Nokia 5130: fotografija, funkcija, primerjava z analogi in pregledi

Mobilni telefoni Nokia so bili pred kratkim veliko povpraševanje. Modelna linija vsebuje veliko število različnih variant. To je kot pametni telefoni in navadni telefoni s tipkami. «Nokia 5130» XpressMusic je zanimiv primer. Prav ta model je postal junak tega članka. Izšla je leta 2009. Ta telefon je pionir nove glasbene serije. Njena nedvomna prednost je funkcionalnost, inovativne tehnologije, pomembne v času izdaje, in dostopnost.

Paket in embalaža

Telefon Nokia 5130 je pakiran v precej svetli škatli. Okrašena je v rdeči barvi. Na sprednji plošči in stranskih straneh je fotografija telefona. Ime modela je natisnjeno z belimi črkami, zaradi česar je popolnoma prepoznavno na splošnem ozadju.


Telefon se prodaja z baterijo BL-5C. Za komunikacijo z osebnim računalnikom je na voljo kabel USB. Vključite polnilnik AC-3. Proizvajalec je napovedal 1 GB pomnilniško kartico. Glede na to, da je ta model glasbena možnost, komplet vključuje žično stereo slušalko WH-102. Uporabnik bo v dokumentu našel tudi dokumentacijo. Priročnik vam bo pomagal hitro razumeti funkcionalnost naprave. Priporočljivo je, da trgovina preveri prisotnost garancijskega kupona, ki ga mora prodajalec napolniti neposredno na dan prodaje.


Pozicioniranje

Kaj je povzročilo nastanek modela Nokia 5130? Finsko podjetje v letu 2009leto je bila v finančni krizi. To je tisto, zaradi česar razvijalci ustvarijo poceni model, ki bi lahko tekmoval s takšnimi blagovnimi znamkami, kot so Sony Ericsson, Samsung, Motorola in druge. Znižani stroški, skupaj z dobro funkcionalnostjo, so vplivali na povpraševanje potrošnikov. Novi glasbeni model se je hitro pričel s približno 90 evri. Pomembna prednost je bil bogat nabor komponent. Kupci so to napravo vzeli z navdušenjem, saj so bili analogi dražji za 30-40 evrov.
Glavna prednost tega modela je seveda razširjena funkcionalnost. Glavni poudarek je na predvajalniku glasbe. V primerjavi s konkurenti je bila Nokia 5130 višja. Proizvajalec napravo dodeli kategoriji Live. To je super za tiste kupce, ki želijo imeti glasbeni instrument za relativno majhen znesek. Za leto 2009 za ta telefon ni bilo analogije.

Oblikovanje

Naprava Nokia 5130, ki jo lahko vidite v članku, je predstavljena v značilnih barvnih rešitvah serije XpressMusic. Odtenki so svetli in živahni. Kupci lahko kupijo modre ali rdeče različice. Za oblikovanje prednje plošče je izbrana klasična črna barva. Površina je sijoča. Prvotna rešitev je navigacijska tipka, ki je izvedena v isti barvi kot v primeru. V tem modelu kakovost zbirke deluje na odlični ravni. Pokrov baterije se enostavno odstrani in postavi na svoje mesto. Lastniki niso opazili prask ali hrupa.


Sprednja stran telefona izgleda zelo lepo. V zgornjem delu je ovalna luknja zagovorna dinamika. Na zaslonu med njim in zaslonom je natisnjeno ime ravnila in logotip podjetja. Zaslon, tako kot pri telefonu s tipkami, velja za srednji okvir, obrobljen s črnim okvirjem. Pod njo so mehke tipke in številska tipkovnica. Na sprednji plošči so prikazane tudi luknje za mikrofon. Zadnji pokrov ima sijajni zaključek. V zgornjem delu je objektiv kamere, okrašen s kovinsko ploščo. Ni utripov. Na dnu je luknja za dinamiko zapletene oblike.
Na levi strani so mehanski gumbi za nadzor predvajalnika glasbe - vsi trije. Na nasprotni strani sta dva gumba za nadzor glasnosti. Na njih je proizvajalec navedel "+" (za povečanje) in "-" (zmanjšanje). Nekoliko nad režo za pomnilniško kartico. Na vrhu je priključek za stereo slušalke, kabel USB in polnilnik. V levem vogalu je proizvajalec postavil luknjo za trak. Ker telefon tehta le 88 g in ima velikost 1075 x 467 x 148 mm, je odličen v roki. Glavni čip se lahko šteje za osvetlitev glasbenih gumbov, ki so prikazani na okvirju sprednje plošče. Če povzamemo vse zgoraj navedeno, je možno s polno odgovornostjo izjaviti, da ima ta telefon izvirno obliko in je enostaven za uporabo. To izjavo sprejmejo vsi uporabniki.

Zaslon

Gumbi telefoni so redko opremljeni z velikimi zasloni. Ni edina izjema, "Nokia 5130". Značilnost zaslona s sodobnimi zahtevami ni verjetno zanimiva za kupca. Diagonalni zaslon je samo 2 palca. On jeDimenzije: 41 (višina) x 31 (širina) mm. Informacije so prikazane na zaslonu z ločljivostjo 320 x 240 slikovnih pik. Zmožen je prikazati več kot 260.000 odtenkov. Ta zaslon je nameščen tudi v drugem modelu tega proizvajalca z indeksom 5310. Razlikuje se po živahnem prenosu barv in visoki jasnosti. Pri izdelavi zaslona se uporablja tehnologija TFT. Zahvaljujoč njeni uporabi lahko naprava na ulici z vsako razsvetljavo. Proizvajalec je zaslon zaščitil s posebnim toniranim steklom. Včasih so bleščanje, vendar so nekritični. Informacije so vedno berljive. Fizična velikost zaslona je dovolj za prikaz 12 vrstic. Devet od njih so besedila, tri pa uradne. Na velikost pisave ni pritožb. Toda za tiste, ki doživljajo nelagodje, proizvajalec predlaga, da spremenite nastavitve v meniju.

Tipkovnica

Kot že omenjeno, ima Nokia 5130 tipkovnico s tipkami. Vsi ključi so izdelani iz plastike. Le-te so tesno povezane. Velikost je dovolj velika, da vam ne omogoča občutka nelagodja pri tipkanju ali številki naročnika. Gumbi pokrivajo glossy, tam je enakomerno belo osvetlitev. Uporabniki trdijo, da je pritisk na gumbe precej tesen, premik je majhen. Pravičnost zaradi ergonomije tipkovnice lahko imenujemo povprečje. Še posebej presenetljive vtise, ki jih ni povzročila kupcem, kar ni mogoče reči o navigacijski tipki. Velikost je precej velika. V njem je vpisan gumb "OK". Na desno, levo, navzdol in navzgor so štiri puščice. Uporabljajo se zaPomikanje po priročnem meniju do nekaterih funkcij.

Baterija

Poznavalci te znamke so navajeni na dejstvo, da so vsi telefoni finskega proizvajalca opremljeni s kapacitivnimi baterijami. Kaj lahko pričakujejo lastniki tega modela serije XpressMusic? Nokia 5130 ima vgrajeno baterijo BL-5C. Izdelana je iz litij-ionske tehnologije. Ima kapaciteto 1020 mAh. To traja približno 1 uro in 50 minut za polno polnjenje. Če pogledate v priročnik, lahko vidite lastnosti, ki jih je predstavil proizvajalec. Po njegovem mnenju lahko telefon miruje skoraj 300 ur. V aktivnem pogovoru žal rezultati niso dovolj visoki, saj ne trajajo več kot 6 ur. Po testiranju so neodvisni strokovnjaki ugotovili, da lahko sodelujejo z moskovskimi mrežami lastniki računajo na 3 dni brez polnjenja. V tem času naj obremenitev ne preseže 3 ure poslušanja glasbe, približno 15 ur klicev in, če je mogoče, pošlje najmanjše število sporočil. V vlogi predvajalnika glasbe naprava deluje skoraj 20 ur z uporabo domačih slušalk.

Pomnilnik

Model Nokia 5130 je opremljen z 32 MB vgrajenega pomnilnika. Vendar pa lahko uporabnik šteje več kot 17 MB. Da bi lahko na napravo shranili veliko število skladb, je proizvajalec zagotovil režo za zunanji pomnilnik (microSD). Glede na značilnosti telefona podpira pomnilniške kartice do 2 GB. Vendar pa so uporabniki poskušali namestiti pogone na 8GB Naprava s tako funkcionalno obvladuje odlično, delala brez težav.

Strojna "polnjenje"

Kakšna produktivnost lahko pričakujejo lastniki "Nokia 5130" od XpressMusic? Za to serijo je značilna značilnost telefona. Naprava ima 1 MB za datoteko JAR in 2 MB za kopico. Po mnenju večine uporabnikov ta model deluje hitro, zamrznitve se ne opazijo. V primerjavi s svojimi konkurenti sploh ni slabša od kazalnikov uspešnosti.

Komunikacije

Za prenos podatkov v napravi sta zagotovljena Bluetooth in USB. Zadnje informacije se lahko prenašajo samo, če priključite poseben kabel, ki je vključen. Tako napolnite telefon. Razvijalci so uporabljali standardni USB 2.0. Podatki se prenašajo s hitrostjo 500-600 Kb /s. Pri povezovanju z računalnikom ima uporabnik na voljo 3 načine: modem, PC Studio in USB pomnilnik USB. Prednosti vključujejo podporo za možnost MTP. Za brezžični prenos podatkov je Bluetooth. Naprava je opremljena z različico 2.0 z EDR. Telefon deluje s trinajstimi profili. Po mnenju večine uporabnikov je hitrost prenosa podatkov prek Bluetootha odlična. Napake in druge težave se ne upoštevajo. Datoteke se prenašajo s hitrostjo 170-180 Kb /s.

Kamera

Presenetljivo je, da XpressMusic nima najslabše kamere, nameščene na telefonu Nokia 5130. Njegove značilnosti so dejanske za leto 2009. Osnova je 2-megapixel senzor (CMOS). Največja ločljivost slik je 1600 x 1200 slikovnih pik, najmanj 160 x 120. Uporabnik lahko neodvisno spremeni velikost fotografije. Glede na toZaradi značilnosti fotoaparata ne smemo pozabiti, da je ta model predvsem glasbeni, zato možnost fotografiranja - neobvezna funkcija. Seveda lahko z njo izdelujete kakovostne fotografije. Toda za napravo srednjega razreda je ločljivost matrice povsem vredna. Razvijalci so zagotovili tri vrste stiskanja datotek. Uporabnik lahko izbere visoko, osnovno in normalno po lastni presoji. Lastniki tega modela priporočajo največjo ločljivost, saj značilnosti fotoaparata niso visoke. Prijetno bonus je bila prisotnost štirikratnega povečanja, samodejnega časovnika, več učinkov, ki vam omogočajo, da prilagodite slike neposredno na telefonu, in možnost shranjevanja fotografij na pomnilniško kartico. Ta kamera lahko snema tudi video posnetke. Njihova ločljivost je 176 x 144 slikovnih pik. Uporabite lahko najmanjšo vrednost 128 x 96 slikovnih pik. Videoposnetek se predvaja v zapisu 3GP. Dolžina posnetka je odvisna od količine pomnilnika. Vse predvidene foto učinke lahko uporabite tudi za videoposnetke.

Programska oprema

Nokia 5130 deluje na platformi S40, različica vdelane programske opreme pet. Telefon je opremljen s standardnimi funkcijami, ki so bile prej uporabljene v prejšnjih modelih. Obstaja telefonski imenik, pripravljenost, organizator in drugo. Razvijalci so namestili tri igre: Bounce Tales, Snake III (kača), Rally 3D (dirke), ki jih je tudi težko najti. Seveda ni šlo brez takšnih pripomočkov, kot sta Nokia Sensor, Opera Mini in Share on Ovi.

Glasba je življenje!

Katere glasbene možnosti naj pričakujemo od lastnikov Nokia 5130? Fotografije inznačilnosti tega telefona so široko zastopane v članku, vendar brez opisa igralca pregled bo nepopolna. Za začetek je treba opozoriti, da je proizvajalec predstavil najbolj običajne slušalke v kompletu. Razlaga je zelo preprosta - cenovna kategorija. Standardni avdio priključek 35 mm Predvajalnik je značilen za platformo S40. Med predvajanjem skladb ima več tem za glavni zaslon. Celotna linija XpressMusic ima poseben čip, ki močno izboljša kakovost zvoka. Zvočnik je v primerjavi s konkurenti, kot sta Sony Ericsson in Samsung, veliko boljši. Naprava je precej glasna in čista. Seveda je prednost tega modela zunanji ključi za nadzor predvajalnika. Imajo osvetlitev, ki je prikazana na sprednji strani telefona. Uporabnik lahko vstopi in premakne skladbe brez vstopa v meni. Od funkcij je treba omeniti prisotnost 5-pasovnega izenačevalnika, možnost Stereo Widening in metode predvajanja (zaporedno in naključno, ponovite).

Ocene

Trenutno ni težko najti mnenj o Nokia 5130 XpressMusic na spletu. Večina je pozitivnih. Mnogi kupci posebej poudarjajo optimalno razmerje med ceno in zmogljivostjo. Prednosti vključujejo tudi veliko gradnjo, zanesljivost, življenjsko dobo baterije. Kar zadeva minuse, je največje število komentarjev, ki jih je prejel fotoaparat. Kakovost fotografij pušča veliko možnosti. Vendar pa je ta pomanjkljivost s številnimi prednostmi nekritična.

Nokia 5130: Firmware

Sčasoma se lahko kateri koli telefon začne zrušiti. Čeon sam vklopi /izklopi, visi je priporočljivo spremeniti firmware. Za to se lahko obrnete na strokovnjake, vendar bodo njihove storitve plačane. Zaradi prihrankov pri stroških svetujemo naprednim uporabnikom, da sami poskušajo posodobiti napravo. To storite tako, da prenesete datoteko vdelane programske opreme in povežete telefon z računalnikom. Posebna zapletenost tega procesa ne bi smela povzročiti. Edina stvar, na katero morate biti pozorni, je polnjenje baterije. Če je telefon med postopkom nadgradnje raztovorjen, bo najverjetneje povzročil popolno okvaro. Pogosto večina uporabnikov uporablja program PS Studio za programsko opremo. Kaj pa, če moj računalnik ne prepozna Nokia 5130? Firmware v mrtvem načinu lahko naredimo preko Phoenixa ali Dead Mode - J. A. F. Vendar pa je treba takoj opozoriti, da bodo neizkušeni uporabniki težko obvladali vse nianse. Zato moramo pred posodobitvijo pretehtati vse prednosti in slabosti in, če je potrebno, še vedno veljati za strokovnjake.

Zaključek

Z zaključkom pregleda glasbenega modela Nokia lahko rečemo, da brez pomanjkljivosti, seveda, ni dovolj. Toda mnogi uporabniki so našli veliko koristi v tem telefonu. To je zvočni zvok, eleganten dizajn, samostojni gumbi za nadzor predvajalnika glasbe. Leta 2009 v Nokia 5130 modelu XpressMusic ni bilo neposrednih konkurentov. Mnogi lastniki jo primerjajo s Sony Ericsson W200i. Je v istem cenovnem segmentu kot telefon Nokia, vendar je veliko slabši od funkcionalnega. Vsekakor lahko rečemo, da je 5130 močan odgovorizdelkov drugih blagovnih znamk. Naprave s tako funkcionalnostjo praviloma stanejo dvakrat.

Sorodne publikacije