MSI (matične plošče): funkcije, povezljivost, pregledi

Izbira matične plošče je precej težka. Proizvajalec namenja veliko časa razvoju, tako da bo novi model vseboval vse, kar potrebujete. Podjetje MSI dobro deluje. Matične plošče so njen kronani izdelek, zato je večina pregledov o novih postavkah pozitivna.

Zgodovina podjetja

Podjetje je bilo prvič znano leta 1986. Na začetku svojega obstoja se je proizvajalec osredotočil na razvoj matičnih plošč. Hkrati so objavili tudi verzijo overclockinga. Podjetje poskuša na trg ponuditi inovativne izdelke.
Tako je ves svet slišal objave prvega pospešenega prenosnega računalnika, 10-palčnega diagonalnega netbooka, informacijsko zabavnega avtomobilskega izdelka, energetsko učinkovitega prenosnega računalnika, ultra tankega prenosnega računalnika, računalniškega monobloka AIO. Poleg tega je MSI prejel več prestižnih nagrad za produkcijo na splošno in nekatere izdelke: v zadnjih 15 letih je prejel blagovno znamko Tajvan Excellence, zlato nagrado "Best Motherboard Choice", CES inovacije, priznanja CES Innovations Award in podobno.

Različica proračuna

Kljub dejstvu, da MSI uporablja matične plošče bolj osredotočene na igralce, lahko tudi med proračunskimi modeli najdete vodjo. Material MSI H81M-E33 leta 2016 je postal eden najboljših za samo 2600 rubljev. Model je združljiv z LGA1150. Parametri omogočajo namestitev procesorjev i3 in i5. Novost lahko pomaga pri overclock čipu v Bio. Oblika matične plošče je Micro-ATX, zato je varianta primerna za skoraj vsak primerPc Plošča je dobila vse potrebne priključke in reže: HDMI, pare USB 2.0 visoke hitrosti USB 3.0.

Mnenja

Te matične plošče MSI so prejele pozitivne ocene. Kupci so pohvalili odličen potencial za overclocking, razmerje med ceno in kakovostjo, razpoložljivost potrebnih priključkov. Uporabniki so opazili le nakup dodatnega hladilnega sistema. Skupaj z i3 in i5 dobro deluje, vendar le pri nižjih različicah. Z resnejšimi "partnerji" obstaja obremenitev sistema.

Igralna različica

MSI že pred časom izdaja matične plošče za igralce. Med njimi so že uveljavljeni voditelji. Tako je bila leta 2015 uporabnikom pod vtičnico Intel LGA1150 na voljo stabilna matična plošča MSI Z97 Gaming 9 AC. Cena tega modela je približno 16 tisoč rubljev. Možnost ni najcenejša, saj obstajajo igralniški izdelki po nižji ceni. Kljub temu je deklarirana vrednost popolnoma upravičena. Materinstvo je prejelo veliko dodatnih možnosti, ki morda niso potrebne vsem. V tem primeru lahko izberete drug model.

Mnenja

Povratne informacije uporabnikov o tem modelu so samo potrdile kakovost izdelka. MSI Z97 Gaming 9 AC ima popoln nabor zunanjih možnosti za igranje in overclocking. Kljub precej zapleten, navidezno, design, namestitev matične plošče je preprosta in ne zahteva posebnega znanja. Uporabniki imajo veliko prostora, veliko izbiro vrat in priključkov ter priročno namestitev drugih komponent. Kot hlajenje z osvetljenim ozadjem, svetla zasnova in jasna prilagoditev v Bio.

Za Intel

Vsaka matična plošča MSI, katere značilnosti upravičujejo stroške, je postala priljubljena. Uporabniki ugriznejo in široko paleto modelov. Obstajajo različice proračuna in drage za zahtevne igralce. Razvite so bile matične plošče procesorjev podjetja Intel in AMD.
Nedavno je MSI Z97-G43 postal priljubljen v svojem cenovnem segmentu. Skupno za 6500 rubljev je bilo mogoče zamenjati neuspeli model z novostjo. Različica je idealna za tiste, ki so imeli v procesorju Intel LGA1150 peto ali četrto generacijo procesorjev.
Kazalniki uspešnosti so prijetno presenetljivi, zlasti če pogledate cenik. Model lahko namestite tako v osebni računalnik za igranje kot tudi v pisarni. Overclocking procesorja je intuitiven.

Mnenja

Uporabniki opazijo kakovost gradnje MSI Z97-G43. Energetski podsistem je postal še en pozitivni parameter. Poleg overclockinga s polnim delovnim časom je v Bios-u na voljo tudi dodatno ročno overclockanje. Format plošče vam omogoča enostavno namestitev grafične kartice z velikim hladilnikom. Med pomanjkljivostmi je bilo pomanjkanje IOMMU, M. 2 in SATA Express. V drugem kupcu ni mogel takoj ugotoviti kakršnih koli slabosti.

Za AMD

Za procesorje matičnih plošč te družbe je družba MSI izdala ogromen znesek. Med njimi sta oba proračunska modela in zelo draga različica. Lani je bila uvedena nova 970A Gaming Pro Carbon plošča.


Videz modela je impresiven. Ima LED osvetlitev, izboljšana vrata PCI Express x16, ločen zvočni sistem. Za celotno ploščo se uporabljajo posebej kakovostni materiali.

Mnenja

Matično ploščo matične plošče MSI 970A Gaming Pro Carbon predstavljajo štiri reže. To je povsem dovolj za vsakega uporabnika. Prav tako imajo uporabniki privlačno obliko, velikodušno nastavitev in visoko zmogljivost. Pokrita plošča s črnim ogljem, radiatorji sijoče, pozlačeni kondenzatorji. Poučeni kupci in stroški 6-7 tisoč rubljev. Čeprav ga nekateri uporabniki imenujejo precenjena.

Povezovanje

Običajno nameščanje ni problem, vendar se včasih povezava matične plošče MSI nepričakovano ujame. Nujno je treba preučiti navodila, da se model ne poškoduje. Pred namestitvijo matične plošče morate v procesor namestiti procesor. Naredite to preprosto: dvignite pritrdilno ročico, združite kazalec na čipu s tisto, ki je na plošči. Če procesor ne zlahka postane, potem njegove moči ni mogoče nastaviti - bolje je poiskati pomoč. Nato morate namestiti hladilnik, če ste ga kupili dodatno. Vsakdo ima navodila za vgradnjo, tako da ne bi smelo biti težav. Enako velja za namestitev RAM-a. Komplet vsebuje kovinsko blazinico, ki jo je enostavno namestiti v sistemsko enoto. Načeloma je vse to mogoče storiti tudi, ko je odbor v notranjosti. Po priključitvi napajalnika. Najpogosteje jo predstavlja 24 + 4-pinski priključek. Vrata za grafično kartico so zapisana v navodilih in načeloma jih je enostavno najti na tabli. Tam boste morali postaviti pospeševalnik. Naprej ne pozabite na napajanje sistemskega ventilatorja in CPU.Sistemski priključki morajo ustrezati plošči JFP1. Nato lahko povežete USB. Na koncu je treba postaviti železnico. Nadaljnja namestitev sistema, če ste vse naredili pravilno, računalnik zažene skoraj takoj, brez težav.

Sorodne publikacije