ASUS P5B Plus. Pregled matične plošče

Izbira matične plošče je vedno zelo zapletena zadeva. In izbrati proračuna motherboard sto krat težje. Upoštevati moramo številne dejavnike. Glavna je sposobnost povezovanja vseh sodobnih naprav. Zelo pomembna je tudi vrsta podprtih procesorjev. V zvezi s tem izgleda ASUS P5B-Plus matična plošča zelo privlačna. Podrobneje bomo analizirali ta izdelek.

Kakšna je ta pristojbina?

Matična plošča ASUS P5B-Plus Xeon - proračunska rešitev za šibke računalnike. Ta kartica je izšla leta 2007 in jo je že moralno zastarela. Znak "starosti" izdelka - prisotnost posebnega IDE-priključka pod disketo, ki ga nihče ne uporablja že dvajset let. Kljub temu je ta matična plošča popolnoma primerna za ustvarjanje računalnika z dobro multimedijsko zmogljivostjo. Toda za igre ta rešitev ne ustreza. Lahko se zaženejo samo najzgodnejše različice.


Specifikacije

ASUS P5B Plus je izdelan na vtičnici LGA 775. Uporabljen je čip Intel P965. To pomeni, da mirno podpira Core 2 Duo procesorje. Toda novonastali Core ji ni na voljo. "Chip" te matične plošče - v zelo kakovostnem zvočnem čipu. Običajno proizvajalci zagotavljajo poceni in ne zelo kakovostni čip podjetja Realtek. Prav tako ima naprednejši čipov Analog Devices, ki ima visoko kakovosten zvok. Matična plošča ga podpira v standardu 7.1.
Nadaljujemo z bolj poglobljeno analizo ASUS P5B Plus. Značilnosti te plošče so naslednje: podprteprocesorji - Intelova družina Duo, nekateri modeli AMD, frekvenca sistemskega vodila 1066-MHz, vrsta pomnilnika DDR2, hitrost prenosa podatkov 1000 Mb /s na sekundo. Značilnosti so precej standardne za leto 2007. Te možnosti so bile običajne za poceni matične plošče. Nekateri so pomembni v našem času.

Vmesniki in konektorji

Tu ni vse tako dobro, kot bi bilo zaželeno. ASUS P5B Plus ima štiri priključke USB 2.0. Ne more biti "trojstva" in nobenega jezika. Obstajajo razširitvene reže PCI Express in drugi potrebni priključki (vključno s SATA in IDE). Mimogrede, prisotnost osnovnega IDE je še en znak, da je matična plošča resnično redka. Ampak malo ali kaj? Nenadoma je še vedno koristno? Recimo, da ima nekdo stari trdi disk s potrebnimi informacijami.
Drugi priključki vključujejo SPIDF (optični in koaksialni), konektorje za priključitev ločenih komponent priključka zvočnika 7.1 PS2 za priključitev miške in tipkovnice (še en znak "antike" na plošči) in drugi priključki (npr. LTP). Ta komplet je standard za matične plošče. Tudi sodobni modeli imajo takšno "bogastvo". Zato je ta matična plošča še vedno pomembna. Mimogrede, ima eno enigmatično funkcijo: podporo za tehnologije FireWire in eSATA. O tem se ne more pohvaliti vsaka moderna matična plošča. In tako je ta komponenta celo boljša od mnogih dejanskih možnosti.

Pregledi na tabli

Oglejmo si preglede lastnikov ASUS P5B Plus. Vsi, ki so kupili to matično ploščo, upoštevajte hitro in brezhibno delovanje vseh elementovsistemov. V večini primerov ga uporabniki nameščajo na pisarniških računalnikih, namenjenih za delo, in nekaj ne posebej težkih iger. Nihče ga ni poskušal razpršiti. Da, in v tem smislu? Kljub temu pa se po sodobnih modelih ne ujema z zmogljivostjo.


Vendar pa obstajajo tudi tisti, ki menijo, da matična plošča slabo deluje, saj ne prinaša sodobnega RAM-a. Težko je računati na več: izdelek iz leta 2007 je pred vami. Kakšna podpora za DDR 3 je lahko? Ni potrebno zahtevati od matične plošče, da se ne izračuna. In s svojim delom se odlično spopada. Za nekatere uporabnike je še posebej privlačen visokokakovosten zvok (analogna oprema čipov) in sprejemljiva kakovost čipov, nameščenih na južnih in severnih mostovih. Delajo dolgo časa brez težav.

Zaključek

Matična plošča ASUS P5B-Plus, pregled, ki smo jo dobili tukaj - odlična proračunska rešitev za pisarniške računalnike ali domače multimedijske centre. Ta kartica se ne more pohvaliti s posebno zmogljivostjo. Vendar deluje brezhibno in ima neprekosljivo zanesljivost. In v našem času je takšna uspešna kombinacija redkost. Večina sodobnih matičnih plošč je za enkratno uporabo. Zato je smiselno paziti na to možnost, če potrebujete nekaj poceni in zanesljivega. S svojimi nalogami se ta matična plošča sooča z vsemi 100 odstotki.

Sorodne publikacije