AdwCleaner odstranitev orodje: pregledi, postopke, obnovitev izbrisanih podatkov

Za udobno delovanje na računalniku z operacijskim sistemom Windows ni vedno dovolj, da zaščitite le protivirusne programe. Antivirus je program, ki stoji na račun resnih groženj - virusi, trojanski konji, omrežni črvi, bootkits in drugi. Take grožnje lahko povzročijo oprijemljivo škodo računalniku in uporabniškim podatkom. Obstaja pa tudi druga vrsta varnostne programske opreme: to je čistilec pripomočkov, ki se spopada z malo manjšim, vendar enakim zlomom - potencialno neželenimi programi. Eden od teh je dobro znani pripomoček, ki je v letih svojega obstoja pridobil veliko pozitivnih povratnih informacij - AdwCleaner. Kaj je koristnost, kako delati z njo - v teh vprašanjih bomo razumeli spodaj.

Potencialno nevarni programi

Čistila za pomožne naprave vrste, obravnavane v tem členu, se štejejo za manj pomembne programe kot protivirusni programi. Vendar njihovega dela ne smemo podcenjevati, še posebej, če otrok dela na računalniku. Potencialno nevarne aplikacije niso le zlonamerne razširitve in dodatki v brskalnikih ali nepotrebni programi, nameščeni poleg drugih programov. Prav tako je vgrajen v sistem ali brskalnike oglaševanja smeti, zlasti goljufivih in pornografskih. Ker je namestitev potencialno nevarnih aplikacij dovoljena s strani uporabnika, vključno s posredovanjem kljukice dodatne programske opreme pri namestitvi glavne, jih antivirusi običajno ne zaznajo. Je to ločen plačan protivirusni programRešitve v dodatnih modulih lahko vključujejo funkcijo programov čiščenja, ki predstavljajo potencialno nevarnost. Vendar pa obstajajo brezplačna orodja za brisanje Windows iz smeti.

Na kratko o koristnosti

Zakaj so ocene o AdwCleanerju na različnih internetnih portalih interneta večinoma le pozitivne? To je brezplačen program brez težav: preprost vmesnik, samo potrebne funkcije, ki jih organizacija razume. Toda glavna stvar je njena učinkovitost. Pripomoček bo pomagal, da se znebite nepooblaščenih namestitev v Windows dodatkih, pasicah, "junk" aplikacijah. AdwCleaner je strokovnjak za boj proti ugrabiteljem, tako imenovanim ugrabiteljem zagonskih strani brskalnika. Ježki spreminjajo začetne (domače) strani brskalnikov na svoje spletne portale, zakrinkane z oglasi in članki v stilu rumenega tiska.

Najnovejša različica AdwCleanerja je predstavljena na uradni strani ustvarjalcev programa. Ne zahteva namestitve in prenosnih del. Če želite zagnati pripomoček, preprosto odprite preneseno datoteko.

Kako delati s pripomočkom

V posebni izdaji AdwCleaner ni treba iskati v ruskem jeziku. Pripomoček se bo sam začel z vmesnikom ruskega jezika, če bo ruski jezik nameščen kot lokalni jezik Windows. Če želite, da pripomoček zazna potencialno nevarne in nezaželene aplikacije v sistemu, morate zagnati optično branje. To naredite s tipko, "Scan".
Na koncu skeniranja bomo videli rezultate: zavihki okna za poročanje bodo prikazali zaznane objekte potencialno nevarnih aplikacij - mape, datoteke,bližnjice, vnosi v sistemskem registru, opravila v razporejevalniku Windows. Zaznane ugrabitelje zagonskih strani brskalnika je treba iskati v zavihkih »Bližnjice«. Ponavadi so napisani z dodatnimi vrednostnimi lastnostmi bližnjic za zagon spletnih brskalnikov.
Vsi predmeti, ki jih skenira program AdwCleaner, so privzeto označeni s kljukico za nadaljnje čiščenje. Če pripomoček pomotoma ne obravnava kot del potencialno nevarnih programov, lahko pritisnete gumb "Počisti".
Po čiščenju morate znova zagnati računalnik. Ko se program zažene, bo program poročal o delu, ki ga je opravila samodejno ustvarjena datoteka TXT.

Obnavljanje podatkov

Kot smo že omenili, je večina pregledov o AdwCleanerju pozitivna. Spremljanje različnih programov na portalu Runet je pokazalo, da je veliko uporabnikov zadovoljnih z rezultati svojega dela. Glavne prednosti programa so brezplačna distribucija in učinkovitost odkrivanja potencialno nevarnih objektov. Vendar pa obstajajo soft-portalov in nekaj negativnih mnenj o AdwCleaner. V glavnem se ukvarjajo s preveč skrbnostjo orodja pri odkrivanju potencialnih groženj. In v ločenem primeru, po prenehanju čiščenja, je prišlo do kršitve povezave z bližnjicami Windows. Pri odstranjevanju podatkov o pripomočkih, ki so potrebni za dostop do njegove karantene. Karantena zagotavlja mehanizem za obnovo očiščenih objektov.
Toda težave je bolje preprečiti: prvič, zagon AdwCleanerja je priporočljiv za ustvarjanje obnovitvene točke Windows. PovrnitevSistemi rešujejo vprašanje obnovitve zahtevanih podatkov in obnovijo prvotno združenje bližnjic, če se te težave nenadoma pojavijo po delu pripomočka.

Sorodne publikacije