenostavitev in pospešitev dela;
 • addpripombe, ki vam bodo kasneje pomagale razumeti delo programa;
 • skupine ukazov, ki se izvajajo ena za drugo.
 • Ukrepi

  Če želite v meniju "Ustvari" dodati makre Access, izberite element "Makro". Sistem odpre novo okno makra s seznamom razpoložljivih ukazov za dodajanje na desno. Poleg seznamu makrov, boste tukaj našli makroji so na voljo v izdelavi baze podatkov in vodstvenih funkcij za izvedbo postopka.


  Ukrepi so v mapah po kategoriji dejanj, ki jih izvajajo. Imena map predstavljajo območje, kateremu pripadajo operacije. Ta front-end operacije, naloga podatkov iz baze podatkov ali njenega upravljanja okenskih okvirni program elementov in objektov. Če želite dodati ukaz makra, ga najdete v imeniku in dvokliknete ime. Lahko preprosto izberete želeno operacijo v spustnem seznamu makro ali pa ga povlecite iz imenika v pravo makro.

  Makro konstruktor

  V konstruktorju se izvajajo ukrepi za razvoj makrov dostopa. Ukaz je izbran s seznama in dodan v okno makra. Tukaj se operacija odpre in odpre vnos parametrov. Nekatere od teh možnosti so izbrane iz seznamov padec navzdol, za primer, če je operacija izvedena na predmetu, se ta ukaz argument za določitev predmeta in polje za vnos tega argumenta je spustni seznam razpoložljivih ciljev sedanje baze. Na nekaterih področjih razvijalec vstopi možnost sami, na primer o obliki uvodnem operacija ime filtra.
  V novemOblikovalec je dodal še eno funkcijo. Imenuje se IntelliSense in pomaga pri vnašanju izrazov v makre v bazi podatkov Access. Ko uporabnik vnese vrednost argumenta, mu funkcija pove možne možnosti, iz katerih je izbrana potrebna.
  Oblikovalec vam omogoča, da dodate mikro-ukaze, jih spremenite v mestih, da jih po potrebi izbrišete. Za spreminjanje vrstnega reda ukazov v zgornjem desnem kotu ekipe so postavljeni gumbi z zelenimi puščicami. V prvem vrstnem redu delovanja puščica kaže le navzdol, v drugem - samo navzgor, za ukaze na sredini seznama je na voljo premik in navzdol in navzgor. Če pritisnete križ, se ukaz odstrani iz makra.

  Makri dogodkov

  Makroje v obliki dostopa se takoj dodajo kontrolniku. Ko ustvarite element, se čarovnik samodejno odpre, kar določa dejanja, ki jih makro izvede kot odgovor na dogodek iz tega elementa. Osupljiv primer je dejanje, ko kliknete gumb obrazca. V čarovniku izberite kategorijo "Razno" - "Zaženi makro" in s seznama predlaganih izberite želeni objekt. Tako je program vezan na element oblike in se odziva na dogodek iz tega elementa.
  Na že naložen kontrolnik obrazcev je makro vezan v oknu lastnosti. Na zavihku Dogodki so navedeni dogodki, za katere lahko dodelite zaporedje ukazov. Za želeni element iz spustnega seznama izberemo makro, ki naj se zažene.
  Postopek se začne v odgovor na spremembo osredotočenosti, \ tposodobitve oblik, pritiski na tipke in gumbe, premikanje kazalca miške itd. Seznam dogodkov je odvisen od kontrolnika.

  Makri podatkov

  Makroji podatkov so bili na voljo v programu Access 2010 in novejših. Povzročajo jih spremembe, ki se pojavljajo v elementih objekta ali so neodvisne in imenovane po imenu. Zaradi te vrste dostopovnih makrov pridobi zmogljivosti "naprednega" sistema za upravljanje baz podatkov (sistem za upravljanje baz podatkov). Zdaj je mogoče zapisati zgodovino sprememb v vrstici tabele, preveriti parametre, ki so bili dodani vnosu, preden ga vstavite - tako v DBMS, na primer, zaganjalniki za MS SQL Server. Pri urejanju posameznih polj lahko sistem generira in pošilja sporočila uporabnikom.
  Te programske enote so dodane v način tabele. Na zavihku Tabi - jeziček izberete, ko se makro sproži: pred ali po spremembi /brisanju, po vstavitvi. Tukaj lahko dodate imenovani makro, imenovan z imenom. Seznam makrov tukaj vsebuje operacije, ki se izvajajo z napakami podatkov v vrednostih, poljih, zapisih tabel.

  Pogoji

  Pogosto je potrebno, da makro ne deluje vsakič, ampak le, če je izpolnjen kateri koli pogoj. Če želite temu pogoju dodeliti makro Access, iz imenika dodate dejanje "If". Tukaj je stanje, v katerem bo izvedena naslednja operacija. Če je potrebno, se doda ukaz "Drugo" ali celoten dodatni blok "Drugače, če". V spodnjem primeru zapremo obrazec "Prosilci", če je to polje"Priimek" je prazen. V nasprotnem primeru bomo shranili vpis in šele nato zaprli obrazec.
  Z novo oblikovalko makrov dostopa, od leta 2010, razvijalec lahko prilagodljivo konfigurira sistem in zagotovi večjo varnost podatkov v preglednicah. Želimo vam veliko sreče pri obvladovanju novih funkcij MS Accessa.

  Sorodne publikacije