Kako narediti pregledno sliko v Photoshopu?

Kako narediti pregledno sliko v grafičnem urejevalniku Adobe Photoshop? Toda nič ni lažje! Dovolj osnovnega znanja o osnovah dela s programom. To bo obravnavano v članku.

Kako narediti pregledno ozadje v slikah v Photoshopu

Prvi korak je v resnici, da odprete sam grafični urejevalnik, nato pa ustvarite novo datoteko za delo, tako da kliknete File, nato New in izberete vrsto vsebine ozadja "Transparent". (Transparent).
Imamo pregledno ozadje. Ostanite, da uporabite sliko na zgornji plasti in jo shranite na pravi način.

Premakni sliko

Če želite to narediti, odprite katero koli končano sliko z uporabo menija Datoteka in Odpri in v odprtem oknu izberite želeno sliko in kliknite Odpri. Zdaj morate uporabiti orodje za hitro izbiranje (hitra izbira s tipko W) in izbrati želeni posnetek slike, da premaknete datoteko s preglednim ozadjem. To lahko storite na dva načina:


 • Izberite želeni fragment, kopirajte (Uredi - Kopiraj) in prilepite (Uredi - Prilepi) sliko, ki je bila ustvarjena prej.
 • Izberite ozadje, nato obrnite izbiro (z desno tipko miške kliknite izbrano območje, nato izberite Select Inverse), kopirajte in prilepite v datoteko s prozornim ozadjem.
 • Kopirani? Sedaj morate izbrati Datoteka - Shrani kot. V "Photoshop" lahko naredite pregledno ozadje slike, tako da shranite datoteko v formatu PSD. Zasnovan je za sam Adobe Photoshop, ki vam omogoča nadaljnjo urejanje slike,Izvedite potrebne popravke.


  Če je težko shraniti v obliki GIF ali PNG, lahko prilagodite po tem, vendar bo ozadje pregledno.

  Kako narediti pregledno sliko v Adobe Photoshopu

  Da bi bila slika v Photoshopu pregledna, morate narediti enake manipulacije, kot so bile opisane zgoraj, z eno samo izjemo: ustvariti morate novo plast in že morate kopirati izbrano. del slike. Kako narediti pregledno sliko? Vse je zelo preprosto. Postavko Opacity morate najti nad menijem plasti in s premikanjem drsnika v desno in levo nastaviti želeno raven. Bližje oznaki na nič odstotkov, bolj pregledna je slika. Ko izberete želeno vrednost, morate sliko shraniti, kot je opisano zgoraj, tako da izberete format.

  Izberite del slike

  Če se pojavi vprašanje, kako narediti del slike pregleden in ne vse, lahko varno odgovorite, da ni nič enostavnejšega. Z uporabo zgoraj omenjenega orodja za hitro izbiranje izberite želeni del slike in nastavite ustrezne nastavitve za izbrano območje.
  Po izvedbi manipulacije za ustvarjanje slike s prosojnim ozadjem in sloji (opisano v zgornjem odstavku) izberite želeni del z orodjem za hitro izbiranje in nato z desnim klikom na izbiro izberite ukaz Layer Via Cut. V tem primeru je izbrani fragment izrezan in njegova postavitev na sliko v obliki zgornje plasti. Iz izvirnika bo fragment sam izginil.
  Izberete lahko Layer Via Copy. Potem pabo navadno kopiranje, in iz prvotne plasti bo treba izbrisati ta del slike, sicer cilj ne bo dosežen. Ko se morate vrniti nazaj k nastavitvi plasti Opacity in narediti del slike pregleden, premaknite drsnik na ustrezno vrednost.

  Prednosti in slabosti formatov

  Obstajajo številni formati, ki se uporabljajo za shranjevanje slik. Vsaka od njih ima svoje prednosti in slabosti. Format JPEG se na primer uporablja predvsem za digitalne fotoaparate, redko - v spletnih virih. Zelo dobro prenaša barve, vendar se uporabi metoda stiskanja izgubljene slike. Zato je majhna datoteka že slabše kakovosti kot velik original. To načeloma ni presenetljivo za raster. Obstaja tudi JPEG brez izgube, ki uporablja metodo stiskanja brez izgube. Ampak ima veliko težo.
  Na splošno se JPEG najpogosteje uporablja le v primerih, ko ima velikost slike pomembno vlogo. Na drugem mestu je kakovost. Seveda, vprašanje, kako narediti pregledno sliko, ta format ne bo uporabljen. Pri večkratnem urejanju slik (vključno s stiskanjem) se pojavijo celice na sliki in tako imenovani artefakti. Druga stvar je format TIFF. To je najbolj primeren za shranjevanje izvirnikov visokokakovostnih slik, skeniranih kopij vseh dokumentov. Uporablja se pri tiskanju pri razvoju tiskanih revij in se uporablja tudi za pošiljanje dokumentacije po faksu. Uporablja se lahko tudi za shranjevanje izvirnih slik,ki se nato urejajo. Format GIF je bil razvit za prvo 8-bitno grafično kartico. Ni posebne svetlosti slike in globine barvnega prenosa. Nekoč je pridobil popularnost ne s prisotnostjo preglednega ozadja, ampak z zmožnostjo ustvarjanja animiranih slik, ki predstavljajo fiksno ponavljanje določenih okvirjev z danim časovnim intervalom. Našel široko uporabo v proizvodnji oglasnih pasic za internetne portale, postavitev in promocijo kontekstualnega oglaševanja, logotipov in shem. Nepričakovano povečanje priljubljenosti uporabe te oblike je povzročila rast spletne mode za GIF-zabavno in mačjo animacijo. Težko si je v našem času predstavljati zaljubljene pare, ki ne bi zamenjali GIF-ov s smešnimi živalmi.
  PNG je relativno mlad format, ki je nastal kot zamenjava za moralno zastarele GIF in preveč zmogljiv TIFF. Zato absorbira pozitivne lastnosti obeh: možno je stisniti brez izgube kakovosti in barvna globina je 48 bitov. Pomanjkljivost je nezmožnost uporabe animacije. To je zaradi tega, da format ni mogel izriniti iz interneta prostor je že močno pozdravili in tesno hranijo (ali celo, ki je bil pozabljen v glavah uporabnikov) format GIF. Na koncu je postala zelo znana sama beseda "hyfka" (kar pomeni zabavno animacijo ali zabavo, pogosto s preglednim ozadjem), ne pa tudi lestvice PNG. Zato je treba opozoriti, da je vsak format primeren na svoj način. In ne bo vsakdo lahko shranil slike s prosojnim ozadjem.

  Sklepna ugotovitev

  Na koncu je treba opozoriti na vprašanje, kakoPregledna slika ni preveč zapletena. V sodobnem svetu, ko tehnološki napredek ni vzpostavljen, obstaja veliko programov, ki vam omogočajo enostavno ustvarjanje želene slike v minutah ali sekundah. "Photoshop" še zdaleč ni edina programska oprema, ki je sposobna opravljati take funkcije. Oblike zapisa slik, ki vsebujejo pregledno ozadje, pogosto uporabljajo spletni oblikovalci za oblikovanje, postavitev, ustvarjanje in vzdrževanje internetnih virov in ne samo.
  Transparentne slike ozadja so pogosto shranjene kot viri pri razvoju spletnih virov, tiskanih ali elektronskih izdaj revij, spletnih iger ali predstavitev. V vsakem primeru, če oseba nenadoma naleti na težave in se sprašuje, kako narediti sliko pregledno v Photoshopu (ali njenem delu), je enostavno ugotoviti.

  Sorodne publikacije