Ko GTA 5 pride na PC: čaka nekaj let

Eno od glavnih in pogostih vprašanj oboževalcev video iger v zadnjih 5 letih: kdaj bo GTA 5 na računalniku? Trenutno ta tema ni več relevantna, vendar se mnogi ljubitelji serije spominjajo časa, ko so leta 2013 lastniki konzol uživali v novem delu uspešnice, in igralci računalniških iger so morali biti zadovoljni le s posnetki te igre. Potem pa se pogovorimo o zgodovini sprostitve igre na konzolah in prenesemo projekt na osebne računalnike v nekaj letih.

Zgodovinska izdaja

Ne bomo se dotaknili časa, ko se je igra samo pripravljala na izdajo prve generacije konzole. Potem vprašanje, kdaj se bo GTA 5 pojavil na osebnem računalniku, sploh ne stoji, ker so razvijalci javnosti dali do znanja, da v bližnji prihodnosti njihov projekt ne bo gledal na osebne računalnike.


Sprostitev je bila predvidena za jesen 2013, zlasti 17. septembra. Projekt odprtega sveta je popolnoma "iztisnil" vire zastarelih konstant. Opazno je trpelo zaradi podrobnosti, obsega risbe in tudi za FPS. Vendar pa ni bilo alternativ igralcem, zato so vsi uživali v mojstrovini in v tej različici.
Izhod iz igre na novih konzolah
Rockstar Games izdela posodobljeno različico iger na konzolah nove generacije: PlayStation 4 in Xbox One točno za isto leto. Razvijalci so napovedali izboljšano grafiko, spremenjen spletni način, dodatke za to, pogled od prve osebe in številne majhne spremembe, ki izboljšujejo igranje. Zdaj je bilo odstranjeno vprašanje, kdaj se bo GTA 5 pojavil na računalniku: ustvarjalciNapovedana in različica za računalnike. Vendar pa je tokrat nekoliko zmanjšala pozornost PC oseb: možnost za konzole nove generacije je morala izstopiti novembra 2014, na osebne računalnike pa je igra dosegla šele aprila 2015.


Kljub dvomesečnemu pričakovanju so bili igralci zadovoljni. Različice za konzole in osebne računalnike so se zelo razlikovale od starih iger na PS3 in Xbox 360. Igra se lahko pohvali z višjo ločljivostjo, teksturami in obsegom obdelave. Veliko pozornosti pri oblikovanju je bila dana novi miselnosti prve osebe. Takšne prakse v igrah te serije od samega začetka ni bilo (samo z amaterskimi modifikacijami). Rezultat se je izkazal za spektakularnega: prva oseba se počuti popolnoma drugače. Vse je pripravljeno na podrobnosti: praktične animacije z orožjem in telefoni, avtomobilski saloni in njihovo upravljanje.

Računalniške igre

Leta 2015 je GTA V obiskal tudi osebne računalnike. Sedaj lahko igralci igrajo v visoki ločljivosti s tipkovnico in miško. Kot v prejšnjem delu serije, tukaj je zelo priročno in prijetno streljanje, ki se razkrije, ko nadzorujete miško. Datum izdaje GTA 5 na PC - 14. april 2015. Od takrat so razvijalci izdali posodobitve za spletni način na konzolah nove generacije in osebnih računalnikov. Torej so bili novi ropi, dodatki z avtomobili, dirkami, vojaškimi bazami itd. Mimogrede, razvijalci še vedno izdajo posodobitve.

Trenutno stanje

Če je pred tem vse zanimalo vprašanje, kdaj bo GTA 5 objavljen na računalniku, potem zdajOboževalci skrbijo za drugega - ko bodo ustvarjalci prinesli red na spletu? Multiplayer je poln chiters (nepoštenih igralcev), ki moti mirno igro poštenih ljudi. Vendar pa strežniška administracija le redko očisti strežnik. Prav tako trpi veliko optimizacije: dolgi prenosi, povezovanje s strežniki v daljšem časovnem obdobju in tako naprej.
Če govorimo o različicah za konzole stare generacije, potem nadgradnje nanj še dolgo niso izšle. V multiplayer-ju je zelo malo igralcev. Če izberete platformo za igranje na spletu, je priporočljivo upoštevati samo novo konzolo ali računalnik.

Mobilna različica

O dejstvu, da je bil "GTA 5" izdan na računalniku in v kakšnem stanju je zdaj, smo povedali. Kmalu bodo igralci prosili za mobilno različico za svoje pametne telefone in tablice. Če upoštevate izkušnje prejšnjih delov, je prenos v Android in iOS precej realen v nekaj letih. Na primer, na mobilnih napravah lahko že igrate GTA 3 - GTA San Andreas. Četrti del pa še ni prišel do pametnih telefonov. Čeprav lahko na internetu najdete testno različico igre za telefon. Ima samo dostop do dela metropole, prvotnega značaja Franklina in več nalog. Uradni razvoj ali amaterski je neznan, zato je še prezgodaj govoriti o datumu izdaje "GTA 5" na "Android". Vendar pa je verjetnost, da bo legendarna igra na pametnih telefonih v prihodnjih letih visoka, glede na hiter razvoj mobilnega trga in zmogljivost naprav.

Sorodne publikacije