Prenosni računalnik za grafične aplikacije: specifikacije moči CPU, izvedljive funkcije in zahtevani parametri

Trenutno je trg elektronike, zlasti prenosnih računalnikov, poln različnih modelov za vsak okus in barvo ter za vsako uporabo. Prej so prenosni računalniki privabljali svojo prenosljivost in stil, vendar so se glavne značilnosti precej razlikovale pri stacionarnih računalnikih tako po kakovosti kot po ceni. Skoraj vsak prenosni računalnik je v ničemer slabši od "stacionarnega" v vsem, a res dobri modeli stanejo preveč. Zdaj laptops zasedajo dostojno nišo na trgu računalnikov in izpolnjujejo vse zahteve potrošnika. Cena modela z visokimi parametri je postala tudi sorazmerna. Zdaj lahko vsak uporabnik izbere model, ki ustreza njegovim željam in poklicnim dejavnostim.


Kaj iskati pri izbiri prenosnega računalnika

Pri nakupu prenosnega računalnika oseba že predvideva, da jo bo uporabil kjerkoli, ne glede na razpoložljivost vtičnic ali dovolj velik prostor za postavitev tipkovnice in monitorja. Torej, na prvem mestu, mora biti prenosni računalnik praktičen, ni zelo okoren (korist skoraj vseh novih modelov ima majhno težo in velikost), imajo dober akumulator za računalnik za delo brez polnjenja za dolgo časa, eleganten dizajn. Skupaj z vsemi temi lastnostmi je treba kombinirati in "polniti", tako da laptop ustreza vsem profesionalnim zahtevam uporabnika.

Beležnica za grafične aplikacije

Za rednega vaščana ni razlikeobdelane informacije v procesorju naprave ali kako se matična plošča ujema z grafično kartico. Glavna stvar je, da dobiš več in cena je nižja. Za naprednejše uporabnike, ki se ukvarjajo s programiranjem ali z grafičnim urejevalnikom, je vsak računalniški parameter zelo pomemben. Konec koncev, za delo s težkimi v strukturi in vsebini programi potrebujejo dobro "železo". V tem članku bomo podrobno preučili, kateri prenosni računalnik za grafično programsko opremo je najprimernejši, in katere parametre naprav bi bilo treba uporabiti za kakovostno obdelavo video datotek in fotografij.


Osnovni parametri za delo z grafičnimi programi

Za delo z katerim koli grafičnim urejevalnikom, naj bo to rastrski, vektorski ali hibridni, mora prenosnik imeti dobro "napolnjenost". Če delate s 3D grafiko, morajo biti parametri, kot so moč procesorja, model grafične kartice in velikost pomnilnika, na visoki ravni.
Pri izbiri prenosnega računalnika za grafične aplikacije so parametri, ki jih lahko imenujemo osnovni, naslednji:

Zaslon

Visokokakovostni zaslon na računalniku je pomemben del tega, tako da med dolgim ​​delom oči niso napete in se barva slike prenese z najmanjšimi odstopanji . Številni novi modeli imajo širokozaslonski zaslon z ločljivostjo 1024x768 in več. Kakovost slike za delo z grafiko mora biti vsaj 720r. Prav tako ne pozabite, da je zaslon zaščiten pred bleščanjem za lažjo uporabo.

Procesor

Prav tako je vredno skrbeti za razpoložljivost produktivnostiprocesor, ki vpliva na hitrost obdelave fotografij in video datotek. Najboljši kazalnik za izbiro procesorja bo njegova večjedrna, to je multi-threading, da ne bi izgubili hitrosti prenosa programov in dela v njih. Prednost bodo imele visoke hitrosti in prisotnost vgrajenega grafičnega jedra. Takšne funkcije imajo običajno procesorje iz Intel. Multithreading njihovih jeder omogoča obdelavo informacij hitro in brez zamud.

Video kartica

Pri delu z grafičnimi programi, in sicer 3D grafiko, je izbira zelo zmogljiva grafična kartica. Prenosni računalniki imajo lahko namensko ali vgrajeno (integrirano) matično ploščo. V primeru integriranih grafičnih kartic je kompaktna prednost same naprave lahko edina prednost, saj vgrajeni ne zavzame veliko prostora, v nasprotju z zunanjim. Vendar pa boste morali pozabiti na visoko kakovostno grafiko ali pridobiti več RAM-a, saj ta grafična kartica nima lastnega pomnilnika, si jo sposodi iz drugih virov. Celotno grafično kartico s procesorjem in pomnilnikom lahko označite le. V takih primerih je smiselno pogledati prenosnik z blagovno znamko grafične kartice nVidia GTX. To so glavne značilnosti prenosnika za grafične aplikacije. Vendar pa ne smemo pozabiti na druge njegove kakovosti in parametre, kot so RAM, hladilni sistem, tip trdega diska, sam model in operacijski sistem. Za hitro in zanesljivo delovanje prenosne naprave je pomembna združljivost vseh elementov.
Torej, izbrati laptop zaGrafične aplikacije morajo biti pozorne na naslednje parametre:
 • Procesor (več jeder in frekvence, boljše).
 • Video kartica (s pomnilnikom 1 GB).
 • Zaslon z zaslonom visoke ločljivosti.
 • RAM (približno 4 GB RAM-a).
 • Trdi disk (za hitrejše delovanje izberite pogon SSD).
 • Operacijski sistem (Windows 7 in novejši).
 • Da pa izberemo prenosnik za grafične aplikacije kot glavno napravo, v kateri se bo izvajalo večino projektov, se moramo vedno zanašati na to, kaj bodo ti programi in katere so njihove minimalne zahteve.

  Vrste grafičnih programov in njihove sistemske zahteve

  Grafični programi so razdeljeni na vrste računalniške grafike in služijo za ustvarjanje in urejanje grafičnih datotek, ki shranjujejo informacije o objektih v obliki pikslov, v obliki preprostih linij in vzorcev, v obliki tridimenzionalnega oblikovanja.

  Raster

  To so programi, ki temeljijo na urejanju rastrske grafike, to je slikovnih pik. Ti uredniki so najboljši način za obdelavo fotografij in slik, ki imajo visoko natančne barvne in poltonske prenose. Njihove slabosti so velika količina pomnilnika po urejanju in pomanjkanje sposobnosti za povečanje slike, da bi podrobnosti izboljšali. Tudi s temi pomanjkljivostmi bitmap uredniki so zelo priljubljeni in se pogosto uporabljajo na različnih področjih dejavnosti. Te rastrske grafične aplikacije vključujejo Photoshop, Paint itd. Če je Paint preprost program za obdelavo in ustvarjanjePhotoshop bo zahteval bolj ali manj dobre nastavitve. Minimalne sistemske zahteve za procesor za delo v njem ne smejo biti nižje Intel Core 2 ali AMD Athlon 64 in vsaj 2 GHz taktne hitrosti, 8 GB priporočene RAM in 1024x768 ločljivost video pomnilnika ni manj kot 512 MB.

  Vektor

  Takšni programi obdelujejo slike v obliki grafičnih primitivov: ravnih črt, lokov krogov, pravokotnikov, barv, itd. . V takih urednikov, da pripravi hitro in enostavno, vendar realizem slike od njih ne bi smeli čakati. Vektorski grafični programi se uporabljajo pri računalniškem tiskanju, oblikovanju in oblikovanju. Ti vključujejo programe, kot so Corel Draw, Adobe Illustrator. Njihove sistemske zahteve morajo izpolnjevati naslednje parametre: Intel Pentium 4 AMD Athlon 64 in več, vsaj 1 GB RAM-a in ločljivost zaslona 1024x768.

  Programska oprema za 3D modeliranje

  Ti programi delujejo s skupnimi modeli (3D objekti, animacija). 3D-uredniki so najbolj zahtevni, saj vsebujejo širok spekter obdelave slik in opravljajo številne funkcije za urejanje tridimenzionalnih grafičnih datotek. Najbolj vsestranska programska oprema za 3D modeliranje je najbolj priljubljena 3D Max, Maya, Modo. Za delo z urejanjem 3D grafike potrebujete resnično dober računalnik s precejšnjimi sistemskimi parametri. Najmanjše sistemske zahteve za takšne programe so: Intel Core i5 in več, 4 GB RAM-a, grafična kartica nVidia Geforce serije 780 HDD, vendar je priporočljivo imeti inSSD pogon.

  Kateri laptop je boljši

  V tem razdelku so predstavljeni najboljši modeli prenosnih računalnikov za grafične aplikacije, ki imajo vse možnosti za udobno in učinkovito grafično delo, njihovo razmerje med ceno in kakovostjo pa je optimalno:
 • ASUS Zenbook UX Serija 330UA ima zelo prefinjen dizajn in dobre parametre za delo z grafičnimi urejevalniki vektorske in rastrske grafike. Kompaktna, kakovostna in dobra baterija za nizko ceno. Primerna za tiste, ki delajo zunaj doma, bo primerna rešitev za tiste, ki pogosto potujejo in delajo na računalniku na svojih potovanjih in poslovnih potovanjih. Za boljšo učinkovitost pa je najbolje, da izberete označeno grafično kartico in velik zaslon.
 • HP Pavilion Gaming 17-ab314ur je odlična izbira za grafične oblikovalce in igralce. Močan procesor Intel Core i5 ni zmanjšan (kar je pomembno), izboljšana grafična kartica nVidia Geforce v kombinaciji z zaslonom FHD pa je ta prenosnik zelo dobra možnost za 3D grafiko in 3D modeliranje.
 • HP Envy, skupaj z Intel Core i717-palčnim zaslonom in pogonom SSD, je vodilni in eden najboljših prenosnih računalnikov za delo z grafičnimi aplikacijami. Takšne naprave so predvsem za oblikovalce in arhitekte.
 • Prenosni računalnik ASUS N552VX ima 26 GHz procesor Intel Core i7-6700HQ, 2 GB grafične kartice nVidia. Velika količina OPERATING pomnilnika in 2 GB prostora na trdem disku sta vsekakor prednosti tega modela. Edina pomanjkljivost prenosnega računalnika je TFT zaslon.
 • Dell Inspiron prenosni računalnik 5767-7506 ima odlično vrednost za denar. Redko boste našli računalnik za 45.000 rubljev, kjer lahko delate z majhnimi grafičnimi programi.
 • Tukaj je nekaj dobrih modelov. Toda, kateri prenosni računalnik za grafične aplikacije je boljši, ga lahko reši le uporabnik in najde najbolj optimalno. Iz nizkocenovnih prenosnih naprav lahko uporabnik upošteva modele Lenovo IdeaPad V310 in Acer Extensa 2520G. Idealne so za začetnike v grafičnem oblikovanju. Potegnite Photoshop in Corel Draw. Modele HP Pavilion in HP Envy lahko uvrstimo na prvo mesto po oceni prenosnih računalnikov za grafične aplikacije. Za naprednejše uporabnike in strokovnjake pa je vredno pogledati dražje prenosnike iz MSI, ASUS in Mac.

  Zaključek

  Za izbiro prenosnika za grafične aplikacije morate poznati vse funkcije naprave. Če se odločite za zunanjo grafično kartico, ne pozabite pogledati funkcije hladilnega sistema in količine baterije. Zmogljiv procesor tudi porabi veliko energije. Količina RAM-a za 3D modeliranje, seveda, zahteva vsaj 12 Gb. Visokokakovostni zaslon bo delo grafičnega urejevalnika naredil udobno in udobno za oči. Te možnosti za delo z grafičnimi prenosnimi računalniki so preprosto potrebne. Samo v kombinaciji z vsemi zgoraj navedenimi kvalitetami in značilnostmi lahko izberete najboljšo možnost za svojo dejavnost in osebnost.

  Sorodne publikacije